“Siyasete meraklıysa Ali Güney’in karşısına aday olsaydı!”

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un Başkan Büyükakın’ın evinin önünde çöpten ekmek toplayan vatandaşları paylaşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’ya yüklenmesi üzerine CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk Ersoy’a sert sözlerle yüklendi

“Siyasete meraklıysa Ali Güney’in karşısına aday olsaydı!”
“Siyasete meraklıysa Ali Güney’in karşısına aday olsaydı!”
Haber albümü için resme tıklayın

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın evinde çöpten ekmek toplayan vatandaşları paylaşarak mutlu şehir sloganı üzerinden Başkan Büyükakın’a yüklenmişti. Yıldızlı’nın bu paylaşımına tepki gösteren Hizmet İş Sendikası Başkanı Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy “Harun Yıldızlı, önce CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in seçimden önce işçi çıkarmayacağım diyerek söz vermesine rağmen elleri ile çöp toplayan, amirleri tarafından dövülerek işten atılan, çoluk çocuğu ile açlığa mahkum edilen yüzlerce mağdur işçinin fotoğraflarını paylaşsın” demişti.

Ersoy’a yanıt veren CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk şu ifadeleri kullandı: “Tahir Büyükakın Yeriliyor, İdris Ersoy Geriliyor! Dün CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yildizli tarafından, Sn.Büyükakın'ın evinin önündeki çöp konteynırında yemek arayan bir ailenin fotoğrafı paylaşılmış ve ‘Mutlu Kent Kocaeli’ sloganının, açlık ve işsizlik karşısında, şehrin gerçekleriyle bağdaşmayan, soyut bir söylemden ibaret olduğu acı bir tabloyla hicivlenmişti.

“PATRONA YARANMA GİRİŞİMİ”

Yoksulluğun fotoğrafını perdelemek adına algı siyasetine girişen AKP'li başkanların, yöneticilerin, meclis üyelerinin falan canhıraş çabasını anladık; hatta trollere bile hak verdik. Lakin bir işçi sendikası başkanının ibretlik patrona yaranma girişimi karşısında hayrete düştük!

“BÜYÜKAKIN’IN SİYASİ AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞ”

Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, bir işçi sendikası temsilcisi olduğunu unutmuş, temsil ettiği işçilerin işvereni konumundaki Sn. Büyükakın'ın siyasi avukatlığına soyunmuş. CHP'ye cevap verme yarışında AKP İzmit İlçe Başkanı ile kapışıyor.

“ALİ GÜNEY’İN KARŞISINA ÇIKSAYDI”

Sn. Ersoy siyasete bu kadar hevesli ise, bu partizanlıkla keşke önceki gün yapılan AKP İzmit İlçe kongresinde Ali Güney karşısına aday olarak çıksaydı da, bol adaylı(!) demokrasi şölenine(!) bir katkı sunsaydı. He gönlünde il başkanlığı falan varsa başka tabii!

“BÜYÜKAKIN’A YARANMAK İÇİN HAMASET YAPMAYI BIRAKIN”

Velhasılıkelam; Sn. Ersoy, sendika başkanlık koltuğu arkasından, sözde işçilerin hakkını savunmak, özde Sn. Büyükakın'a yaranmak için hamaset yapmayı bırakın. Biz sizin 2009'da Büyükşehir'de yetkiyi almak için yaptığınız ya da vesile olduğunuz baskıları, zulümleri, sürgünleri de biliyoruz.

“TORPİLLE İŞE ALINANLARIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞIN”

Çok fotoğraf paylaşmak istiyorsanız bankamatik personellerinin, seçime on gün kala işe alınan amir-memur yapılan liyakatsiz kadroların, torpille işe alınan eş dost hısım akraba fotoğraflarını paylaşın.

Kimin hangi sebeple işen çıkarıldığını bilip de demogoji yapmayın. Ak kaşık gibi dolanmayın, istifa edip ak siyasete katılın da siz de rahat edin, işçiler de...”

22 Eyl 2020 - 11:16 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kartal41 - sen sendika başkanımısın yoksa başkanın avukatımısın bu gün bu yalakalıgı yapacan yarın belediyede toplu görüşme oldugu zaman nasıl kıvıracan işçinin hakkını avukatlık yaparakmı kazanacan sen bırak siyaseti onlar yapsın onların işi siyaset senin degil ama sende az yalaka degilsin yani

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 11:16


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler