Selman Yıldırım’dan MİA çıkışı… Mükemmel değil ama doğru proje!

CHP’li Selman Yıldırım MİA projesiyle ilgili konuştu. Yıldırım projenin doğru bir proje olduğunu belirterek, “MİA mükemmel bir proje değil ama doğru proje. Desteklenmelidir” dedi

Selman Yıldırım’dan MİA çıkışı…  Mükemmel değil  ama doğru proje!
Selman Yıldırım’dan MİA çıkışı…  Mükemmel değil  ama doğru proje!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe eski başkanı Selman Yıldırım, MİA Projesi tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. MİA Projesi’nin doğru bir proje olduğunu ifade eden Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “3 dönemdir (15 yıldır) Kocaeli Büyükşehir Belediyesini yöneten AKP’nin gelecek nesillere bırakacağı iki projesini önemsiyorum. Birincisi tramvay toplu taşıma yolu toplam 10 km yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yarısı bütçeye sahip Kayseri Belediyesi 64 km, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin dörtte biri bütçesine sahip Eskişehir Belediyesi 37 km, Kocaeli ile denk bütçeye sahip İzmir Belediyesi 90 km hafif raylı sistem yaptı. -İzmir 20 kilometre de metro inşa etti.- Kocaeli için yetersiz ama doğru proje yapma anlamında başlangıç olarak değerlendiriyorum.

TARTIŞMA YERSİZ

İkincisi MİA (Merkezi İş Alanı) Projesi. Kocaeli gibi yüzölçümü küçük ama nüfus yoğunluğu çok olan şehirlerde planlanmış alanların daha verimli kullanmak için teknolojinin ve yeni inşaat tekniklerinin bizlere sağlamış olduğu bütün imkanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. MİA konusunda tartışmalar üç noktada yoğunlaşmaktadır. Birincisi depremsellik: İnşaat teknolojisinin geldiği noktayı dikkate aldığımızda depremselliği tartışmaya bile gerek duymuyorum. Depremlerin şiddetinin ölçülmeye başlandığı 1881 yalından itibaren dünyadaki en büyük depremler (8 ile 9.5 arası) Amerika, Şili, Endonezya ve Japonya’da gerçekleşmiştir. Bu ülkelerdeki yüksek yapıları dikkate aldığımızda tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.

DESTEKLENMELİDİR

İkincisi altyapı: MİA öncesi planlarda emsalın 1.20 olduğunu düşünürsek; MİA ile birlikte emsalın 2.00 geçmeyeceğini varsayarsak basit dokunuşlarla bu tartışmanın ortadan kalkacağını düşünüyorum. Üçüncüsü İnşaat Maliyetleri: Bu konu ne yöneticilerin ne planlamacıların nede STK’ların konusu değil. Bu konu tamamen yatırımcıların konusudur. MİA ile ilgili benim bakış açım Saat kulesinden başlayarak Kandıra yoluna kadar şehir merkezi dahil alanı MİA alanına dahil edilmesidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devredilen 250 dönümlük fuar alanına şehir parkı planlayarak MİA ile bütünleştirilirse İzmit, dünyada bir çok örneği olan deniz ile şehir parkı ile ve merkezi iş alanı ile bütünleşmiş şehir haline gelir ve bölgenin merkezi haline gelebilir. MİA mükemmel bir proje değil ama doğru proje. Desteklenmelidir.”

20 Kas 2019 - 10:34 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmit Li Demokrat - Anlaşıldı Selman ilçe başkanlığı hayalinden vazgeçti yada yapmayacaklarını anladı paranın peşine düştü bu açıklama bunu gösteriyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:34


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler