Hürriyet’e yüklendi: İş bilmezlik ve kolaycılık

AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, “Bin 400 işçi sizden kalma ve çalışmıyorlar, ben 100 işçi aldım” diyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e tepki gösterdi. Tutuş “Sorumluluğu elinde bulunduranlar işler kötü gidince suçu hep başkasına atıyor” dedi

İzmit Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında söz alarak, Fen İşleri gibi yatırım ve hizmet müdürlüklerine ayrılan bütçenin 2020 yılında sadece %10 gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu belirten Tutuş, beklemediği bir cevapla karşılaşmıştı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bin 500 çalışandan sadece 100’ünü kendisinin aldığını belirterek, “O zaman siz hesap verin” demişti. Tutuş, sadece 6 ay önce Yahya Kaptan Mahallesi’nde açık hava sineması etkinliği sırasında bozuk organizasyondan müdürleri sorumlu tutan Hürriyet’in şimdi de işçileri suçladığını belirterek, “İşler kötü gidince suçu hep başkalarına atan ama sorumluluğun kendilerinde olduğunu unutan bir anlayışla karşı karşıyayız. Ama çalışanların hakkını kimseye yedirmeyiz. Asgari ücretle evini geçindirmek için uğraşan çalışanları suçlamak iş bilmezlik ve kolaycılıktır” dedi. Tutuş şunları söyledi:

PLANSIZLIĞININ BEKLENEN SONUCU

“İzmit Belediyesinde çalışan emekçilerimizin Allah yardımcısı olsun. Keyif süren siz, yan gelip yatan siz, eş dostla maaşları alan siz; suçlu ise işçi ve emekçilerimiz öyle mi? Tabi ki hayır. Bir önceki Kasım ayı meclisimizde; İzmit Belediyesi'nin hizmet müdürlüklerinin hiçbirinin çalıştırılmadığını, belediye gelirlerinin park, bahçe, yol, sosyal destek gibi kalemlere harcanması gerekirken, reklam ve eğlenceye harcandığı belirtmiştim. Bu mecliste yine aynı rakamları kendisine hatırlattığımda ve hatta ilimizin en küçük bütçeli belediyesi Kandıra’da bile bu hizmet oranlarının %80'lerde olduğunu duyunca sinirlenerek o şok edici cevapla karşılaştım: ‘-Ben ne yapayım, 1400 işçi sizden kalma ve çalışmıyorlar, ben 100 tane işçi aldım.’ Kasım ayı meclisimizde de söyledim şimdi de söylüyorum; bu durum asla işçi ve emekçilerimizle alakalı bir durum değildir; tamamen İzmit Belediye Başkanı ve ekibinin plansız, programsız, projesiz ve vizyonsuzluğunun beklenen bir sonucu ve batışıdır.”

02 Ara 2020 - 18:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Kuzey - Reisiniz ne demişti askerlik yan gelip yatma yeri değil Fatma hanım çalışmayanı ensesinden tutup kapı dışarı atacaksın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 18:44
04

Belediye İşçisi - Fatma Başkanın, bir kahvaltıda işe aldıklarını ailesi ve örgüt önünde çıkartıp teşhir ettiğin gün bitmiştin bizim için.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 18:44
03

Musa Çağıran - Bir Chpli olarak Fatma Başkanın kaç kişi işe aldığı değil, kendi mahallesinde bir sokaktan 5 kişi işe aldığı beni ilgilendirir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 18:44
02

İzmitli - hadi ordan laf olsun diye konuşmayın boş insanlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 18:44
01

Vatandaş - Kiptaş hadisesi bunları epey kudurtmuş sanırım.Hürriyet Hanıma kamuoyu desteği arttıkça daha da kontrolü yitirecekler.Ha gayret Kocaeli Büyük Şehiri de kaybedecksiniz bu kafa ile ki o zamana kadar akp diye bir suç örgütü kalır mı oda ayrı mesele

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 18:44


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler