“O logoyu biz çizdik”

İzmit Belediyesi’nin logosunun değişeceği yönündeki haberler üzerine, mevcut logonun kimin eseri olduğu ortaya çıktı

İzmit Belediyesi bir süredir belediyeye ait logoyu değiştirmek için hamle yapıyor. Ara ara renkleriyle oynanan logo hakkında Başkan Hürriyet, çınar yaprağı sabit kalmak üzere logonun renklerinde değişiklik yapılacağını ve TC ibaresi ekleneceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz ay yapılan İzmit Belediye Meclisi’nde logoyla ilgili soru önergesi veren MHP grubu, neden halk oylaması yapılmadığını sordu. Konuyla ilgili MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, bugünkü basın toplantısında logo konusuna cevap vereceklerini söyledi.

LOGO ERENKAYA VE ARKADAŞLARINA AİT

MHP ve İzmit Belediyesi arasında logo tartışmaları devam ederken geçmiş dönem Saraybahçe ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan CHP’nin önemli ismi Hikmet Erenkaya çok ilginç bir bilgi paylaştı. Erenkaya, İzmit Belediyesi’ni simgeleyen yeşil ve mavi renklere sahip çınar yaprağı logosunu çalışma arkadaşlarıyla birlikte kendi elleriyle çizdiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak CHP’li eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda Mimar olan Erenkaya şu sözleri sarf etti:

15 YIL KULLANDILAR

“İzmit Belediyesinin logosunu göreve geldiğim yıllarda arkadaşlarımla birlikte ellerimle ben kendim çizdim. Hatta o zaman şimdiki gibi teknolojik yöntemler de yoktu. İzmit ile bütünleşen çınar yaprağındaki yeşil renk Kocaelispor’u, mavi renk ise Körfez’i simgeliyordu. Bu logoyu biz 10 yıl kullandık. Bizden sonra göreve gelen siyasi iktidar da logomuzu sahiplendi, nezaket gösterip değiştirme gereği duymadan 15 yıldır aynı şekilde kullanmaya devam etti.

KOCAELİSPOR’U VE KÖRFEZ’İ O LOGOYA SIĞDIRDIK

25 yılın ardından tarih tekerrür etti ve CHP yeniden İzmit’i kazandı. Ancak başkanımız bizim yapmış olduğumuz logoyu değiştirmek istiyor. Benim için aynı zamanda duygusal bir yanı olan logonun değişeceğini duyduğumda içimde bir burukluk oldu. Biz o logoyu kullandık, bizden sonra farklı düşünceye sahip olan yerel iktidar da bir 15 yıl kullandı ama ömrü buraya kadarmış. Yeni logoda kullanılacağı söylenen lacivert ve kırmızı renkler neyi simgeliyor bilmiyorum. Biz mavi ve yeşille hem körfezimizi hem Kocaelispor’umuzu o logoya sığdırmıştık. İnşallah bu değişimin gerek belediyemize gerek partimize gerekse de halkımıza olumlu katkıları olur.”

25 Kas 2020 - 15:56 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Fatih - Şehrin sorunları bir bir çözülmüş gibi iş logoya mı gelmiş? Logoyu çizecek firmanın paraya ihtiyacı var sanırım ama başkan hanıma başka bir oyuncak proje verin de onun logosunu çizsinler şehrin logosuna dokunmasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:56
03

mustafa - sayın erenkaya nazikçe birşeyler söyleme çalışmış aslında söylmişde ama anlayana...benim anladığım şunu demek istemiş. bir önceki dönem yani iktidar partisi yıllarca bizim yaptığımız aynı logoyu kaldki aynı partiden olmamıza rağmen neden logoyu değiştirme gereği duydunuz, neden rahatsız oluyorsunuz demek istemişşşş.. başkan hanım geçmiş dönemin izlerini silmek için var gücü ile çalışıyor.geçmiş dönemde yapılan herşeyin adını,şeklini rengini yada bazı özelliklerini değiştirince sonraki yıllarda sanırım kendi ismi ile anılacağını falan zannediyor...bu kent sizi başarısız bir belediye başkanı olarak anacak..hatta buna kendi teşkilatınız da dahil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:56
02

Kaya - Herşey bitti bi dert logo kaldı.kaldı 2 yıl 3 ay

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:56
01

metin - ne gerek var bizim logomuz gayet güzel ,dokunmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:56


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler