"İzmit'te sahiplenen Cumhur ittifakı, Kartepe'de reddetti"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önerisi sonrası Cumhur ve Millet ittifaklarının ortak kararıyla meclisten geçen düğün salonlarının 1 lira olması kararını Cumhur ittifakının da sahiplenmesine İYİ Parti Kartepe’den tepki geldi. İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, bu konuda nokta atışı bir eleştiri getirdi

"İzmit'te sahiplenen Cumhur ittifakı, Kartepe'de reddetti"
"İzmit'te sahiplenen Cumhur ittifakı, Kartepe'de reddetti"
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önerisi ile komisyona gönderilen ve AKP ile MHP’li meclis üyelerinin de onay vermesiyle oy birliğiyle kabul edilen, düğün salonlarının 1 lira olması kararı sonrası “Ben yaptım”, “Sen yaptın” tartışmaları yaşanmış, AKP’li meclis üyeleri, "Bu öneriyi daha önce biz sunmuştuk" tarzında söylemlerle Hürriyet’in bu kararı kendine mal edemeyeceğini anlatmaya çalışmışlardı. Millet ittifakı ise İzmit’te böyle bir karar alınırken AKP’li başkanların yönettiği diğer ilçelerde, düğün salonlarıyla ilgili böyle bir kararın olmaması üzerinden Cumhur ittifakına yüklenmişlerdi.

İZMİT’TE SAHİPLENDİLER, KARTEPE’DE RET

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel de bu tartışmalara katıldı. Tamyüksel, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te kabul edilen termik santral yasasını veto etmesini İzmit Belediyesindeki düğün salonu tartışmasına bağlayan bir paylaşım yaptı. Tamyüksel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifini hep birlikte kabul ettikten sonra, Cumhurbaşkanının çıkışı ile tornistan yapıp, sanki kanun teklifini muhalefet vermiş ve kabul etmiş de Cumhurbaşkanı veto etmiş gibi reklam yapanların, mikro ölçekte; İzmit Belediyesi'nin düğün salonlarının ücretini 1 TL yapmasını sahiplendikten sonra, yine tornistan yapıp, Kartepe'mizde ve ellerindeki diğer tüm ilçelerde Millet ittifakı meclis üyelerince verilen ‘Düğün salonları 1 TL olsun’ teklifini kabul etmemiş olmalarına; şahsen şaşırmadım...”

04 Ara 2019 - 14:00 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Uzuntarla - Haluk abi helal olsun kartepede aynı hizmeti bizde isteriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Aralık 14:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler