CHP’lilerden çocuk istismarına tepki!

CHP İl Kadın Kolları, çocuk istismarına karşı tepki gösterdi

CHP’lilerden çocuk istismarına tepki!
CHP’lilerden çocuk istismarına tepki!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İl Kadın Kolları, giderek artan çocuk istismarına karşı, Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada konuşan Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, “72 yaşındaki adama atılan yumruğu görmezden gelenler, 5 yaşındaki çocuklara bile el uzatabilenleri de mi görmezden gelecekler? Görünen o ki; iktidarıyla, hukukçusuyla, yürütmesiyle, yargısıyla çocuklarımızı koruyamıyorsunuz, toplumsal değerlerimize sahip çıkamıyorsunuz” dedi.

KADINLARDAN DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, bugün çocuk istismarına karşı basın açıklaması düzenledi. Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve çok sayıda partili katılım sağladı.

“KADIN OLARAK KONUŞACAĞIM”

Açıklamayı okuyan Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, sözlerine, “Bugün sizlerin karşısında önce bir anne sonra da siyasetçi bir kadın olarak konuşacağım” diyerek başladı. Kaya, devamında, “Öylesine anlatılmaz ve yaşanırdır ki bir evlat dünyaya getirip, onu büyütmek...

Bir gülün dikeninden sakınırsınız, yanağını öpmeye kıyamaz ellerine kapanırsınız...

"Aman ona birşey olmasın, aman o hastalanmasın, ona gelen bana gelsin" der durursunuz...

Çocuklarınız için hayalleriniz vardır. Gelecek planları kurarsınız onlar için. Hayatınızın yaşam kaynağı, anlamıdır onlar” diyerek devam etti.

“TRAMVADAN NASIL KURTULUNUR”

Konuşmasının devamında Küçükçekmece’de yaşanan istismar olayına değinen Kaya, “Küçükçekmece'de yaşayan o acıyla, 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayı ile irkiliyoruz. Artık hep bir ağızdan yeter diyoruz. Kadınlar olarak, anne olarak korkuyor ve endişeleniyoruz evlatlarımız için. Kadının adının olmadığı bir ülkede, bu travmadan nasıl kurtulunur bilen var mı?” dedi.

“CİNSELLİĞİN TABU OLMASININ SONUCU”

Ülkemizde her 4 çocuktan biri istismar mağduru olduğunu belirten Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü; Tablo çok acı. İşte tam bu yüzden acılarımıza yalnızca uzaktan seyrederek ortak olamazsınız. Kafamızı kuma gömmeyeceğiz, yaşananlara kulak tıkamayacağız.

Çocuklarımızın maruz kaldığı cinsel istismar vakaları, erkek egemen baktığınız dünyada, ataerkil yapının sıkı sıkıya muhafaza edildiği ülkemizde, cinselliğin tabu haline getirilmesinin bir sonucudur" deyip buna boyun eğmeyeceğiz.

“ACİZLİKTİR, UTANÇTIR”

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığının, her yaşanan çocuğa şiddet, istismar ve kadına şiddet olayının ardından yürütülen davalara müdahil olma girişimi acizliktir, utançtır diye haykıracağız... Bizler çok iyi biliyoruz ki; Ülkemizin yaşadığı kaos ve şiddet sarmalı "Bir kereden bir şey olmaz" anlayışının savunucusu bu konudaki araştırma önergelerini reddeden AKP iktidarının yanlış ve gerginlik yaratan, toplumumuzu ayrıştırıcı yaklaşımı ve basiretsiz idaresinin bir neticesidir.

“HAK SAVUNUCULARINA GÖZDAĞI”

"Çocuk susar, Sen Susma!" Sloganıyla farkındalık yaratmaya, halkın gözünde çocuğa karşı işlenen suçların daha görünür olması için harcanan çabaları baskılayan cezalandıran iktidar, bu davranışıyla suçluları, tecavüzcü ve katilleri koruyup cesaretlendiriyor En son Taksim'de yaşanan göz altı olayı bunun en taze örneğidir. İstanbul’da bir yurttaşımızın çocuğa karşı işlenen suçları protesto etmek isterken göz altına alınması iktidarın hak savunucularına verdiği bir göz dağıdır.

10 YILDA 153 BİN 319 ÇOCUK

"Bir kereden bir şey olmaz" diyen zihniyetler algılar mı bilinmez ancak son 10 yılda ülkemizde 153 bin 319 çocuk cinsel istismara maruz kalmış. Üstelik bu rakam yalnızca yargıya intikal eden vaka sayısı. Sümen altı edilen, ört bas olan, tehditle boyun eğdirilen ve gözü kokutulan kaç mağdur var tahmin etmek bile ürpertici...

“SUSKUNLUKLARI HER ŞEYİ ELE VERİYOR”

İktidardakilerin vicdanları bu konuda rahatsız değil, çok iyi biliyoruz. Ülkemizin bu en öncelikli ve kahredici sorununu çözmeye belli ki niyetleri yok. Bugün gelinen noktada nasıl bir toplum yaratmayı arzu edildiği aleni şekilde ortadadır. Suskunlukları her şeyi ele veriyor.

“YAŞITLARI BAYRAM SEVİNCİ YAŞARKEN”

İstanbul'da Küçükçekmece ilçesinde bir kaç gün önce 5 yaşındaki bir evladımızın maruz kaldığı insanlık dışı saldırı ve hemen ardından yine aynı yerde 7 yaşındaki bir yavrumuzun daha cinsel istismara uğraması dayanılır gibi değil. Yaşıtları, yurdun dört bir yanında bayram sevinci yaşarken 2 yavrumuz insanlık dışı olaylara maruz kalmıştır.

“TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYORSUNUZ”

Şehit cenazesine bile saygısı olmayan ve CHP Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıran saldırganı müdafa etmek için gönüllü olduğunu ileri süren avukat ordusu bu olay karşısında neden gönülsüz kaldı? Neden çocuklarımıza arka çıkmıyor! Neden ses yükseltmiyorlar? 72 yaşındaki adama atılan yumruğu görmezden gelenler, 5 yaşındaki çocuklara bile el uzatabilenleri de mi görmezden gelecekler? Görünen o ki; iktidarıyla, hukukçusuyla, yürütmesiyle, yargısıyla çocuklarımızı koruyamıyorsunuz, toplumsal değerlerimize sahip çıkamıyorsunuz.

26 Nis 2019 - 14:21 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Cemal - Yasalar ne çoçuğu , ne kadını, ne doğayı , ne hayvanları , nede insanları tam anlamıyla koruyabiliyor. Ana muhalefet lideri Kemal kılıçdaroğlunu koruyamayan nerdeyse linç edilecek zihniyet, kimleri koruyor acaba??

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 14:21


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler