Özak, o iddiayı yalanlamadı!

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zekeriya Özak, DEVA Partisi’ne geçeceği ve bu partinin il başkanı olacağı yönündeki iddiaları yalanlamadı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden koparak DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan ve ekibi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de teşkilatlanma çalışmalarını yürütüyor ancak bunu gizli kapılar ardında yapıyor, kamuoyuna yansıtmıyor. Babacan ve ekibi, AKP’den DEVA’ya geçiş yapacak isimlerin AKP’li isimlerce ikna edilebileceğini düşünerek bu şekilde hareket ediyor. Kocaeli’de DEVA’nın en etkili ve bilinen ismi malumunuz eski AKP’li Bakan Nihat Ergün. DEVA’nın A Takımı’nda yer alan Ergün, Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyor. Yerel basına demeç verdiği şu ana kadar görülmedi Ergün’ün, genelde ulusal konularda, ulusal basına nadiren konuşuyor. Ancak Kocaeli’de teşkilatlanma ondan habersiz yürümüyor. AKP’ye küsen, hak ettiklerini düşündükleri mevkilere gelemeyen isimler, Ergün’ün ikna etmekte pek zorlanmadığı isimler. Bu isimlerden birinin de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili, AKP İzmit Belediyesi eski Meclis Üyesi Zekeriya Özak. Nihat Ergün’e yakın olduğu bilinen Özak, yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkan aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi. O süreçten sonra da bir daha siyaset arenasında pek görülmedi. Eşi Elif Özak ile birlikte mimarlık ofisine çekilen Zekeriya Özak, sosyal medyada dahi siyaset konuşmuyor. Eşi Elif Özak ise iktidarı eleştiren paylaşımlar yapıyor.

Zekeriya Özak ile ilgili kulislerde bir bilgi dolaşıyor. Özak’ın AKP’den istifa edip, DEVA Partisi’ne geçeceği ve il başkanı olarak atanacağı iddia ediliyor. Bu iddiayı 1 Haziran’da sizlere aktarmıştık. Özak’a böyle bir teklif gittiği ve kendisinin de buna çok sıcak baktığı iddiasını gündeme taşımıştık. Zekeriya Özak, aradan geçen 2 haftada Zekeriya Özak’tan bu iddiaları yalanlayan tek bir açıklama yapılmadı. Kimi isimler DEVA ile anıldığında yalanlama yoluna giderken Özak’tan konuya dair tek bir paylaşım dahi gelmedi. Bu da iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

14 Haz 2020 - 15:27 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler