Gökhan Orhan’dan sert eleştiri: “Yalanlara karnımız tok!”

CHP Gebze İlçe kongresinde konuşan başkan adayı Gökhan Orhan: “En ufak bir sendelemede yine birilerinden aldığınız talimatla yok genel başkan değişsin, yok halka anlatamıyoruz. 2017’de bu kürsüde aynı sözü verenler Cumhurbaşkanı seçiminden sonra genel başkan değişsin diye imza verdiler. Şimdi çıkmışlar adalet yürüyüşünde bir kare fotoğrafı yok, mücadelede bir fotoğrafı yok. Çıkmış CHP’yi birleştireceğim. Bu yalanlara insanların karnı tok.” dedi

Gökhan Orhan’dan sert eleştiri: “Yalanlara karnımız tok!”
Gökhan Orhan’dan sert eleştiri: “Yalanlara karnımız tok!”
+10
Haber albümü için resme tıklayın

CHP’nin son ilçe kongresi Gebze’de yapılıyor. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, saat 10.00’da başlayacağı söylenilen ve saatlerce salonun boş olduğu CHP Gebze İlçe Kongresi gecikmeli olarak başladı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede, mevcut Başkan Musa Yılmaz, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İl Gençlik Kolları eski başkanı Gökhan Orhan, CHP eski İlçe Başkanı İsmet Kara, Serar Tüze ve Sait Aydın yarışıyor.

416 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 17 ilçe yöneticisi ve 106 il delegesi seçilecek.

Kongreye; CHP Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kocaeli CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Kocaeli CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, CHP İl Başkan Yardımcısı Harun Yıldızlı, CHP İl yöneticileri Sabriye Şahin, Hasan Akar, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman ile İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü katıldı.

Kongrede Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, oy birliğiyle divan başkanı, Çiğdem Canbaz ve Muhammed Demir ise katip üye seçildi.

Divan başkanı seçilen Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisine,  altı oka gönülden bağlı değerli yoldaşlarım, ‘Martın sonu bahar’ deyip, Atatürk’ün açtığı yolda birlikte yürümekten, birlikte mücadele vermekten onur duyduğum sevgili yoldaşlarım, çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer hepinize yürekten bir merhaba diyorum, sizleri gönülden selamlıyorum. Bugün kazananı kaybedeni olmayan bir seçim yapacağız. Bugün kim seçilirse seçilsin hak ve hukuk mücadelesini vereceğiz. Bu seçimin Gebze için refah dolu günlere vesile olmasını diliyorum. CHP diğer partilere benzemez. CHP ilkelerin ve değerlerin partisi olmuştur. Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta, Ankara’da milletin iradesiyle seçilmiştir. Kurucusuyla, adıyla, milletin iradesinin temsilcisi olmuştur. CHP kadının eşit yurttaş sayıldığı, çocukların, gençlerin, akılla bilimle kültürle buluştuğu, komşularıyla dostane ilişkiler kuran bir ülkenin divanı olmuştur. O yüzden bugün de kim kazanırsa kazansın CHP kazanacak diyoruz. Atatürk’ün hayalini kurduğu kimsesizlerin cumhuriyeti için var gücüyle çalışacak. Memleketin dört bir yanında kongrelerimizi yaptık. Yakında da il başkanlarımızı, kadın kolları başkanımızı seçeceğiz. Bakın iktidar partisine onlar seçim yapmıyor, onlar başkan atıyor. Biz hiçbir zaman tek sesin egemen olduğu bir parti olmadık. Farklılıklarımıza saygı duyarak, farklılıklarımızla var olacağız. İktidarı kazanmak zorundayız. Millet ittifakı çatısı altında mücadele eden herkese kucak açacağız. Parlamenter demokrasiye döneceğimiz günler yakın. Yeter ki bizler kimsenin yatağa aç girmediği, toplumsal barışın sağlandığı bir ülke için mücadele edelim.  Kimse küçük hesapların peşine düşmesin.”

ÜYELER EĞİTİLMELİ Yüceer'in ardından söz alan Gebze eski Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Emin Akın, parti sisteminin değişmesi gerektiğini belirterek, partiye üye olan kişilerin eğitilmesi gerektiğini ifade etti. Akın, şunları kaydetti: “Kişisel sataşmaların olmadığı, objektif eleştirilerin olduğu ve CHP’nin ideolojisine, siyasetine, katkı sunacak bir siyasi alev olarak görmek istiyorum. Böyle olacağına da inancım tam. Söylediğim bu anlayışa uygun olarak görüşlerimi ve önerilerimi sunmak istiyorum. Bugünkü delege sisteminden bahsetmek istiyorum. Bugünkü delege sistemimiz maalesef partilerimizin ideolojine katkı sunan bir sistem değil. Bu sistemin tamamıyla değişmesinden yanayım. Çünkü iki türlü delege oluşuyor. Bir sahipli delege, bir de kadrolu delege. Sahipli delege katkı sunamıyor. Benim önerim şu, bu sistem kaldırılmalı sıfırlanmalı. Bu üyeler, parti eğitmenleri tarafından eğitilmeli. Önce yedek üye olmalı, sonra asil üye olmalı. Bu sistemin partimize yarar getireceğini umuyorum ve burada partimin önerisine sunuyorum. Siyaset yapma anlayışımı değişmeli. ‘Ben varsam parti var, ben yoksam parti yok’ anlayışından vazgeçilmeli diye düşünüyorum.

TARHAN: PARTİYE KÜSÜYORLAR

Partililerimizin aday belirleme sisteminde iki aşama var. Bir ön seçim, biri de genel merkez ataması. Ön seçim her partilinin demokratik gördüğü bir sistem ama ne yazık ki ön seçim yapılıyor, ön seçim bitiyor kaybedenler ekipleriyle birlikte ya partiye küsüyorlar ya da söylemeye dilim varmıyor ama başka partilere gidip oy veriyorlar. Merkez atamasında da, genel merkez öyle uygun gördü diye atanamayanlar yine çevresiyle birlikte partiye küsüyorlar. Demokratik bir usul gördüğümüz ön seçimi savunuyorsak, sonuçlarına katlanmak zorundayız. Önce bizim demokrat olmamız gerekiyor. Önce bu öneriyi kendimize sunmalıyız. Birbirimizi çok sevmiyoruz, sevmek zorunda da değiliz ancak birbirimize saygılı olmak zorundayız. Sol düşünce bunu gerektiriyor diye düşünüyorum.”

CHP Gebze İlçe Kongresi’nde konuşan Kocaeli CHP Milletvekili Tahsin Tarhan şu sözleri kaydetti: “Biz Gebze’de siyaset yapacaksak birbirimize sarılmamız lazım. Benden sonra sizlerin çocukları, yeğenleri, torunlarının önünü açmak için mücadele edeceksek, onları belediye başkanı yapacaksak, meclise göndereceksek birbirimize sarılmamız lazım. Türkiye’deki tek adam rejimini görüyorsunuz. Yoksulluk had safhada, işsizlik milyonları aşmış. Biz neyi konuşuyoruz Türkiye’de? Kanal İstanbul’u. Gebze’yi kim yönetiyor düşünelim. Adaylar belirlendi, AKP’nin bir tane milletvekili geldi bana ‘Gebze’de belediye başkanını tanıyor musun? Ben tanımıyorum, nereden geldiğini bilmiyorum’ dedi. Sizi yönetenin nereden geldiğini biliyor musunuz? 5 tane aday çıktı. Bu adaylar CHP’nin içerisinde yetişmiş, partinin değişik kademelerinde görev almış Cumhuriyet Halk Partisi’nin çocuklarıdır. Bu adaylar çalışmalarını yürüttü. 2 aydır sokakta koşturuyorlar. Kimsenin etkisinde kalarak oy kullanmayın. 5 aday da CHP’nin yetiştirdiği değerlerdir. Hangisi kazanırsa kazansın burada CHP kazanacak. Gebze’de birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ben milletvekili olarak çalışmak istiyorum.”

AKAR: BAYRAĞI GEBZE'YE DİKECEĞİZ

CHP Gebze İlçe Kongresi’nde konuşan Kocaeli CHP Milletvekili Haydar Akar birlik olunduğu takdirde Gebze’ye CHP bayrağını dikeceklerini söyledi

CHP Gebze İlçe Kongresi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kongrede konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Bugün bizim düğünümüz çünkü CHP’lilerin en çok hoşlandığı şey kongre süreçleridir. Yerel ve genel seçimlerinde bu kadar arkadaşları bir arada görmedim. Bunu çözmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Parti üyesi olmak iyi gününde, kötü gününde partiye sahip çıkmaktır. Delege seçimini değiştirmek bizim elimizde değil. Siyasi partiler kanununa göre yapmak zorundayız. İktidar partisi siyasi partililer kanunda delege seçimi olmasın ne ilçe kongresi, ne il kongresi ne de kurultay yaparlar. Hepsini yukarıdan atıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçiminde zaferle çıktık. 150 tane belediye almışız, çok da büyük bir zafer değil ama bunu nüfus itibariyle değerlendirirseniz Türkiye’nin yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor.

5 adaylı kongre yapıyoruz, herkes daha iyisi nasıl yapılabilir diye önerilerde bulunuyor. 12 ilçemizde değil, hepsinde böyle gerçekleşti. İttifak yaptık, sonucunda 11 tane büyükşehir belediyesini kazandık. Bizi kongrelerde eleştirdiler. Gerçekten büyük düşündük ve kazandık. Bize oy verme cesaretini göstermiş bu arkadaşlarımızın bundan sonra da CHP’ye oy verecek projelerle karşılarına çıkmalıyız. Bunları sizler yapacaksınız. Sadece İzmit ilçesiyle kaldık. Bunu başarı olarak görmüyorum. Eksiklerimiz, yanlışlarımız, hatalarımız vardı. Kimlerle yerel seçimlere gireceğimiz belliydi. Karamürsel’de bin 200 oyla, Derince’de bin 400 oyla kaybederken başarıya giden yol buydu. Diğer ilçelerde bunu yakalayamadık. 3 ay yetmedi. Gebze’yi alacaksak, kim seçilirse seçilsin kucaklaşırsak CHP’nin bayrağını Gebze’ye dikeriz.

Konuşmasının ardından adayları kürsüye çağıran Akar, birlik beraberlik pozu verdi.

GENÇLERİN ORHAN COŞKUSU

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Gebze İlçe Kongresi’nde gençlerde Gökhan Orhan coşkusu vardı. Gençlerin coşkulu tezahüratları eşliğinde sahneye eşiyle el ele gelen başkan adayı Gökhan Orhan, Rahşan Ecevit’i andıktan sonra kürsüye geçerek şu sözleri kaydetti “: Daha düne kadar genel başkanımızı eleştirenler, halka anlatmada zorluk çekiyoruz diyenler, bugün ne oldu da genel başkan sevgisi doğdu? Bu partinin geleceği olduğu kadar hafızasıyız. Ne oldu şimdi 14 tane büyükşehir belediyesi alındı rant var diye mi, belediyelerde kadro var diye mi yoksa vura vura iktidara geliyoruz diye mi arkadaşlar? En ufak bir sendelemede yine birilerinden aldığınız talimatla yok genel başkan değişsin, yok halka anlatamıyoruz. 2017’de bu kürsüde aynı sözü verenler Cumhurbaşkanı seçiminden sonra genel başkan değişsin diye imza verdiler. Şimdi çıkmışlar adalet yürüyüşünde bir kare fotoğrafı yok, mücadelede bir fotoğrafı yok. Çıkmış CHP’yi birleştireceğim. Bu yalanlara insanların karnı tok. Yol arkadaşlarım, duygulandığım için partimizin geleceği için genel başkanımızın seçildiği günden beri projelerini eleştirmek yerine çözüm ürettiğim için sesimi yükselttim. Biz büyük ve şanlı bir mücadelede zafere sahibiz arkadaşlar. Biz devrimlerin sahibiyiz. Bu yüzden adımızı devrim koyanlar, adımızı deniz koyarlar, Mustafa kemal Atatürk koyarlar. Bu yüzden bu yüce çatı tarihi sorumluluğumuzdur .

HARAMİ SALTANATINI YIKACAĞIZ

Selam olsun Hak, hukuk, adalet diye yol yürüyen genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na. Yönetimimizin 25 yıllık harami saltanatını yıkacağına inanıyorum. Bu göreve yolumuzun uzun, işimizin zor olduğunu bilerek talip olduk. Biz ve arkadaşlarımız sorulacak çok hesabın olduğunu bilerek yol çıktık. Soma’da diri diri gömerek hayatını yakan, KHK’larla hayatını kararttığınız kumpaslarla hayatlarını çaldığınız insanların yanında olmak için buradayız. Biliriz ki mazlumun ahı bizim de andımız var. Unutursak Gezi’de kaybettiğimiz canlarımız iki cihanda da yakamıza yapışırlar. Hayatın devamıdır kadın, kadın olmadan mücadelemizin eksik kaldığını görüyoruz arkadaşlar. Umut yeniden yetişiyor ancak gençlerin heyecanının olmadığı yerde umut getirmeye geldik. Her sokakta bir militanımız olması lazım. Partimize ykın insaların sorunlarını öğrenmesi lazım. İstanbul’da yapıldı başarı geldi. Her sokakta militanını bul, o militan sana hastasının, işsizinin, halkın sorununu getirsin seninle sokak arasında köprü olsun. Biz bu modeli uygulayacağız. Türkiye’de gençlerin ikinci sorunu düşüncelerini ifade edemiyor. Kadınlarımız gece sokakta yürüyemiyor. Bunun için de eğitim kampı yapacağız. Bir çift mavi gözün ışığından aldığımız enerjiyle umuda ve geleceğe çıktık.”



İL BAŞKANI OLACAK ARKADAŞ BELKİ BU SALONDADIR

CHP Gebze İlçe Kongresi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde devam ediyor. “İl başkanı olacak arkadaş belki bu salondadır” diyerek konuşmasına başlayan Serdar Tüze şu sözleri kaydetti: “Bugün benim için demokrasi bayramıdır. Bugün sizin karşısınıza çıkmak ailem için ayrı bir onurdur. Atatürk’ün Kuvay-i Milliye’de başarılı olmasının en büyük sebebi birlik olmaktır. Genel başkanımızın yerel seçimlerdeki başarısının kaynağı da birlik olmaktır. Biz de genel başkanımıza destek olmalıyız. Mahallelerde her delege birer militandır Mahallelerde aktif rol üstlenmelerini sağlayacağız. 3 ana unsurla diyaloğumuzu sıklaştıracağız. Esnaflarımızla diyaloğumuz sıklaşacak, vekillerimizle ziyaret edeceğiz. Köylerimiz çok ihmal edildi, güven tazeleyeceğiz. Emekçilerle olan diyalog eksikliğimizi gidereceğiz, sendikalarla daima iletişim halinde olacağız. CHP’nin kadınları gericiliğe karşı yürekli tutum gerçekleştirmiştir. Gebze kadınını siyasete daha çok katacağız.”

 “HATAM VARSA ÇIKSINLAR, KONUŞSUNLAR”

Kongrede konuşan mevcut başkan Musa Yılmaz şu sözleri kaydetti: “Değerli partililerim, sizler İsmet İnönüsünüz, siz ‘Tam bağımsız Türkiye’ diyerek Deniz Gezmişsiniz, siz 17 yaşında idam tahtasına yürüyen Erdal Eren’siniz. 3 kuruşa ekonomiye mahveden, topraklarımızı parsel parsel yabancılara satan, Türkiye’yi aile şirketi gibi yöneten bir iktidar var karşısında. Yaptığı zamlarla eli cebimizden çıkmayan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Çok az kaldı CHP’nin güneşi üstünüze doğacak. Görev yaptığı 2 yıl içerisinde önemli seçimler atlattık. Yaptıklarımız görevimizdi, yapamadıklarımız için mazeret uydurmuyoruz. Bu hepimizin göreviydi. Önümüzde daha yapacağımız çok şey var. Siyasi bir gelecek hesabı yapmadık, kapımızı gelen herkese açık tuttuk, çalışma tempomuzu yeniledik, projelerimizi hazırladık. Herkesi partide aktif olmaya çağırıyoruz. 405 delege kendi mahallelerinde 405 başkan demektir. Bu salonda ellerimizi ve yüreklerimizi birleştireceğiz, Gebze’yi ve Kocaeli’yi kazanacağız. CHP’ye canım da feda olsun malım da feda olsun. 2 yıllık görevim içerisinde varsa sözlerimde bir hata çıksınlar konuşsunlar. Demokrasinin gereğidir bu kürsü. Gençlik Kolları Başkanı ve arkadaşları 2 yıllık görevim içerisinde hangi projeyi getirdiyse biz ekonomik desteği sağladık ve Gebze’de uyguladık, aynı şekilde kadın kollarının da hiçbir projesini geri çevirmedik. Kadın ve gençlik kolları çalıştayları düzenleyerek herkesi ağırlayacağız. Bugün bu kongrede ilçe başkanımız kim olursa olsun, geçmişte olduğu gibi seçilen arkadaşın arkasında en çok çalışan Musa Yılmaz olacaktır. 2017’de sandığı kapatmayanlar 2 yıl görev yaptığım süreç içerisinde şahsım ve yönetim kurulumla uğraştılar başarısız kılmaya çalıştılar. Örgüte 2 sene emek veriyorlar sonra yok siz belediyeyi alamadınız, belediye meclis üyeliği alamadınız diyorlar. Tüm adaylara başarılar diliyorum.”

”BÜYÜKŞEHİR VE 7 MİLLETVEKİLİ BİZİM”

CHP Gebze İlçe Kongresi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kongrede konuşan başkan adayı İsmet Kara şu sözleri kaydetti: “Bizim bugün düğünümüz, bayramımız, mutlu günümüz, yola çıkma günümüz. Başarıyı, birlikte başaracağız. 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde genel başkanımız öncülüğünde büyük bir başarı sağladık, önemli yerleri aldık. Bize düşen ona destek olmak, yardımcı olmak. Hepimizin bildiği gibi bölgemizde başarılı olamadık. 35 yılı aşkın bu partiye gönül vermiş biri olarak, eksikliklerimi oldu başarmamız gerekiyor. 35 yılı aşkın sürenin içinde 16 yıla yakın çeşitli kademelerde görev yaptım. 6.5 yıla yakın ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 9 yıl gibi bir zaman içinde zaman zaman kendime şunu söyledim ‘keşke farklı uygulamalar’ yapabilseydik dedim. 1985’ten beri Gebze’deyim. Gebze sokaklarına yazı yazarak yetiştim. Gebze’nin sokaklarını potansiyelini biliyorum. Bu potansiyelimi, tecrübemi sizin emrinize sunmak için yola çıktım. Siyaset yeri geldiğinde elini taşın altına koymaktır. Vereceğiniz karar başımın üstünedir. Diğer 4 arkadaşımın da görevlerini layıkıyla yapacağına eminim. Partinin en büyük sıkıntılarını biliyorum. Partimizin en büyük sıkıntısı iç çekişmeler yapılması. Göreve geldiğimde 3 ay içinde Gebze’de görev almış kim varsa mahalle mahalle kamuoyu yoklaması yaptıracağım, sizinle de paylaşacağım. Üyelerimizi fazlalaştıracağız, hedef koyacağız. Konjonktürü doğru kurarsak, el ele verirsek, yola çıkarsak başaracağız. Biz Gebze’de birinci parti olursak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alırız, üç milletvekilimizi yediye çıkartırız.”

19 Oca 2020 - 09:17 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler