CHP’li gençlerden suç duyurusu

CHP Kocaeli Gençlik Kolları, Ülke TV'de katıldığı programdaki ifadeleri ile tepki çeken Sevda Noyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP’li gençlerden suç duyurusu
Haber albümü için resme tıklayın

Noyan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Av. S. Zeki Karakadılar tarafından yapılan açıklamada maddeler halinde şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, vallahi istediklerimizi böyle birazcık yapamadık şeye denk geldik. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür onu söyleyeyim yani biz çok donanımlıyız bu konuda ayaklarını denk alsınlar…. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" şeklinde ifade kullanmıştır.

 “BİZLER İHTİYAÇ LİSTESİ YAPARKEN O ÖLÜM LİSTESİ YAPIYOR”

Anayasanın 9.maddesi gereğince yargı yetkisi Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır ve hukuka uygun yapılan yargılama sonucunda kanunla belirlenmiş ceza için yalnızca bağımsız mahkemeler hüküm verilebilir. Vatandaşın görev ve sorumluluğu var ise suç şüphelisini yetkili makamlara ihbar etmekle sınırlıdır. Bu sebeple bir hukuk devletinde ilgili şüpheliler dahil hiç kimse yargılama yapıp bir kişinin masumiyet karinesine aykırı olarak suçlu olduğunu karar veremez ve kendince cezalandırma yoluna gidemez. Bizler bu süreçte komşularımızdan kaç tanesinin yardıma ihtiyacı var diye onların listesini yaparken, bunlar komşularının ölüm listesi yapıyorlar..!

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”

Unutmamak gerekir ki Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hiç kimse televizyon kanalından ölüm tehdidinde bulunamaz. Eğer bir bildiği var ise, FETÖ ile irtibatı olduğunu bildiği komşular var ise bunu devletin yetkili kurumlarına ihbar etmelidir. Aksi halde herkes televizyon kanallarından, medya organlarından başkalarını tehdit eder, aba altından sopa gösterirse durum içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu nedenle hukuka olan saygımızın bir gereği olarak Sevda Noyan isimli kişi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Aynı zamanda yıllarca FETÖ yayın organında program yapan eşi Engin Noyan ile birlikte bu şahsın da aynı zamanda FETÖ bağı açısından araştırılmasını istedik. Yine aynı şekilde bu şahsın halen FETÖCÜ olduğunu bildiği komşuları hakkında bilgisine başvurulmasını talep ettik. Halkı açıkça kin ve düşmanlığa sevk eden, suçu ve suçluyu devletin yetkili kuruluşlarına bildirmeyen, hakkında FETÖ açısından soru işaretleri olan bu şahsın devletin yetkili organlarınca araştırılarak hakkında işlem yapılmasını istedik. Bu tür meseleleri elbette her ortamda kınamakta fayda vardır ancak hukuku devreye sokmak lazımdır. Biz de bu sorumluluğu yerine getirdik. Hem bu şahsın eylemine bir yaptırım olması açısından hem de televizyon ekranlarını şov malzemesi olarak gören, geçmişi şaibeli tiplerin televizyon ekranlarını kendi karanlık sicillerini temizlemek için bir alan olarak kullanmalarının önüne geçmek için böyle bir yola başvurduk.

“HALKI KİN VE NEFRETE TAHRİK ETMİŞTİR”

Toplumda infiale neden olacak bir fiile imza atılmıştır. Halkı kin ve nefrete tahrik etmiştir. Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluşmuştur. RTÜK Yasası ve TCK , yayında ”toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç saymaktadır. Bu kişilerin cezalandırılması için bulundukları beyanlardaki taahhütlerini mutlaka yerine mi getirmeleri gerekmektedir? Sevda Noyan hakkında işlem yapması gerekmektedir. Üstelik yayından sonra atmış olduğu tweetler ile özür dilemek bir yana suçunu devam ettirmekte kararlıdır.

“BU AÇIKLAMAYA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Gençlik kolları olarak basında yer alan bu program bizleri derinden yaralamış ve bu açıklamalara sessiz kalamayacağımızı belirtmek istedik bunun yolunu da Sevda Noya’nın yaptığı gibi değil Yetkili Mahkemelerce bizce suç olan bu ifadelerin cezalandırılması talebiyle gerçekleştiriyoruz.

 “TALEP ETMEK ZARURET OLMUŞTUR”

Bu sebeplerle aşağıda izah edeceğimiz şüphelinin ifadeleri;

TCK. Madde 213- (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

TCK. Madde 216- (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

TCK. Madde 218- (1) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/25 md.) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar artırılır. Ancak, haber verme sınırlarını aşmayan ve eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

Yukarıdaki maddelerde düzenlenen suçların maddi ve manevi unsurları oluştuğundan hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etmek zarureti hasıl olmuştur.

12 May 2020 - 19:03 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ersoy - Allah razı olsun,Akp sende bak emi abuğun kazı gibi!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 19:03


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler