İzmit’te oturuyordu, Kandıra’da göçü durdurma sözü verdi!

İzmit Gündoğdu’da ikamet ederken AKP Kandıra Belediye Başkan adayı olan Adnan Turan, Derince’de oturan AKP Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ile birlikte köyleri gezdi, vatandaşlara Kandıra’dan diğer ilçelere olan göçü durdurma sözü verdi!

İzmit’te oturuyordu, Kandıra’da göçü durdurma sözü verdi!
İzmit’te oturuyordu, Kandıra’da göçü durdurma sözü verdi!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Uzun yıllar hizmetsiz bırakılan, istihdam anlamında ise yeterli çalışma imkanlarına sahip olmayan Kandıra’da göçün önüne geçilemezken AKP Kandıra Belediye Başkan adayı Adnan Turan, göçü durdurma ve göçen gençleri geri getirme noktasında vaatte bulundu. Turan, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçeye kazandırılması ile göçün duracağını, geri dönüşün başlayacağını kaydetti. Malumunuz Kandıra’yı yöneten mevcut belediye başkanı Ünal Köken, başkanlık yaptığı süreçte Kandıra’da bir ev kiralamış ancak İzmit’ten iki lüks daire alarak İzmit’e git gel yapmış, başkanlığı sona erdikten sonra da bu ilçede yaşamayacağını açıkça göstermişti. Keza Adnan Turan da İzmit Gündoğdu’da oturuyordu ve Kandıra Belediye Başkanlığına aday olan bir isim olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Meclis üyesi listesindeki kimi isimler ile İlçe Başkanı Erol Ölmez’in de Kandıra’da ikamet etmediği biliniyor. Turan’ın, göçü önleyeceğine dair sözlerini Kandıralılar bir kenara not etsin, olur da seçimi kazanırsa Kandıra’da yaşayıp yaşamayacağını takip etsin.

AKP Kandıra Belediye Başkan Adayı Adnan Turan köy ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Başkan Adayı Turan, beraberinde AKP Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, AKP ve MHP teşkilatları ile birlikte köy ziyaretleri kapsamında ilk olarak Çalköy’e konuk oldu. Burada muhtar Recep Şakacı ve hemşehrileri ile bir araya gelen Turan, sonrasında hastalığı nedeniyle evde istirahat eden Mehmet Binay’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çalköy ziyaretinin ardından günün ikinci programını Bollu Köyü’nde yapan Turan, burada muhtar Hüseyin Seyrek ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

KANDIRA’YA GERİ DÖNÜŞ OLACAK

Bollu Köyü’nde ayrıca Ayşe Eğridemir ve ailesinin evlerine konuk olan Turan, kendisine yöneltilen tüm soruları yanıtlayarak, projelerini hemşehrileriyle paylaştı. Kandıra’ya hizmet ermek için tüm projelerinin hazır olduğunu belirten Turan, “Kandıra’mız için büyük önem taşıyan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni ilçemize kazandıracağız. Bu proje her bakımından kentimize can katacak. Kandıra’mızın çehresini değiştirecek olan bu projemiz tam kapasite ile hizmete girdikten sonra binlerce gencimize iş imkanı sağlayacağız. Böylece aynı zamanda Kandıra’mızdan ayrılıp ilimizin farklı noktalarına gitmiş olan gençlerimizin tekrar büyükleriyle yaşamak için ilçemize gelmelerine vesile olacağız” dedi.

PAZAR ALANI VE LİSANSLI FINDIK DEPOLARI

Ulaşım alanında yapılacak olan projelerin ilçedeki ticari yaşamı da canlandıracağını belirten Turan, “Kandıra İzmit duble yolumuz, Ağva-Kaynarca-Kandıra yolumuzun oluşmasından sonra tarımla uğraşan çiftçilerimizin ürettiklerini tüketiciye daha iyi şartlarda satabilmeleri amacıyla pazar alanları oluşturacağız” dedi. Konuşmasında fındık üreticilerine de mesajlar veren Turan, “İlçemizin önemli geçim kaynağı olan fındık üretimimizi şu anda köylümüz kendi imkanlarıyla depoluyor. Çiftçilerimizin emeklerinin heba olmaması için lisanslı fındık depolarımızı inşa ederek, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

İKAMET EDECEK Mİ?

Adnan Turan’ın ikametini Kandıra’ya aldırdığı düşünülüyor, keza bunu yapmadıysa zaten kendisine oy kullanamayacak. Ancak, olur da seçimi kanamazsa İzmit’e mi geri dönecek, yoksa göçü durdurma sözü verdiği Kandıra’da mı kalacak merak ediliyor. Seçimi kazanması durumunda ise mevcut belediye başkanı Ünal Köken gibi Kandıra’yı geçici mi görecek, yoksa bundan sonraki yaşamını bu ilçede mi sürdürecek, merak edilen bir başka konu.

24 Şub 2019 - 12:49 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler