CHP’den yerel yönetim çalıştayı

CHP’de, uygulanacak yerel yönetim politikalarının somut olarak belirlenmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi

CHP’nin uzun süredir üzerinde çalışılan Yerel Yönetimler Politikası Belgesi için 5 Aralık’ta çalıştay düzenlenecek. Çalışma kapsamında farklı ülkelerin yerel yönetim uygulamaları incelenerek kapsamlı rapor hazırlandı.

Aralık ayının ilk haftasında akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim uzmanları, eski ve yeni belediye başkanlarının görüşlerinin alınacağı toplantılar yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çalışmalarla ilgili şunları dile getirdi: “CHP olarak Türkiye’de yeni bir merkezyerel dengesinin kurulmasını öneriyoruz. Yerel Yönetimler Politikası Belgesi’nin hazırlanması için çalışmalara başladık. Politikamızı ilgili tüm kesimlerin katkısını alarak ortak akılla hazırlayacağız. İktidara geldiğimizde uygulayacağımız yerel yönetim politikalarını, somut olarak, maddeler halinde kamuoyuna açıklayacağız. Yereldeki sorunların çözümüne odaklanan, yenilikçi bir anlayışla hazırlanacak Yerel Yönetimler Politikası Belgemiz siyasete yeni bir soluk getirecektir.”

16 Kas 2020 - 08:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler