CHP’nin 320 sayfalık İtirazına bir ret daha!

CHP Derince İlçe Örgütü’nde görev yapan avukatlar ve ilçe başkanı Nihat Değer, seçimlerle ilgili 320 sayfalık itiraz dilekçesini ilçe seçim kuruluna iletmişti. İlçe seçim kurulu 4’e 3 oyla itirazı reddetti. CHP’liler önceki gün il seçim kuruluna başvurdu ancak o başvuru da reddedildi. Şimdi sırada YSK var

CHP’nin  320 sayfalık  İtirazına  bir ret daha!
CHP’nin  320 sayfalık  İtirazına  bir ret daha!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart seçimleri Derince’de kıran kırana geçmiş, resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Sertif Gökçe 1.251 oy fark ile seçimi kaybetmişti. AKP’li Zeki Aygün’ün 40 bin 533 oy aldığı seçimde Sertif Gökçe 39 bin 272 oyda kaldı ve seçim sonuçlarına itiraz etti. Gökçe’nin ekip arkadaşları, CHP İlçe Örgütü’nde görev yapan avukatlar ve ilçe başkanı Nihat Değer yaklaşık 2 gün süren hazırlık sonrasında 320 sayfalık bir itiraz dilekçesi ile Derince İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. İlçe seçim kurulunda görev yapan 7 üyeden 3’ü CHP’nin başvurusunu kabul etti ancak 4 üye ret kararı verdi.

NET DELİLLER OLDUĞU HALDE…

İtirazın reddedilmesi sonrasında Sertif Gökçe kısa bir açıklama yayınlayarak İl Seçim Kurulu’na başvuracaklarını ifade etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı; “Derince ilçe seçim kurulu elimizde net deliller olduğu halde itirazlarımızı 3 oya karşılık 4 oyla reddetti. Derince halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Hukuki dayanaktan yoksun bu kararı yarın İl seçim kuruluna taşıyacağız. Emeklerimize ve Halkın iradesine sonuna kadar sahip çıkacağımız konusunda kimsemin şüphesi olmasın. Sahada verdiğimiz mücadeleyi şimdide hukuksal alanda vermeye devam edeceğiz.”

YSK’YA BAŞVURACAKLAR

CHP’lilerin İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz bugün sonuçlandı. Yusuf Coşkun başkanlığındaki il seçim kurulu CHP’lilerin başvurusunu reddetti. CHP’lilerin şimdi de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapacakları öğrenildi. YSK’nın kararını pazartesi vermesi bekleniyor.

05 Nis 2019 - 14:18 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

derinceli - izmitte 10 bin fark yiyen akp nin ıtırazı kabul ediliyor ama Derince de 1200 oy fark için yapılan itiraz red ediliyor. eyyy adalet nerdesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:18
03

DERİNCE - BAŞKANIM BIRAKMAYIN PEŞİNİ AK PARTİLİ ARKADAŞLAR BİLE CHP NİN YÜKSEK İHTİMALLE ALDIĞINI BİR İŞ OLDUĞUNU DİLE GETİRİYORLAR. NEDEN MUHALEFETİN İTİRAZLARI KABUL GÖRMÜYOR NET DELİLLER OLDUĞU HALDE ? BAKIN TEMİZLE TEMİZLE BİTİREMEDİLER İSTANBUL BEL. USULSÜZLÜKLERİ KAÇ GÜNDÜR OYALIYORLAR MİLLETİ. 2 SAAT TE 53 MİLYON OYUNU SAYANLAR 5 GÜNDÜR 319 BİNİN İÇİNDEN ÇIKAMADILAR.ÇOK ŞÜKÜR YÜCE MEVLA HER ŞEYE ŞAHİT.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:18
02

Adnan - Akp nin itirazları kabul chp nin red. Sonra seçimler güvenli de. Buna kargalar bile güler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:18
01

Neden? - Neden red anlamıyorum, akp heryerde ıtıraz edıyor kabul görüyor. 300 oy fark var ben bur vatandas olarak yenıden sayım ıstıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:18


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler