Köprülerin faturası yine vatandaşa kaldı!

Yap- İşlet- Devret projeleri olarak hayata geçirilen Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinde 2019 yılında araç geçişlerinde büyük düşüş yaşanmış ve Hazine işletmeci firmalara daha büyük tutarlar ödemek durumunda kalmıştı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yap-işlet-devret projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar 2019 yılında Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerindeki araç sayılarının düşmesi ile hazinenin 2 Milyar 735 Milyon TL ödemek durumunda kaldığının altını çizerek Avrasya Tünelinde de tablonun değişmediğini söyledi.

AVRASYA TÜNELİNDE 8 MİLYON ARAÇ HAZİNEYE KALDI

AKP yetkililerinin ve Ulaştırma Bakanının Avrasya Tüneline ilişkin yapmış olduğu açıklamalara dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar her yıl araç geçişlerinin büyük oranda artacağı ve birkaç yıl içinde garanti edilen araç sayısını aşacaklarını söyledi, “Ancak bugün rakamlara baktığımızda 2019 yılında 17 milyon 271 bin araç geçişi sağlanmış yani 2018 yılında geçiş yapan araç sayısı ile aynı düzeyde kalınmıştır. Yıllık 25 milyon 125 bin araç garantisi verilen Avrasya Tünelinde yaklaşık 8 Milyon aracın ödemesi yine Hazineye dolayısı ile yine milletimize yüklenmiştir” vatandaşın üzerinde yüklenen bu borç demokrasinin kılıcı gibi gittikçe keskinleşiyor dedi.

2020 YILINDA FATURA 2 KAT ARTACAK

2018 yılında Avrasya Tünelinde araç garantisi nedeni ile Hazinenin işletmeci firmaya 155 Milyon TL ödediğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 2019 yılı için bu tutarın 177 Milyon TL olacağını söyledi. Akar, Dolar kuruna göre belirlen Köprü ve Tünel geçiş ücretlerinin bu yıl yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdiğinin altını çizerek 2020 yılında Hazinenin ödemesi gereken tutarların da katlanacağını söyledi.

Avrasya Tünelinde 2019 yılında 23 TL olan geçiş ücretinin yüzde 56 zam ile 36 TL olduğunu belirten Akar araç geçişlerinde yaşanan düşüş ile birlikte yıl sonundaki faturanın tahmini olarak yaklaşık 300 Milyon TL gibi bir tutar olacağını geçtiğimiz yıllara göre Hazineye kesilecek faturanın da 2 kat artacağını söyledi.

22 Şub 2020 - 13:47 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

ülkücü - Tayyip erdoğanın sözlerine güvenilmez.Bu böyle biline.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:47
01

GAZİ. - Tayyip erdoğan bunları yaparken devletin kasasından bir kuruş bile çıkmayacak deyip bizlerden oy aldı bize söz verdi.Şimdi bu lafları kendisine yediriyormu.
Acaba milletimize yalan söyledim diye bunun mahçubiyeti varmı millet olarak çok merak ediyoruz.Ama merek etmesin bu dünyadan sonra ahiret var orada bu millet ondan davacı olacaktır.Bunun vebalini bu dünyada olmasada orda ödeyecektir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:47


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler