İnce Kocaeli’de! “CHP kendi kendini karıştırıyor”

Memleket Hareketi kapsamında bin gün boyunca Türkiye’yi karış karış gezecek olan CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce bugün Kocaeli’ye geldi. İnce’nin ilk durağı CHP İzmit eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın iş yeri oldu

İnce Kocaeli’de!  “CHP kendi kendini karıştırıyor”
Haber albümü için resme tıklayın

CHP Yalova eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce geçtiğimiz aylarda düzenlediği basın açıklamasında muhalefetin yetersiz olduğuna dikkat çekmiş ve Memleket Hareketini başlatacağını duyurmuştu. Memleket Hareketi’ne Sivas’tan başlayan İnce’nin bugünkü durağı Kocaeli oldu. İlk olarak CHP İzmit eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın Beyaz Mutfak işletmesine gelen İnce burada basın mensuplarıyla buluştu.

İnce ile birlikte Memleket Hareketinin Kurucular Kurulu üyeleri Hacı Güzeller, Murat Hasar, Serkan Ufuk Akgün, Aykut Demiray, Yağız Elver, Mert Ünlü, Meryem Şengül Kala, İpek Özkan Sayan, Osman Serkan İleri,Mehmet Kazancıoğlu, Hüseyin Baraner ve Ayça Özsoy Sarıkamışlı da geldi.

Kocaeli’de konuşan İnce şu sözleri kaydetti: “Birileri İYİ Parti ve CHP’yi karıştırmak mı istiyorlar diye bana sordu. İYİ Parti’yi bilmem. Ama CHP kendi kendini karıştırıyor. CHP’de bir yetkili çıktı ‘ben Atatürk demem, Gazi Mustafa Kemal derim’ dedi. Azerbaycan konusunda da çok tuhaf sözler söylendi. Kim dedi bunu partililer dedi. Bunu başkası söyletmedi ki siz söylediniz.

“BANA OY VERMİŞ MİDİR ACABA?”

CHP’nin sayfasından fotoğraf yolluyorsun beni kesiyorsun. Fotoğrafta beni kesen acaba Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş midir? Beni fotoğraftan kesen arkadaş o seçim gecesi beni desteklemiş midir? O arkadaşa da teşekkür ediyorum. Parti içerisindeki asıl bölücü ortaya çıktı. Bizim hiç kimseyi karıştırmak gibi derdimiz yok. Biz çalışıyoruz. Siz zaten kendi kendinizi karıştırıyorsunuz. Muhalefetin oyu düşüyor. Demek ki hata yapıyorsun.

“MUHALEFETİN OYU NASIL DÜŞÜYOR?”

2004’den bu yana CHP bu anket şirketine para ödedi. Ben dedim ki iktidarın oyu düşmesi tamam da muhalefetin nasıl oyu düşüyor? Anketi yapan firma muhalefetin para ödediği firma. Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir iş. Üç çeyrek altına insanlar çalışıyor. Bu milletten şuna gördük ki millet iktidardan da memnun değil muhalefetten de memnun değil. Emeklinin, işçinin, varandaşın dertleri için uğraşıyoruz.

“İTTİFAKLA YOLA ÇIKILMAZ”

Kısa süre içerisinde 29 Ekim’de bir araya gelerek manifestomuzu yazacağız. Manifestomuz bitince milletin karşısına çıkıp anlatacağız. Millet bizim ne olacağımızı kendisi karar verecek. İttifaklar için diyeceği şey, yola çıkarken ittifağa çıkışmaz. Önce kendine güveneceksin. İttifak yapılmasına itirazım yok ama kendi gücünüze güvenerek yola çıkarsınız. Baştan ittifakla yola çıkılmaz. İttifak en son iştir. Ya ittifak bozulursa? Önce kendinizi güçlendireceksiniz. Ben 50+1’i istiyorum diyecek. İttifakla yola çıkılmaz bu siyaseten doğru değildir. Bu sizin partinizi zayıflatır.

“KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ”

29 Ekim’de manifestomuzu yazacağız. Millete kendimizi anlatacağız sonunda bakacağız vatandaş bize ne diyecek bakacağız ona göre davranacağız.”

22 Eki 2020 - 12:54 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Selda - Sanki seçimde verilen oyları korumuş gibi birde konuşuyor, kendisi tam bir hayal kirikligi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54
05

osman - Çok iyi senaryo yazıyorsun. Filim dünyasına tıl.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54
04

emekli - Adam gibi adam.Allah yolunu açık etsin.Nerede nasıl konuşacağını biliyor.Milletin umudu olur inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54
03

Bünyamin - tabi ya... numan kurtulmuş, süleyman soylu da kendi partilerini karıştırdı.. sonra tayyip erdoğana kul oldular. senin bir tayyip erdoğan projesi olduğunu cümle alem biliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54
02

osman - Çok iyi senaryo yazıyorsun. Filim dünyasına tıl.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54
01

Izmit - Sıkısinca otele kacarsin muharem kof siyasetçisin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 12:54


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler