Kamu malını yandaşa peşkeş çektiniz

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar olaylı İzmit Meclisi’nin ardından yaptığı açıklamada AKP’lilere yüklendi

Kamu malını yandaşa peşkeş çektiniz
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediyesi’nin dünkü olaylı meclisinin ardından açıklamalarda bulundu. AKP’lilerin kamu malını yandaşa peşkeş çektiğini söyleyen Çakar, “Meclis’te biz de tartıştık ama kentin geleceğini etkileyen konular için tartıştık, yakınlarımızın rantı kesildiği için tartışmadık.”dedi.

Çakar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ 2014-2019 döneminde mecliste muhalefetteyken almış olduğumuz kararlarda İzmit halkının menfaatlerini öncelik edinip bu şiarla siyaset ürettik. Kavgacı tutumdan yana olmadık, kendi kişisel menfaatlerimizi düşünmedik bu minvalde siyaset yapmadık, tek derdimiz vardı, İzmit halkının bize vermiş olduğu muhalefet görevini layıkıyla yerine getirmek. Bizim de bu dönemde mecliste gerginlik yaşadığımız tartıştığımız konular oldu ama o konular birilerinin çıkarı için değildi, İzmit halkının, kentin geleceğini doğrudan etkileyen konulardı. Biz MİA’da tartıştık, biz Ensar vakfına, TÜGVA’ya, Türgev ‘e düşük bedellerle belediyenin taşınmazları verilirken tartıştık, Tepeköy’de belediyeye ait yurt binasının TÜGVA’ya bedelsiz verildiği zaman tartıştık, pazarcıların hakları ihlal ediliyor diye tartıştık, ama AKP meclis üyeleri dün yakınlarına sağlanan rant kesildiği için tartışma çıkarmıştır.

HESAP VERMEK YERİNE…

AKP’li Meclis Üyeleri dışarda işçileri savunuyor gibi görünürken Mecliste geçen dönem belediye başkanı sayın Nevzat Doğan’ın, seçime çok az bir süre kala kamu yakınlarına vefa gösterisini savunarak haksız şekilde sözleşmeli memur yapılanları kollamaya çalışıyor. Gider ayak bir çok usulsüz atama gerçekleştirenler halka hesap vermek yerine Meclis’te kaos ve kavga ortamı üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Dün mecliste AKP meclis üyelerinin yaptıkları İzmit halkına, İzmit halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye meclisleri halka hizmet götürmek için çalışır, siyasi partilerin kendi rant ve çıkarlarını tartışmak için değil.

ŞEFFAFLIKTAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

AKP’li Meclis Üyeleri mecliste kavga çıkararak yandaşlara peşkeş çekilmiş kamu malının açığa çıkmasını, İzmit halkının doğru haber alma hakkını önlemeye çalışmaktadır. Ancak İzmit halkı 31 Mart Yerel seçimlerinde Fatma Kaplan Hürriyet’i seçerek AKP zihniyetine en güzel cevabını vermiştir. CHP’li belediyelerin temel prensibi şeffaflıktır biz bu ilkeden asla ödün vermeyeceğiz, biz halkımızı yaptıkları her türlü usulsüzlükten haberdar edeceğiz, insanların iyi niyetlerini sömürüp, akılları ile alay edenlere inat şeffaf çalışacağız.

HEDEF GÖSTERMİŞTİR

Yine AKP’li Meclis üyeleri partilerinin geçmiş dönemde yaptıkları hataları kabul edip İzmit halkından özür dilemeleri gerekirken, AKP’li Meclis üyesi Vedat Yoldaş, Mecliste görüşmeler sırasında müfettiş raporu ile tescillenmiş usulsüzlükleri halka anlatan başta Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere tüm CHP’lileri hedef göstererek “5 yıl sonra belediyeyi alırsak sizin döneminizde alınan işçileri işten çıkaracağız.” diyerek aklınca tehditler savurmuştur. Aslında bu refleks onların bilinç altında yatan intikam duygusunun dışa yansımadır.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİLER

Biz Rövanşist duygularla belediyede hizmet vermeye çalışmıyoruz, bizim dünya görüşümüzde intikam, kin, kendi nefsi için hırs yoktur. AKP meclis üyesi Vedat yoldaşın ifadelerinde de anlaşılmaktadır ki AKP zihniyeti bu duygularla belediyeyi yönettiklerini, (allah korusun)olur da yine belediyeyi alırlarsa bu mantıkla yöneteceklerini itiraf etmişlerdir. Oysa İzmit Belediyesi kimseyi işten çıkarmamıştır. Haksız ve hukuksuzca sözleşmeli memur yapılan personellerin sözleşmelerini yenilememiştir. Hatta kimsenin mağdur olmaması adına sözleşmesi yenilenmeyen personelleri Belediyemiz iştiraklerinden olan BEKAŞ’a sözleşmeli memur olmadan önceki görevlerine devam etmeleri teklifi yapılmıştır. Buna rağmen yapılan teklifler kabul edilmediği için iş akitleri son bulmuştur.

ATANAMAYAN BİNLERCE GENÇ VAR

Son zamanlarda kentimizi meşgul eden bu konular hakkında yaşananların tek sorumlusu AKP belediyeciliği ve politikalarıdır. Bizler İzmit’i sosyal ve şeffaf belediyeciliğe tekrar kavuşturduk. Siz kul hakkı yemeye devam ettikçe biz liyakat demeye devam edeceğiz. Bizler eminiz ki AKP’ye oy vermiş her yurttaşımız bu olanları ve usulsüzlükleri üzülerek takip ediyor. Ama kimse umutsuzluğa düşmesin. Kul hakkını yiyenleri İzmit halkı vicdanında yargılayacaktır. Bu ülkede ömrünün baharında gençler iş bulamadıkları için canlarına kıyarken, Memur olabilmek için KPSS ve KPDS sınavlarında dirsek çürütürken, sınava girip atanamayan binlerce genç varken belediyede işe alındıkları birimlerle alakası olmayan insanların maaşının, halkın cebinden yani belediyeden yatırılmış olduğunu insanlardan saklasa mıydık?

SON GÜN MEMUR YAPTINIZ

AKP Milletvekili Emine Zeybek’in gelinini belediyeye aldığınız yetmezmiş gibi ayni işi yaptığı halde işçilerin maaşının 2-3 katı maaş vermenize göz mü yumsaydık? FETÖ’den yargılanıp dosyası sümen altı edilen damatlara Belediye Başkan Yardımcısı olarak aylık 10 bin lira maaş vermenize göz mü yumsaydık? Tüm akrabalarınızı hatta mevcut AKP Meclis Üyesi katip üyenizin kızını dahi son gün memur yaptığınızı İzmit halkından saklasa mıydık? Şimdi sorarım size ve en önemlisi İzmit halkına; bu millet sizlere kendi yakınlarınızı, akrabalarınızı işe sokasınız üstüne bir de milletin cebinden çıkan vergilerle oluşan kamu mallarını ailelerinize dağıtasınız diye mi oy veriyor?

SABOTE EDİYORLAR

CHP iktidarında sadece İzmit’te değil tüm Türkiye’deki kamu kaynaklarının talan edilmesine engel olacağız. Kimse umutsuzluğa düşmesin dün olduğu gibi bugün de, yarın da Cumhuriyet Halk Partisi milletimizin yanında olacak. Haksızlığa ve hukuksuzluğa geçit vermeyecektir. Bu kentin kaynaklarını bu kentin menfaatleri doğrultusunda kullanılmalı. Yandaşa ve akrabaya talan için kullanılmamalıdır. 9 aydır AKP’li Meclis üyeleri, meclisi ve belediye çalışmalarını sabote ederek projelerin gerçekleşmesini engelleme çabaları beyhude bir çabadır. Meclisten oy çokluğuyla geçirmediğiniz kreş projesi başta olmak üzere, meclis çoğunluğunu kullanarak engellediğiniz daha bir çok projemizi İzmit halkının desteğiyle muhakkak hayata geçireceğiz.

08 Oca 2020 - 11:16 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Öz İzmitli - Bu dört yıl çabuk geçer peşkeşide rantıda bu insanları birbirine düşürmeyide göreceksiniz kaos iftira nasıl olduğunu göreceksiniz hep şantaj asarım keserim o böyle yaptı bu onu aldı bi icraatınız olsun bu kent buzamana kadar hiç böyle gerilmemişti yazık olmuş İzmite

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 11:16
04

Haydar - asıl kamu malini yillarca peşkeş ceken CHP dir dun ulan ankarada yediğiniz alt dagha sohmadi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 11:16
02

Devletini seven - Ersoy abi az bile yazmışsın.öz yakınlara gelince kamuda en iyi yerde partide gece gündüz çalışana askeri ücretli iş şirketlerde bile yeri gelir çok gözükür.ABA altından sopa gösterir misali.hem müslüman gözükeçen.kamunun malını peşkeş çekeçen kendi yandaş mütayitlere beşliralık malı on liraya.bazıları böyle yürütüyor siyaseti.birde oy verdik kefil olduk demek.çoğu siyasetçinin işi bu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 11:16
01

ersoy - Severler havayı,bol kepçe işkembeden sallamayı,cayır cayır yalanı,taakiiiii sorgulanmaya başlayıp milletin kesesinden har vurup harman savurdukları gerçeği gözlerine sokuluncaya kadar!Baktılar takke düşüyor kel gözükecek başlarlar Cazgırlık havalarına!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 11:16


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler