İddialar giderek kuvvetleniyor… AKP’de İzmit adayı o isim mi olacak!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bir daha İzmit ilçe için başkan adayı olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında İzmit için pek çok isim gündeme geldi. En güçlü isim ise eski vekil Sibel Gönül… Parti kulislerine göre Sibel Gönül Maşukiye’deki evini İzmit’e taşıdı, adaylık sürecini bekliyor…

İddialar giderek kuvvetleniyor…  AKP’de İzmit adayı  o isim mi olacak!
İddialar giderek kuvvetleniyor…  AKP’de İzmit adayı  o isim mi olacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Kocaeli’de en önem verdiği ilçelerden biri merkez ilçe İzmit. Bir dönem CHP’nin kalesi olan İzmit’te büyük başarılar elde eden AKP kent genelinde önemli bir güç algısı yarattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahil 13 belediyenin tamamında söz sahibi olan AKP’nin CHP’yle oy oranı bakımından en yakın olduğu ilçe İzmit. Bu sebeple CHP’liler İzmit’e alınabilir gözüyle bakıyor. CHP’nin yeniden sosyal demokrasi bayrağını dalgalandırmak istediği İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet’i aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. İkinci bir “Leyla Atakan” yaratmak isteyen CHP, kadın adayla AKP’den İzmit Belediyesi’ni alabileceğini düşünüyor.

SON ANDA DEĞİŞMEZSE

CHP’nin seçim stratejisini yakından takip eden AKP’liler bu ihtimale karşılık uzun bir süredir kadın aday arayışındaydı. Süreçte eski vekil, kadın kolları eski genel başkanı Sibel Gönül’ün ismi öne çıktı. Parti yetkililerinin araştırmaları sonrasında Gönül, CHP’nin kadın aday çıkarma ihtimaline karşı bir hamle olarak AKP’nin elini güçlendirdi. CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığı büyük ölçüde netlik kazandıktan sonra Sibel Gönül de hareketlendi. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre Sibel Gönül evini İzmit merkeze taşıdı. Gönül’ün Kartepe Maşukiye’de yer alan evini İzmit’e taşımışı büyük heyecan yarattı. 2019 yerel seçimlerinde İzmit kent merkezinde 2 kadın aday yarışmak üzere. Partiler son anda farklı bir strateji izlemezse çok hareketli bir yerel seçim süreci İzmit’i bekliyor.

29 Eki 2018 - 13:56 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Yüzdeelli - Karadenizli birini aday gösterir bunlar yine. Lâkin bu defa yemezler. Hayvan terli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 13:56
02

H.Yılman (Stratejist) - İzmit halkı ile bire bir yapılan çok kapsamlı araştırma, istişare ile kamuoyu yoklamalarında Tahir AKMAN ismi çok açık ara önde görünüyor. Tahir Akman çok tecrübeli olup; her saha ve parti tabanlarından oy alabilecek bir kişiliğe sahip. AKP eğer CHP' de yaşanan bu olumsuzluğu çok iyi değerlendirmek istiyorsa ve Kocaeli seçimlerini çok rahat kazanmak istiyorsa; Büyük Şehir için Vali Hüseyin AKSOY' u İzmit için ise; Tahir AKMAN' ı aday göstermelidir. Yine de kendileri bilir. Diğer adaylar çok büyük RİSK ve sorun yaratabilir diyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 13:56
01

Yeter - Be izmit ne kocaeli ne sayın nevzat doğan ne sayın karaosmanoğlu bu şehrin kanını rmdiemdiğiniz yeter bu saatten sonra koyu bir akp liydim akpye oy moy yok bitti !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 13:56


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler