Kongre mesaisi başlıyor… Teşkilatların yarısı değişecek!

AKP’de 7. Büyük kongre sürecine az bir zaman kaldı

AKP’de 7. büyük kongre süreci ekim ayında başlıyor. Kongre sürecinde ilk önce delegeler belirlenecek. AKP Genel Merkezi’nde bir isim havuzu oluşturulacak. Listede vatandaşlar tarafından sevilen, AKP’ye gönülden bağlı pek çok kişi yer bulacak. Delegelerin netleşmesi sonrası belde kongrelerine geçilecek.

Kasım ve aralık aylarında belde kongreleri tamamlanacak. İlçe kongrelerine ise gelecek yılın ocak ayında başlanacak ve haziran ayına kadar bu sürecin tamamlanması hedefleniyor. Haziran ayında ise il kongrelerine geçilecek. Yaz boyunca il kongreleri yapacak olan AKP’de 7. Büyük Olağan Kongre’nin ise önümüzdeki yıl eylül veya ekim ayında yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il kongrelerinin bazılarına katılacağı ifade ediliyor.

YARISI DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında en son yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında 7 Ekim’de başlayacak kongre takvimi ele alındı. Teşkilatlardaki değişimin konuşulduğu toplantıda 31 Mart seçimleri de dikkate alınarak tazelenmenin yapılacağı belirtildi. Kongrelerde teşkilatların en az yarıya yakının değişmesi bekleniyor. AKP sahada 2023 kadrolarını belirlemek için vekillerin de görüşüne başvuruyor. Milletvekillerinden gelen bilgilerle aynı zamanda teşkilatın röntgeni çekiliyor.

23 Eyl 2019 - 09:59 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ersoy Kandemir - Bir önemi yoktur şuana kadar geldiklerine şükretsinler,millet yakında evine ekmek götüremeyince göreceğim ben Akp’yi,medya dizaynatoruda müteahhİTliğe soyunsun,çocuklarına lüks ev yapsın ne güzel be dünya!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 09:59
02

derinceli - Eğer gerçekten rotasyon yapılacaksa ilk önce il yönetiminde olan ve yıllardır hizmet değil himmet yapan Recep Demir , Şengül Karagöz il yönetiminden çıkarılmalı, daha sonra bütün ilçe yönetimlerinde paralı işler ile uğraşanlar ayıklanmalı ve gerçekten vatan, millet ve TAYYİP sevgisi olan yönetime girmeli.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 09:59
01

akp üyesi derince - olsun artıkyoksa büyük sıkıntılar başlıyor seçim sürecinde derincede çok kırgın var üyelerde yıllardır hizmet eden arkadaşlarımız var onlara gitmek lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 09:59


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler