Körfez Belediyesi’ne Nuh Çimento’yu sordular..!

Körfez Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Mehmet Candemir, kasım ayı meclis toplantısında Nuh Çimento A.Ş. Hereke Yerleşkesi’yle ilgili soru önergesi verdi. Önergede maden rezerv alanlarındaki yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği soruldu.

Körfez Belediyesi’ne Nuh Çimento’yu  sordular..!
Haber albümü için resme tıklayın

Yazılı cevap istemiyle sorularını Körfez Belediyesi’ne ileten İyi Partili Mehmet Candemir’in önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Körfez Belediyesi Hereke Bölgesinde yer alan Nuh Çimento A.Ş. Firmasına ait maden rezerv alanları Maden Yönetmeliğinin 26. maddesinin tüm yükümlülüklerini yerine getirmekte midir?

Nuh Çimento A.Ş. Dahil Körfez İlçesinde 44 adet maden işletme ruhsatına sahip firmaların Maden Yönetmeliklerine uygunluğunu denetlemek adına ortak araştırma komisyonu kurulması Körfez Belediyesi Meclisince uygun mudur?

Hereke Bölgesinin Akyar Mevkiinde sonlandırılan rezerv çalışmaları Hereke Bölgesinin doğal görünümüne zarar vermiştir, kaybolan habitat alanın geri kazanımı ile ilgili çalışmalar bulunmakta mıdır?

Hereke Bölgesinin Kuzgun Tepesi, maden rezerv sahası ile Hereke yerleşim bölgesi arasında doğal bir set görevi görmektedir. Genişlemeye devam maden rezerv sahaları Kuzgun Tepesinin rakımının düşmesine sebebiyet vermektedir. Yerleşim alanlarının rezerv bölgesinin partiküllerinin etkisi altında kalması sonucunda insan sağlığı açısından ne gibi faktörler doğacaktır?

Soru önergesi ile birlikte Meclise Rezerv Sahasının TEM Otoyolu ve E5 Üzerinde Etkisi, Nuh Çimento A.Ş. Firmasına ait Kaynak Suyu ve Deniz Suyu Kullanım Oranı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliği hakkında bilgiler vermiştir.

Körfez Belediyesinden vermiş olduğumuz soru önergelerimizi en kısa cevaplandırmasını ve bir eylem planı ortaya koyarak harekete geçmesini beklemekteyiz. Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.”

14 Kas 2019 - 12:06 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

DSADASDAS - Nuh çimento kafasına göre takılıyor Belediye'de istediği kişiyi buraya işe sokuyor !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Kasım 12:06


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler