Ünlü, geçtiğimiz yıl bugün gözdağı vermişti… Peki, kaç ülkücü işe alındı?

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, geçtiğimiz yıl bugün (14 Mayıs 2019) yaptığı basın toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve ilçe belediyelerine ülkücülere iş için 6 ay süre vermişti! Aradan bugün tam 1 yıl geçti. Peki, kaç ülkücü işe alındı?

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurduğu ittifak malumunuz. 16 Nisan referandumuyla başlayan, 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerinde de süren Cumhur ittifakı, kuruluş amacını, ülkenin bekası olarak açıklamıştı ancak MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, bekanın açılımını bugün biraz daha detaylandırmıştı! Ünlü, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bir yerel gazeteye verdiği söyleşide sarf ettiği, “1,5 yılda 2 bin kişi işe alınmış, personel sayımız çok fazla, bir kişiyi dahi işe alamam, kimseyi de işten çıkarmayacağım” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Ülkücüler de hem büyükşehir hem ilçelerde çalışma hakkına sahip. Ama bir zamanı var. 6 ay gibi bir süre vermek zorundayız” açıklamasında bulunmuştu. Ünlü, bu açıklamayı, geçtiğimiz yıl 14 Mayıs tarihinde yapmıştı.

“1,5 YILDA 2 BİN İŞÇİ” AÇIKLAMASI SONRASI…

Aydın Ünlü, Büyükakın'ın “1 buçuk yılda Büyükşehir'e 2 bin işçi alınmış. Personel sayımız çok fazla. Tek bir eleman almam, kimseyi de işten çıkarmayacağım" sözleri hakkında konuşmuştu. Ünlü, “Doğru bir yöntem değil. Seçimlere yakın 2000 kişinin işe alınması onları bağlıyor. Onları da atamayacağına göre, kadro doldu açıklaması yapmış Büyükakın. Biz ülkücülere söz verdik. Liderimizi dinledik ve Cumhur ittifakına destek verdik. Ülkücüler de hem Büyükşehir hem ilçelerde çalışma hakkına sahip. Ama bir zamanı var. 6 ay gibi bir süre vermek zorundayız” demişti.

KARTEPE HARİÇ, İŞE YARADI

O zaman 6 ay önce dolmuştu. Aradan tam 1 yıl geçti. Peki, Ünlü’nün bu sözleri sonrası ülkücüler işe alınmaya başlandı mı? Büyükşehir Belediyesinde pek çok ülkücüye istihdam sağlandığı biliniyor bu süreçte. Mesela Akil adamları protesto ettiği için haksız bir şekilde işten çıkarılan liyakat sahibi Kocaeli Ülkü Ocakları eski Başkanı Ali Yıldız, kısa bir süre önce İZAYDAŞ’ta göreve başladı. Tahir Büyükakın, eski Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun işten çıkardığı Yıldız’a, hakkını teslim etti. Yine eski ocak başkanlarından Hasan Turan da önemli bir mevkide Büyükşehir’de işle başladı. İlçe belediyelerinde de durum farksız. Ünlü ile Büyükakın, bu süreci iyi götürdü. Büyükakın, ittifak ortağı MHP’den de işe alımlar yaptı. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ise bu konuda Ünlü’nün verdiği gözdağını pek dikkate almışa benzemiyor. Malumunuz, MHP’li meclis üyeleri, AKP’li Kocaman’a karşı, belediye meclis toplantılarında sıkı bir muhalefet örneği sergiliyor(!) Merak edilen konu ise Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde, kaç ülkücüye istihdam sağlandığı.

14 May 2020 - 16:00 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

haciii - AYDIN AMCA BU RÖPÖRTAJ I CEZA EVİNDEN Mİ YAPIYOR... İÇERİDE DEĞİL Mİ YAV YİNE Mİ UNUTTU BU AZİZ MİLLET BU RÜŞVETTEN CEZA ALMADIMI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
06

Sahap - Aşağılık işler aşağılık ilişkiler aşağılık kişilikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
05

Hacı - Arkadaşlar silah ruhsatı nereden ve kaça alınıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
04

İzmitli - kelin ilacı olsa kafasına sürer hangi ülkücü pardon varmı hala böyle birşey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
03

ata - ne ülkücüsü siz artık yavru akp lisiniz ilahi aydın ... geç sen b unu senin işle nasıl gidiyor ruhsat işi durmuş galiba ,?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
02

Bozkurt Türkoğlu. - Ne kadar cemkirirse cemkirsin hiç kimse kendi kapısına bağladığından korkmaz tehditi vızıltı gelir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00
01

Ersin - Bir kaç belediyede 6 aylık işlere mhp li bir avuç adamı aldılar süre dolunca da çıkardılar.Yoksa belediyelere kadrolu daimi alınan mhp li yok...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 16:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler