MKYK üyesini geriye attılar

AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in MKYK üyesi olmasına rağmen, Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısı’nda AKP’li diğer vekillerden daha geride oturması dikkatlerden kaçmadı

MKYK üyesini geriye attılar
MKYK üyesini geriye attılar
Haber albümü için resme tıklayın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak için geçtiğimiz cuma günü Kocaeli’ye geldi. Bakan Kurum’un Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği İl Koordinasyon Toplantısı’na, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 11 ilçe belediye başkanı ve AKP Kocaeli Milletvekilleri katıldı.

Toplantının gerçekleştiği salonda ise oturma düzeni görenleri şaşırttı. AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün ortasına oturduğu görüldü. Merkezi Karar Yüksek Kurulu (MKYK) üyesi olması nedeniyle Zeybek’in AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in yanına oturması gerekirken Zeybek’in yerinde AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun oturduğu görüldü. Bu durum kafalarda soru işaretine neden olurken Zeybek’in dışlandığı yönünde yorumlar yapıldı.

SEBEBİ KENT GÜNDEMİNE PASİF DURUŞU MU?

Karantina döneminde DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Nihat Ergün’ün açıklamaları ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın polemik yaratan sözleri nedeniyle AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ile AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da tartışmaları büyüten açıklamalar yapmıştı. Öyle ki bu tartışmaların sonucunda Türkkan’ın çiftliği ve fabrikası mühürlendi.

AKP MKYK üyesi olmasına rağmen Zeybek’in kent gündemine dair pasif duruşu oldukça dikkat çekmiş ve parti içinde diğer milletvekilleriyle mesafeli olduğu için de tartışmalara pek müdahil olmadığı partililer tarafından iddia edilmişti. Bu iddiaların sonucunda ise İl Koordinasyon Toplantısı’nda baş köşeye oturması gereken Zeybek’in Katırcıoğlu’nun gölgesinde kalarak geri plana atıldığı konuşuluyor.

28 Haz 2020 - 18:30 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Kolpalamasyon toplantısı - Körler sağırlar birbirini ağırlar, Kendin çal kendin oyna vs tarzında bir çok atasözümüz vardır. İşte burada da bunu görüyoruz. Sadece İzmit belediye başkanı değil diğer partilerin de en azından il başkanlarını davet edebilirsiniz hatta etkili STK ları da davet etmelisiniz ki güzel bir istişare olsun. Ancak sizin böyle bir derdiniz yok işiniz gücünüz kendi menfaatiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 18:30
04

İzmitli - Onlarda devlet görevleri değil kendi içindeki rütbeler önemlidir. Nedense bize hiç yabancı gelmedi bu sistem.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 18:30
03

Ersoy Kandemir - İzmit halkını temsil eden başkanı niye çağırmadınız,Fikri Işık nerede ,birşey mi oldu kendisini günlerdir göremiyorum,hayırdır!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 18:30
02

Hacı Hatice - Bunlar milletten kopup kibir abideleri olunca birbirlerini yiyecekler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 18:30
01

Halk - Il kordinasyon toplantisi imiş atanmiş bakan bey gelecek ilimiz için kararlar alacak hiçbir muhalife bişe danişilmiyacak buna il demeyin akp kordinasyon toplantısi desenız daha doğru olmaz mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 18:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler