Köylü değil, devlet domates satıyor

Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere köy ziyaretleri ile devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit’in Çubuklu, Çayırköy ve Bala’da vatandaşlarla bir araya geldi, “Artık köylü değil, devlet domates satıyor” dedi

Köylü değil, devlet domates satıyor
Köylü değil, devlet domates satıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Seçimin son haftasına sıkı çalışarak devam eden CHP örgütü İzmit’in köylerini ziyaret etti. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve eski Belediye Meclis Üyesi Fahri Örengül önceki gün Çubuklu Bala, Osmaniye ve Çayırköy de vatandaşlarla bir araya gelerek kendilerinden sandıkta destek istedi.

17 yıllık AKP iktidarı ile birlikte üretimden vazgeçildiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi; ‘Tarımdan hızla uzaklaştık, fabrikalarımız satılırken, domates satmaya çalışan bir devlet konumuna düştük. Bunun cevabı aslında köylerde. Çocuklarımız köylerini terk edip gidiyor ve kentlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bugün samandan domatese her şeyi ithal ediyoruz. Canlı hayvan ve et ithal ediyoruz. Tohum, kullandığımız tarım ilacı, gübre, enerji kaynakları ithal. Sadece işçilik yerli. Bu yüzden köylerimiz boşalıyor” dedi.

ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ

İzmit adayları Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit için bir şans olduğunun altını çizen Akar,’ Bir kent her alanda üretmeli ve belediyeler kırsalla iş birliği yapmalıdır. CHP, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıktığında belediyelerde bu iş birliğini yapacak. Ülkemizin tarımda ithalatçı olmaktan çıkarılıp, ihracatçı hale getirilmesine, belediyeler ile kırsalın gerçekleştireceği bu iş birliği temel olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kırsal kalkınma politikaları ile; alın terini toprağa döken, ekmeğini o topraktan kazanan köylümüz ürettiği ile kentimize ve ülkemize değer katmaya devam edecek.” dedi.

LAF DEĞİL PROJE ÜRETTİK

Seçim kampanyası boyunca Cumhur İttifakının hiçbir proje ve sorunların çözümlerine ilişkin bir şey anlatmadığına dikkat çeken Akar, Sadece beka dediler, muhalefete hakaret ettiler, iftiralar attılar. Ancak tüm bunlara rağmen bizler ve Başkan adaylarımız sadece projelerimizi anlattık. Çünkü önümüz de bir yerel seçim var ve bu bir hizmet yarışıdır. Köylerle ilgili olarak geliştirdikleri projenin hem köye hem de kente yönelik olduğunu ifade eden Akar’ Ne diyor Fatma Hanım “Köymar projemizle köylerimizi üretime direk katkı sağlayacak ve köylerde üretilen her ürün direk olarak pazara inecek. İzmit’e doğrudan satış ofisleri kuracağız. O ofislerle köylülerimiz hayvancılık ya da tarım ile ürettiklerini kente satarak köylerimize doğrudan katkı sağlayacak. Üretim sağlayacağız.’ yani laf değil proje üretiyor. Pazar günü de vatandaşlarımız kendi sorunlarına değinmeyen sadece koltuk telaşında olanlara gereken cevabı Fatma Kaplan Hürriyet’i Başkan yaparak cevap verecektir dedi.

28 Mar 2019 - 15:36 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bora Zan - Köylü aç gözlü;gözü bir türlü doymak bilmiyor,en pahalı fiyat onlarda...Gidin A-101 , BİM marketlere soğan 2.90, patates 2.75 tl.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 15:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler