Karamürsel AKP'nin kongresinde gündem yeni partiler!

AKP Kocaeli Teşkilatı'nın kongreleri, Karamürsel ile başladı. Kongrede yapılan konuşmalarda gündem AKP'den koparak parti kuran ve kuracak olan isimlerdi

Karamürsel AKP'nin kongresinde gündem yeni partiler!
Karamürsel AKP'nin kongresinde gündem yeni partiler!
+14
Haber albümü için resme tıklayın

AKPKaramürsel İlçe Teşkilatı'nın tek listeli kongresinde gündem AKP'den koparak parti kuran Ahmet Davutoğlu ve parti kuracak olan Ali Babacan ile Abdullah Gül'dü. Yeni oluşumlar için partiden kopanlara göndermeler vardı. 

Mevcut başkan Recep Demirel’in aday olmadığı kongrede, Sait Mete tek aday olarak seçime gidiyor. 421 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde, 20 yönetim kurulu üyesi ve 22 il delegesi seçilecek.

 

BAYRAK VE ATKI DAĞITTILAR

Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede her taraf AKP bayraklarıyla süslenirken, kongreye katılan partililere Recep Tayyip Erdoğan atkısı ve Türk bayrağı dağıtıldı.

YOĞUN KATILIMA GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kongreye AKP Kocaeli milletvekilleri Emine Zeybek, Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Kocaeli AKP Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Kocaeli AKP Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, AKP Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü ve çok sayıda partili katıldı. Katılımın yoğun olması nedeniyle güvenlik önlemi alınarak Karamürsel Kültür Merkezi çevresinde çok sayıda polis bekledi.

FİKRİ IŞIK, KONUŞMA YAPMADAN AYRILDI

Kongreye katılan AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, kongreden konuşma yapmadan ayrıldı. İstiklal Marşı sonrası salondan ayrılan Işık’ın Ankara’da bir cenazeye katılmak üzere erken gittiği öğrenildi.

Kongrede konuşan mevcut Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel şu sözleri kaydetti: “14 Ağustos 2001 yılında kimsesizlerin sesi olmak için Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu partide birçok görev aldım. 2013 yılında teveccüh ile atandığım bu görevi 7 senedir yapmaktayım. Göreve geldiğimizden bu yana girdiğimiz seçimlerden hep zaferle ayrıldık. Eksiklerimiz olmuştur ama kendimiz için hiçbir zaman bu görevi kullanmadık. Görev aldığım günden bu yana kadar herkese baştan aşağıya teşekkür ediyor ve varsa hakkımı helal ediyorum, sizler de bana hakkını helal edin. Bu bir veda değil, bu günden sonrada Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde ve bugün başkan seçilecek Sait Mete kardeşimin yanında çalışmaya devam edeceğim. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım’ demek olacak.

Demirel’in ardından sözü alan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Recep Başkanım ile beraber Karamürsel siyaset tarihinde önemli işler başarmanın gururunu yaşıyorum. Kendisi sadece başkan değil bizim için bir ağabey oldu. Teşkilatımızın koordinasyonu gerek yerelde gerek de genelde herkes tarafından bilinen gurur sayesinde gerçekleştir. Birbirimize olan güvenimiz ve sadakatimiz sayesinde başardık. Bu bir başarı hikayesi ama her hikayenin bir sonu var. Elbette biz de işimizi tamamlayıp bizden sonraki nesillere görevimizi devredeceğimiz zamanlar olacak. Başkanımızdan öğrendiğimizi sonraki nesillere aktaracağız. Bu davanın peşinde bu davayı yüceltmek için çalışacağız. Bugün görev alacak arkadaşlarımızın ekip çalışması içinde olacağını biliyorum. Geçmiş dönemde görev alan arkadaşlarımızın parti ile çalışmaları devam edecektir. Recep Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Benim onda hakkım yok ama onun bende hakkı çok. Hakkını helal et ağabey”

Yıldırım’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu açıklamalarda bulundu: “Karamürsel, AKP’nin bayrağı diktiği ilk yerdir. Bütün siyaset kitapları yazar iktidara gelen seçimi kazandıktan sonra oy kaybeder ama AKP 18 yıldır Cumhurbaşkanımızın önceliğinde destan yazıyor. Parlementer sistemin olduğu yerde %40 ile seçim alma şansınız yok. Biz eski sistemde de alıyorduk, şimdi de alıyoruz. Bu AKP’nin millet aşkıyla çalışması nedeniyle oldu.

“BU MİLLET SİZE DARBEYİ GÖSTERDİ”

Biz her seferinde kendimizi yenilemeyi bildik. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm ilçelerimize bunu şart kıldı. Bu kongrelerimizle yine kendimizi yenileyeceğiz. Bizim davamız millete hizmet davamız, Hakka olan davamız. Yılmadan, korkmadan devam edeceğiz Allah’ın izniyle. İstiklal Marşımız da ‘Korkma’ diye başlıyor. Şimdi de darbe yapacaklarmış, bu başladı. Yapsınlar da görelim. Bu millet 15 Temmuz’da darbe yapmanın ne demek olduğunu bunlara gösterdi, bir daha yaparsa yine gösterecektir.

“YOLA ÇIKTIKLARIMIZ BİZİ YARI YOLDA BIRAKTI”

19 yıldır hep başımıza bir bela sardılar. Hep bir operasyon yaptılar. Yola çıktıklarımız bizi yarı yolda bıraktı ona rağmen devam ettik. Suriye’de bize rejim güçlerinin yaptıkları, Libya’da olanlarla aynı. Orada bir Alman çıkıp soruyor ‘Sizin Suriye’de ne işiniz var?’, cevap veriyoruz ‘Böyle bir toplantı da siz nasıl bu soruyu sorarsınız?’ diyoruz, ‘Biz sorarız’ diyorlar. Bize kayyumları sordular, bizim bu bölgede güçlü olmamızı istemedikleri için. Kayyumla ilgili bir önceki toplantıda İstanbul Belediye Başkanı’nı çağırdılar. Televizyona çıkacak ya ‘Ben kayyumu destekliyorum’ demedi. Falanca maddeyi eleştiriyoruz dedi çıktı işin içinden. Güneydoğu’da HDP’li belediyelerden tepki görmekten korktu. Oralarda belediyelerin araçlarıyla bomba gönderdiler. Bu kongreler ülkenin ayakta durmasının kongreleridir. Biz ayakta durdukça yarının büyük Türkiye’si de ayakta duracak.”

BU MİLLET SİZİ İKTİDAR YAPMAYACAK

Büyükakın’ın ardından sözü alan Kocaeli AKP Milletvekili Cemil Yaman şu sözleri kullandı: “Bizim için mevkiinin önemi yok, bizim davamız hizmettir. Tarih belki hiçbirimizin adını yazmayacak belki ama dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ı anacak. ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ deyip sözünü tutan herkese de selam olsun. AKP ve dünya liderinin bu ülkeye yaptıklarını saysam saatler sürer. Bizi hep ayrıştırdılar ama artık yapamayacaklar. Zaman fitne zamanıdır. Ben Genel Merkez Güneydoğu koordinatörüyüm. Güneydoğu’da bütün ilçeleri gezdim bütün ilçelerde bu coşku var. Nusaybin’e gittik Nusaybin Nusaybin olalı böyle kalabalık görmedi. Sanki böyle bir birileri iktidara gelecekmiş gibi havaları var. Bu millet mecliste başörtülü kardeşimizi ‘Bu hanımefendiye haddini bildiriniz’ diyerek kovduğunuzu unutmadı. Bu millet sizi asla iktidara getirmeyecek. Bu millet dünya liderinin arkasında koşmaya devam edecek. Söylenecek çok söz var belediye başkanımızın siz Karamürsellisiniz dedi fahri bir Karamürselli olarak sizin peşinizde koşmaya devam edeceğiz.”

Yaman’dan sonra sözü alan Kocaeli AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş şu açıklamaları kaydetti:”Sözlerime başlarken İdlip’te sınırlarımızı uluslararası devletlerden destek alarak güçlenen terör örgütlerine karşı savunurken şehit olan askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum.Bu tür sorunlarla uğraşırken biliyorsunuz son dönemde yeniden bir darbe girişimi söylentileri ortaya çıkarıldı. Yeniden Gezi Olayları tarzı milleti sokağa döküp, yeniden demokrasiyi rafa kaldırma niyeti içinde olanlar bazı oyunları devreye sokmaya çabalıyor. Türkiye’nin önünde çok önemli sorunları varken, malum terör örgütleri yine sinsi oyunlar hazırlamak istiyor.

İFTİRA ATMAKTAN GERİ KALMIYOR

Uygun bir zemin arayışındalar. Bu yapının adı FETÖ. Ana muhalefet partisi içinde kendilerine yaşam ortamı bulmuş durumda saldırı için fırsat kolluyorlar. Bu savaşı şimdi Cumhur İttifakı olarak sürdürürken lütfen iyi düşünün, kimler buna karşı çıkıyor? Kimler bu kirli yapıyı saklamaya uğraşıyor? Aralarındaki ilişkiyi gizlemek adına AKP’ye ve liderine iftira atmaktan geri kalmıyor. Bilesiniz ki meydanı, demokrasinin kendilerine sunduğu zemini yalanları ve iftiralarıyla milleti zehirlemek için kullananlara bırakmayacağız.

GEZİ’NİN FATURASI

Geçtiğimiz günlerde bu yapının bir eseri olan Gezi Parkı Olaylarıyla ilgili davada verilen beraat kararları gösterdi ki, bu darbecilerin hevesleri bitmedi, bitmeyecek. İstanbul’da 12 ağacın sökülüp, başka bir alana taşınmasına karşı çıkmak adına başlatılan ve asla masum bir yanı olmayan Gezi Parkı Olaylarının 3 ay boyunca ülkemize faturası şudur: 46 kamu binası ile 232 polis aracı ve 44 ambulans kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlarımıza ait 326 işyeri, 201 araç tahrip edildi, yağmalandı. Kamu hizmetinde kullanılan 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakıldı. Tüm bu maddi zararların ötesinde 697 güvenlik görevlisi yaralandı ve bir polis memurumuz şehit oldu.

BAZI ODAKLAR BERAAT KARARI VERDİ

Gezi Olaylarının ülkemize doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolarken, dolaylı maliyeti yüzlerce milyar dolara ulaştı. Faizler ilk defa Gezi Olaylarıyla tırmanmaya başladı; 4,6’dan 13 küsura çıktı. İşsizlik rakamlarının çift haneye çıkması da, enflasyonun zıplaması da aynı döneme denk gelmiştir. İşte bunları yapanlara yargıda bazı odaklar beraat kararı verdi. Bunların nerelerden güç aldığı, nereden cesaret aldığı ortada.

SEÇİLEN BAŞKAN FERAGAT ETTİ

Hatırlarsanız, İzmit’te de milletimizin feraseti sayesinde büyümesine izin verilmeyen bazı olaylar bu Gezi Parkı olayları sırasında çıkmıştı. Küçük çaplı da olsa, bu olaylar sırasında kamuya ait bazı yerler zarar görmüştü. Kamu malına zarar vermenin bir bedeli olmalı diyerek o zaman AK Partili Belediye Başkanımız Nevzat Doğan bir dava açmıştı. Seçilen başkan bu davadan feragat etti. Bunlardan niye bahsetmek istedim, bir mesaj vermek istedim. Bu millet için liderimizin önderliğinde yamak istediğimiz çok şey var. Bu millet bölmek isteyen zihniyet capcanlı duruyor.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Arkadaşlar lütfen uyanık olalım. Bu gerçekleri bir an olsun gözümüzün önünden ayırmayalım, daima hatırlayalım. İri olalım, diri olalım, güçlü olalım. Yalanların arkasına sığınarak, durmadan bıkmadan, Allah’tan korkmadan her an her dakika her gün iftiralarını sıralayan muhalefete de en güzel yanıtı yaptığımız güzel işlerle, doğrulukla, milletimizle yakınlaşmayla vereceğimize inanıyorum. Hep beraber kardeş olacağız, büyük ve güçlü olacağız.

YOLDAN AYRILANLAR UMURUMUZDA DEĞİL

Zekai İren, Ahmet Türkel ve Recep Demirel’den sonra bayrağı şimdi Sait Mete devralacak. Ne kadar güzel bir tablo ki, geçen hafta son toplantıda Recep Demirel ve Sait Mete, kongre için birlikte kol kola çağrı yaptı. Teşkilatı birlikte kucakladı. İşte böyle olacağız arkadaşlar. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Yeni dönemin Karamürsel ve Partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yapacak daha çok işimiz var. Omuz omuza bu zorlukların hepsinin üstesinden geleceğiz. Farklı bir beklentisi olan muhalefet avucunu yalasın. Yolda ayrılanlar, trenden ayrılanlar ne yapıyormuş hiç umurumuzda değil.”

 

PLAKET VERİLDİ

Kocaeli AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in konuşmasını tamamlamasının ardından görevi bırakan Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel’e Kocaeli AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Karamürsel İlçe Başkanı aday Sait Mete tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. İkinci bir listenin çıkmadığı kongrede, Sait Mete başkan seçilecek. 

İşte Sait Mete’nin yönetimi:

İLÇE YÖNETİMİ

Sait Mete

Ali Çalık

Ali Nail Erol

Beyhan Ergen

Elif Yakar Gündüz

Fehmi Aslan

Hüseyin Cesur

İsmail Olgun

Kerim Kartal

Macit Erdoğan

Mehmet Utaş

Muhsin Doğan

Mustafa Yanık

Osman Salim

Ramis Bilgi.

Sercan Altı

Serdar Avcı

Şaban Çatar

Tarik Eryürek

Tülay Altınbayrak

İL DELEGELERİ

Sait Mete

İsmail Yıldırım

Recep Demirel

Serpil Yılmaz

Gülsüm Ekin

Onur Gökakın

Ahmet Türkel

Zekai İren

Nurettin Altun

Osman Özçiçek

Mustafa Yılmaz

Mustafa Çimen

Zeki Yüksel

Sami Sezgin

Fevzi Utaş

Mustafa Şağban

Mehmet İzüstüne

Erdoğan Çimen

Mehmet Mete

Hüseyin İlden

Oğuzhan Kaya

Veysel Göksu

23 Şub 2020 - 12:03 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Eski ak partili - 55 Chevrolet ak parti bundan sonra Yusuf Yusuf atıyor millet artık yeni partilere yöneldi bıktı sizden utanmadan nasıl oy isteyeceksiniz şakın geleyim demeyin boklu sopayla küfürle kovarım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 12:03


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler