Kocaelisporlu eski futbolcudan teşvik iddiası

Kocaelispor'un eski kalecisi Dumitru Stingaciu, 1998'de Fenerbahçe maçı öncesi Galatasaraylı Hagi ile üç Rumen futbolcunun kendisine 20 bin dolar teklif ettiğini ve maçı kazanmalarının ardından parayı aldığını söyledi

Kocaelispor'un eski kalecisi Dumitru Stingaciu'dan olay bir açıklama geldi. Rumen kaleci, 1997/1998 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı veren Galatasaray'dan Gheorghe Hagi ve 3 Rumen futbolcunun sarı-lacivertli takımı yenmeleri karşılığında kendisine 20 bin dolar verdiğini söyledi.

Sporturilor gazetesine konuşan Stingaciu, şu ifadeleri kullandı:

"1998'de Fenerbahçe’yi yenmemiz, Galatasaray’ın şampiyon olmasına yardımcı olacaktı. Hagi ve Galatasaray’dan diğer üç Rumen futbolcu bireysel inisiyatifleriyle, özel bir meblağ teklif ettiler. Maçı kazandık ve 20 bin dolar aldım."

O dönem Hagi'nin dışında Rumen futbolcular Popescu, Filipescu ve Ilie Galatasaray forması giyiyordu.

Stingaciu'nun bahsettiği 27 Mart 1998'de oynanan 28. hafta maçı, Kocaelispor'un 2-1 galibiyetiyle sona ermişti. Sezonun 28. haftasına lider giren Fenerbahçe'nin Kocaeli’ye deplasmanda yenilmesiyle Cim-Bom ezeli rakibini geçmişti.

Galatasaray o sezonu 74 puanla lider, Fenerbahçe 71 puanla ikinci bitirmişti.

23 Haz 2020 - 13:34 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler