Karadenizliler, Karaloğlu ismini pompalıyor ama…

İlimizdeki Karadenizliler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun adını pompalıyor ama alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde bu isim yok

24 Haziran seçimleri bitti, yerel seçim çalışmaları başladı… Adalet ve Kalkınma Partisi, bu noktada zaman kaybetmedi, teşkilatlar sahaya indi. CHP ve İYİ Parti’de ise kurultay telaşı var. Süreç bu şekilde giderse, muhalefet oyalanmayı sürdürürse görünen o ki yerel seçimler, AKP için çok zorlayıcı olmayacak. Tabii, AKP’nin de teşkilatlarla arası açık, beklenen performansı göstermeyen başkanları tekrar aday gösterilirse işler değişir, belki bu işten en karlı yine MHP çıkar! Ama Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işini şansa bırakmaya hiç niyeti yok. Performans değerlendirmeleri, kamuoyu yoklamaları, teşkilatlardan alınacak görüşler, vaat edilen projelerin yerine getirilip getirilmediği gibi konuların her biri inceleniyor. Erdoğan’ın oyları ile başkanlık koltuğuna oturma dönemi bitecek gibi bu kez çalışan kazanacak. Bu kez adayların, her kesimin takdir edebileceği isimler olması bekleniyor.

Kocaeli’de durum ne peki? İlçe belediyelerinde pek çok belediye başkanının gidici olduğu söyleniyor. Büyükşehir Belediyesinde ise 3 dönemi dolduran İbrahim Karaosmanoğlu’na tekrar şans tanınması muhtemel görünmüyor.

Kocaeli’de uzun yıllardır yerel yönetimlerin büyük bir bölümünü Karadenizliler oluşturuyor. Bu lobi, kendilerinden başka bir ismin bu kenti yönetmesine pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle de şu sıra alttan alttan Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun adı pompalanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde uzun yıllar bulunduktan sonra vali olan Karaoloğlu’nun, Büyükşehir Belediye Başkanı yapılmak istenmesine kendisi gibi Rizeli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıcak bakmadığı söyleniyor. Alınan duyumlara göre Erdoğan, Antalya gibi bir şehirde valilik görevine layık gördüğü Karaloğlu’nu, başkan olarak düşünmüyor. Yani Karadeniz lobisi bu kez boşa kürek çekiyor.

06 Ağu 2018 - 13:46 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

15

İsmet.çelik - Sn.Karaloğlu bu kente yapacakları hizmetleri seçim öncesinde vaat etti.Hava ray bunlardan birisiydi.seçim kataloğuna bile koydu.Sonra sećim kazanıldı.Sn.Karaloğlu başka bir kente vali olup gitti.Seçimi kazanan Sn.karaosmanoğlu seçim vaadini yerine getirmedi.Halkı kandırdılar.Sn.Tayyip Erdoğana güvenim sonsuz.Ama bu kez belediyede rizelilere oy yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
14

İzmitli - Kocaeliye ve Kocaelide yaşayan insanlara faydası olacak isimlerden Kocaelide ikamet eden,Kocaelinin evlatlarından biri olan AKP'den en iyi Aday Eski Gölcük Belediye Başkanı İsmail BARIŞ'tır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
13

İzmitli - KOCAELİYİ EVLATLARI YÖNETMELİ

Kocaeli doğumlu olmayan,Evi barkı,Köyü Kocaeli'de olmayanlar kesinlikle Kocaeli'den Milletvekili Adayı olmamalı yapılmamalı

Aynısı Belediye Başkanlığı içinde geçerli.Çünkü Kocaeli'nin Evladı olmayanlar sadece kişisel çıkarları için çalışıyorlarKocaeli ve Halkının sorunları,Kocaeli'nin menfaatleri için çalışmıyor

Kocaeli'nin haklarını korumuyorlar!..

Her parti bunu benimsemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
12

Ahmet - burda milliyetçilik yapmayın hizmet edene bakın bence kendisi genel sekreterken çok başarılı projelere imza attı kendinsi karaosmanoğlu dan daha başarılı olacaktır bu adam vali olmasaydı bügun metro metrobüs telefirik bir çok proje bitirmişti karaosmanoğlu artık aday gösterilmesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
11

İzmitli - laz Cahildir hava sever giyinmesini bilmez kaba kuvvet bol

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
10

İzmitli - Ben bir İzmitli olarak Zekeriya beyi büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyorum. Yüksek mimar 15 yıldır belediyede, imarı ve belediyeciliği çok iyi bilen ve ismi hiç bir şaibeye bulaşmayan bir kişi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
09

Mert - İzmit'in nüfusunun ne kadarı manav da, manav manav diye tutturdunuz. Madem sevmiyorsunuz ve çok olan sizsiniz %60 oylar nerden çıkıyor.. cahil cahil konuşmayın, editör manav provoke ediyor. Doğru olan insan yönetsin, adil olan yönetsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
08

İsmet.çelik - Kocaelinin yerli halkı manav olmasına rağmen bu kenti çoğu kez karadenizliler yönetti.Galiba öyle olmaya da devam edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
06

İzmitli - Bu nedir yaaa.. Bu memlekette lazlardan başka adam yok mu? Kusacağım artık Trabzonun Rize’nin dağında adam kalmadı hepsi yönetici oldu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
05

Aslan gülsüm - Bu tip bıyık bırakanlara ne güvenim ne sevgim var,çoğunu da başarısız buluyorum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
04

Antimürselgillerden Dr Ersoy - Bu şahsa da güvenim sıfır!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
03

selim - ollmayacağını nerden biliyorsunuz. bu habermi şimdi?? erdoğan la hanginiz görüştüve adaylığına sıcak bakmadığını öğrendi?? haberi yapan bile belli değil. tamamen algı oyunu yapmışsınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
02

İzmitli - NEDİR ULAN BU LAZLARDAN ÇEKTİĞİMİZ HERYERDE ONLAR GEL ERMENİ YAHUDİ YUNAN YETERKİ BUNLAR GELMESİN AMİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46
01

izmitli - manav olucak karadenızlı ıstemıyoz cahıl çağdaş olmayan baskan olamaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 13:46


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler