“Herkesin kaderi Erdoğan'ın iki dudağının arasında”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi.

Engin Özkoç, konuşmasını büyük oranda yeni bütçe tartışmalarına ayırdı.

"Bu milletin bütçesi değildir" diyen Özkoç'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Sayıştay artık denetleme mekanizması olmaktan çıktı. Türkiye'de alın teriyle para kazanıp vergi ödeyen vatandaşlarımızın paralarının nasıl harcanacağına sözde TBMM karar verecek. Peki TBMM'nin bu konuda denetim ve yaptırım yetkisi var mı, yok. Herkesin kaderi bir tek kişinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağının arasında.

Biz kaynakların doğru kullanılmasını söylesek de, bir karşılığı yok. 18 yıl ülkeyi yönetenlerin başı çıktı "Biz eğitimde iyi yönetemedik." dedi. Bu alışık olmadığımız bir şey değildi. Bu kişi çıkıyor, "İstanbul'a ihanet ettik" diyor, Türkiye'den ses çıkmıyor. Peki mazeret ne? Sendikalar, meslek odaları "Korkuyoruz" diyor.

Bunlar bütün değerlerimizi hiçe saydılar, kimsenin sesi çıkmadı. Bu kişi Zekeriya Öz'ün arkasında durdu, kimsenin sesi çıkmadı. Bu kişi FETÖ üyesi generalleri göreve getirdi, Türkiye'de kimsenin sesi çıkmadı. Kime dokunursa o "Ah!" etti. Ama kimse kendisine dokunulana kadar sesini çıkarmadı.

Bu ülke 2023 hedeflerine ulaşamayan Erdoğan'ın arkasından gidecek mi acaba? Bu ülke ABD dedi diye İslam dünyasında 3 milyon 750 bin müslümanın katledilmesine neden olan Erdoğan'ın arkasından gidecek mi gerçekten? Bu ülkenin aydınları, işçiler, gençler, esnaf 2053 hedefine odaklanacak mı gerçekten? Daha ne kadar yalanlara sarılacak bu ülke?

Bugün Cumhur İttifakı'nın emir alan kişisi Türkiye'nin bütçesini nasıl kullanacaklarını açıklayacak. Sizin aranızda inanan var mı? Bugün içeride kullanamadıkları bütçeyi nasıl ellerine yüzlerine bulaştıracaklarını dinleyeceğiz. Bu bütçe yalan bütçedir. Bu bütçe insanları itibarsızlaştıran, bir avuç yandaşı zenginleştirenlerin, 15 Temmuz gazilerinin parasına el koyanların bütçesidir. Bu bütçe milletin değil Saray'ın bütçesidir.

Bu iktidarın bütçesi MHP'nin desteğiyle çıkacak. Köylünün, esnafın, öğrencinin bütçesi olmayan bu bütçe MHP oylarıyla kabul edilecek. Eğer bu yalanlara inanmaya devam edeceksek Türkiye için söylenecek söz kalmamıştır. Bugün bütçe komisyonunda ilk adım atılacak, Genel Kurul'da da görüşlerimizi ifade edeceğiz. Milletimiz gene boş dükkanlarına, evlerinde pişmeyen aşlarıyla baş başa kalacak. Bundan kurtulmanın tek yolu laik demokratik parlamenter sisteme dönmektir.

21 Eki 2020 - 14:39 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler