Tarhan, bu golf işini çok sevdi!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Golf aracı” dedi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Hayır onlar hizmetli aracı” diye yalanladı… Golf aracı işini çok seven Tarhan, yarın bir basın toplantısı düzenleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ülke genelini bağlayan, ekonomiyle, sanayi ile ilgili açıklamalarının dışına çıkarak Kocaeli’yi hatırlamış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin park ve bahçelerdeki temizlik-bakım işini yapan hizmetliler için aldığı araçları golf aracı sanmış, golf sahası dahi olmayan Kocaeli’de neden golf aracı alındığını sormuştu. Tarhan, “Kocaeli'de golf turizmi başladı da haberimiz mi yok? Golf arabası kullanacak kadar zengin ama 6 milyar da borçlu bir belediyemiz var. Köylere servis yapacak araç bulamazken golf arabası almak abesle iştigaldir” demişti. Golf arabasına 270 bin lira veren Belediye'nin, araç kirasına 17 milyon, akıllı telefonlara 300 bin, çikolataya da 176 bin lira ödediğini belirten CHP'li Tarhan, “İnsanlar ekonomik sıkıntı nedeniyle intihar ediyor. Seçimden önce tasarruftan bahsedenler, vatandaşın parasını çarçur ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Tarhan’ın bu açıklamasının akabinde ise iddialar Büyükşehir Belediye Başkanı

Tahir Büyükakın tarafından yalanlanmıştı. TV 41’e konuşan Büyükakın, şunları söylemişti: “Golf sahası olmayan bir yerde golf aracı neden alındı?’ derken bile aslında buradaki çelişki ortada. Ortada alınan bir golf aracı yok. Golf sahamız da yok. Golf oynama gibi bir alışkanlığımız da yok. Tamamen maksatlı yapılmış bir haber. Aslında bir söz vardır, ‘Zırva tevil götürmez’ diye. Ben bu konularda açıklama yapanları ciddiyete davet ediyorum. Kendi şehirleriyle ilgili ciddi meselelerle ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Böyle ucuz manevralarla ucuz itibar suikastı yapmak yerine ciddi işlerle uğraşsınlar. Kente vakit kaybettirmesinler diyorum, başka da söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ne golf aracı alınmıştır ne de golf oynanmıştır. Alınanlar sadece orada yıllardan beri hizmette kullanılan araçlardır. 270 bin liraya bir tane golf aracı alındığı bilgisi de doğru değildir. Tamamen yalandan ve iftiradan ibarettir. Orada 15 kadar, park ve bahçelerin bakımında kullanılmak üzere, gerek çöplerin toplanmasında, gerek çimlerin kesilmesinde kullanılmak üzere hizmetlilerin kullandığı, orada hizmet eden arkadaşlarımızın kullandığı araçlardır.”

Büyükakın’ın yaptığı bu yalanlama sonrası Tahsin Tarhan’ın 18 Kasım Pazartesi günü yani yarın saat 11.00’de CHP İl binasında bir basın toplantısı gerçekleştireceği duyuruldu. Ülke gündemine dair sorunlarla daha çok ilgilenen ancak Kocaeli ile ilgili konulara pek girmeyen Tarhan’ın yarınki açıklamada Büyükakın’ın ifadelerine yanıt vereceği düşünülüyor. Görünen o ki Tarhan, ulusal basına yansıyan bu golf aracı konusunu çok sevdi. Bakalım Tarhan, hizmetlilerin kullandığı araçları golf aracı sanması sonrası yaptığı açıklamalara gelen tepkilerle ilgili neler söyleyecek. Merakla bekleniyor.

17 Kas 2019 - 16:21 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Sokakta... - Bu adam 10 yıldır partinin başına bela.Belediye bşk.adayi iken harcadığı parayı MV.iken çıkardıysa artık partiyi rahat bıraksın.Konusmus olmak için konuşan bu adam bize ağır gelmeye başladı. Allahaşkına adam gibi akıllı insanlar partinin vekili olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 16:21
04

Harun özkurt - Deniz olmayan Ankara'da belediyenin jet ski aldığını gördüğümüzden dolayı golf sahası olmayan Kocaelide de golf arabası alınmış diye düşünmek çok da yanlış olmasa gerek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 16:21
03

İzmitli - CHP milletvekili iki milyon telefon faturasını devletimize ödettirdi o zaman sesiniz çıkmadı NERELERDEYDİNİZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 16:21
02

Sabri - Saçmalardan seçmeler. İzlediğimiz 5. Sınıf sinema filmi tadında. Ondan sonrada chp neden iktidar olamıyor!!. Muhalefet edecek başka konu bulamıyormusun vekil??!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 16:21


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler