O kanun RANTIN önünü açacak!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, organize sanayi bölgeleriyle ilgili yasa tasarısı üzerine söz aldı. Bir fabrikanın 4’e bölünüp kiralanabileceğini ifade eden Tarhan, “Bu kanun rantın önünü açacak” dedi

O kanun RANTIN önünü açacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan meclis kürsüsünden OSB’lerle ilgili yapılmak istenen kanun değişikliğini konuştu. Tarhan şu ifadeleri kullandı; “Üç ay önce Sanayi Komisyonuna gelen 58'inci madde, Komisyon üyelerinin tümünün oylarıyla geri çekildi. 58'inci madde OSB'de sanayi arsalarının yani fabrikalarının kiralanması...

Sevgili milletvekilleri, Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birisi çarpık kentleşmeydi, aynı zamanda çarpık sanayileşmeydi. Çarpık sanayileşmenin önüne organize sanayileri geçti. Türkiye'de 304 tane organize sanayimiz var. Gurur duymamız gereken sanayi siteleri buralar. Eskiden mahalle aralarında bulunan atölyeler büyüyerek sanayiyi oluşturdu. Organize sanayiler bugün Türkiye'nin hatta Avrupa'nın gurur duyacağı alanlar. Organize Sanayi Kanunu, gerçekten, son dönemlerde muhalefet ve iktidar milletvekillerinin çalışmalarıyla hazırlandı. En son yaptığımız kanunla organize sanayilere damga vergileri, emlak vergileri gibi muafiyetler getirdik, sanayicileri destekledik.

Bu kanunda eğer biz kiralama yetkisi verirsek sevgili milletvekilleri, bu, 134 organize sanayiyi ilgilendiriyor. Bize gelen şikâyetler sadece 5 tane sanayi sitesinden. Bunlar geçici 5'inci maddeyle oluşmuş, bunu geçici 5'inci maddeyle çözebiliriz; Beylikdüzü, Dudullu, Maslak, Başkent OSB diye geçiyor, 5 tane sanayide sıkıntı var. Ama biz geçici 5'inci maddenin yanına 1'inci ve 2'nci maddeyi de ekliyoruz. Bununla birlikte, Türkiye'nin göz bebeği olan, düşünün, Gebze Organize Sanayi'de, İzmir Atatürk OSB'de, bütün fabrikaları kiraya verme yetkisi veriyoruz. Yani düşünün, bir fabrikayı bölüp 4 kişiye kiraya verebileceğiz ve bununla rantın önünü açmış olacağız. Zaten en büyük sıkıntımız çarpık kentleşme, çarpık sanayileşme. Şimdi, tekrar geriye dönüyoruz. Organize sanayileri bölüp kiraya veriyoruz ve bu kira gelirinden dolayı bütün bu fabrikalar üreticilerin elinden rantçıların eline geçecek, emlak piyasasının eline geçecek. Biz diyoruz ki: "Gelin, bu maddede geçici 1 ve 2'yi kaldırıp sadece 5'i çözelim. 5'le birlikte sadece sorunlu olan 5 tane organize sanayinin sorunlarını çözüp bu OSB'leri kiralama yetkisini vermeyelim.

Sevgili milletvekilleri, eğer biz Türkiye'de yerli otomobili yapacaksak, yerli uçak yapacaksak, teknoloji üreteceksek, teknolojiyi bilgiye dönüştüreceksek, kalkınmayı sağlayacaksak sanayiyle yapacağız. Sanayi ve organize sanayi bölgeleri bu kadar hayati önem taşıyorken kiralama yöntemiyle rant alanına dönmesine izin vermeyelim diyorum.”

16 Kas 2017 - 11:04 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

esnaf - Selamunaleykum arkadaskar.Dogru soze katiliyor ve destekliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 11:04


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler