Yıldırım, iddiayı yalanladı gazeteciyi suçladı

AKP’li Darıca Belediyeni borçlar üzerinden eleştirirken AKP’li Çayırova Belediyesini borçlarını kapatması noktasında örnek gösterdiği iddia edilen CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, iddiayı yalanladı, gazeteciyi suçladı, sert ifadeler kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Darıca Belediyesinin borçlarından bahsederken iddialara göre AKP’li Çayırova Belediyesini örnek göstererek övmüştü. Yıldırım, Çayırova Belediyesini övecek bir sözünün olmadığını, olayın gazeteci tarafından saptırıldığını dile getirerek iddiayı yalanladı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şahsımla ilgili son bir iki gündür basında yer alan, AKP Çayırova Belediyesini övmemle ilgili haberler tamamen asılsızdır. Şahsen basının yazdıklarına müdahale etme gibi bir anlayışım hiç olmadı. Ancak bu haberin asılsızlığı yanında, ahlaksızca olan yanı da bir cevap verme gerekliliği doğurmuştur. Cumartesi günü ilçe binamızda yaptığımız toplantıda, mesleki uzmanlık alanım olduğu için Darıca Belediyesi mali yapısı hakkında eleştirilerde bulundum. Konuşmalar sonrası Darıca Hedef Gazetesi muhabiri olarak toplantıda bulunan Adnan Ayvaz kendisi Çayırova Belediyesi örneği vererek ‘Bu belediyenin de dönem başında 60 milyon TL civarında borcu olduğunu, sonrasında hem borcu ödediğini hem de güzel yatırımlar yaptığını Darıca Belediyesi'nin borçlu olmasını neden bu kadar eleştirdiğimizi’ sordu. Cevaben örneği kendisinin verdiğini, belediyeyi aldığımızda bu borcu yapılandırıp 5 yıl sonunda ödeyeceğimizi, ayakları yere basan, Darıcalı'ların ihtiyaçlarına cevap veren projeler üretip, gelir arttırıcı önlemlerle desteklediğimiz bir bütçe ile halkın parasını çarçur etmeden belediyeyi düze çıkaracağımızı, ancak Sn. Şükrü Karabacak ve ekibinde ne böyle bir amacın ne de böyle bir vizyonun olmadığını söyledim.

Bu ifadeden AKP Çayırova Belediyesi'ni övdüğüm gibi bir anlamın çıkıp çıkmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Hiçbir basın etiği ilkesine sahip olmayan, işi gücü fesatlık çıkarıp bundan nemalanmak olan, gazetecilik değil de paparazzilik peşinde koşan Adnan Ayvaz’ı tüm kamuoyu nezdinde şiddetle kınıyorum.”

10 Ara 2018 - 11:49 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler