Erdoğan’dan eğlence mekanlarına tekrar veto

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgının ardından 1 Haziran'da başlayacak normalleşmeye ilişkin olarak eğlence mekanları ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan "Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs "Dünya Tütüne Hayır Günü" dolayısıyla gençlerle biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, "Dünya genelinde her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin kişi tütün kullanıma bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. 400 bin insanın hayatına mal olan virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma lüksümüz yoktur" diye konuştu.

Koronavirüs salgınının ardından normalleşme adımlarının başlayacağı tarih olan 1 Haziran'da birçok işletmenin açılacağı bilgisini paylaşan Erdoğan, eğlence mekânları ve nargile içilen yerlerle ilgili olarak, "Bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlar:

- Dünya genelinde her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin kişi tütün kullanıma bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor.

- Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir.

- 400 bin insanın hayatına mal olan virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma lüksümüz yoktur.

- Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz.

- Vahşi kapitalizmin en çok sirayet ettiği sektörlerin başında tütün endüstrisi vardır.

- Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar her adımımız engellenmeye çalışıldı.

- Türkiye 1970’lerde ‘İnşallah bol bol içki ve sigara içilir’ temennisiyle meyhane açan, Gümrük ve Tekel bakanları dahi görmüştür.

- Gençlerimizi sigara, içki ve uyuşturucunun zararlarına karşı ne kadar bilinçlendirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz.

- Tütün endüstrisi on yıllardır kendi kasalarını doldururken, milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir.

31 May 2020 - 20:22 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hadi buyur - O zaman sokma ülkeye sigarayı. Kaldır satışını. Yapamazsın değil mi? Hem vergi alıyorsun hemde o sermayecikere muhtaçsın. Bu yüzden kardeşim bırak yalandan insan sağlığını düşünüyorum ayaklarınıda açılsın şu mekanlar. Ömür boyu kapatacak durumunuz yok çünkü

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 20:22
04

Sinan - Cumhuriyet ismiyle yorum yazan zat. Sen kendi istediğin partiye oy verince aklı evvel olmuyor musun. Alim mi sayılıyorsun. Süslü süslü kelimeler kullanan bir faşistsin. Güya kibarca yorum yapıp birisi eleştirdiğinde direk hakaret edip kendi kimliğini ortaya koyuyorsun. Olayın özeti şu banane senin oy verdiğin partiden. Sanane benim oy verdiğim partiden. Tek adam rejimi söylemlerinde bulunup, tek fikir, tek seçim düşüncesine sahip olmakta hastalıklı bir kişiliğin tipik örneği

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 20:22
03

Galip - Zaten istediği eğlence mekanlarini kapatmak idi bahane ile kapadi şeriat ayak sesleri 2 katar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 20:22
02

Arkadaş - Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz.

- Vahşi kapitalizmin en çok sirayet ettiği sektörlerin başında tütün endüstrisi vardır.

- Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar her adımımız engellenmeye çalışıldı.

- Türkiye 1970’lerde ‘İnşAllah bol bol içki ve sigara içilir’ temennisiyle meyhane açan, Gümrük ve Tekel bakanları dahi görmüştür.




Pragmatizmin bu kadarına pes!!!!Zübük’ün yaratıcısı Aziz Nesin bile mezarında ters dönmüştür.Kendiniz bilmezlikte bu olsa gerek.Şaka gibi resmen şaka gibi.Kara mizah!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 20:22
01

Cumhuriyet - Sayın Cumhurbaşkanı.Vaka sayılarının fazla olduğu yerlerde seyahat kısıtlamasını kaldırıp,hayatı normale döndürürken ve potansiyel vakaların şehirlerarası seyahatine engel gözükmezken,kafeler açılırken,içki içilen mekanların bu minvalde ne gibi bir tehlikesini görmüştür,anlayamadım.Yasaklar ideolojik tercihlere göre mi kaldırılacak?Gençlere gelince.kendi partisine oy veren gençler dahil bu ülkeden daha refaha sahip ülkelere kapak atmak istiyor.Gençlerin çoğu işsiz ve gelecekten beklentisi yok.Uyuşturucu kullanım yaşı 10’a kadar düşmüş.Gençler arasında suç oranı artmakta.Bilimsel yöntemler ve gerçekçi ekonomik adımlar ile gençleri bir çok olumsuz durumun pençesinden kurtarabilirsiniz bu işi sigara ve alkole bağlamak çok saçma olmuş.Sigara ve alkole uçuk zamların yapıldığı ve devletin önemli gelir kaynağı olan zam vergilerini biz son 18 senede de sizin sayenizde gördük.Bazı şeyleri konuşurken özellikle devlet büyükleri dikkat etmelidir,gerçeklikten kopuk şeyler ifade edilince komik duruma düşülmemesi için maalesef bu ülkeyi yöneten Sayın Erdoğan gerçek ile bütün bağını koparmış,herkesi kendini destekleyenlerden zannetmeye başlamış.Kıt tarihi bilgisi ve ülke yönetmeye yetemeyen birikimi ile yine lefonten den masalları anlatmış..Birde vahşi kapitalizm demiş gülmekten karnıma ağrılar girdi,sanırsın memlketi marslılar yağmalıyor:):):Masala devam Sayın Erdoğan nede olsa inanan aklı evveller sayıca bollar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 20:22


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler