CHP’den paket servis kararına tepki

Korona virüs tedbirleri kapsamında paket servisi yapan lokanta ve restoranların çalışma saatlerine yapılan düzenleme nedeniyle açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Darcan bu kararın infiale yol açacağını belirtti

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre yeni kısıtlamalarla paket servisi yapan lokanta ve restoranların çalışma saatlerine yapılan düzenleme esnafı isyan ettirdi. Genelgede yer alan hafta içi saat 20.00’dan sonra istisnai işletmeler hariç tüm işyerlerinin kapalı kalması ibaresi sebebi ile paket servis veren işletmelere cezai işlem uygulanması tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Darcan şunları kaydetti: “Pandemi sebebi ile yeni gelen kısıtlamalarda paket servis yapan lokanta ve restoranların açık olması gerekirken, hafta içi saat 20.00’dan kapatılmaya zorlanması hem esnafımızı hem vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Dün akşam saat 20.00’dan sonra ilimizde istisnai işyeri statüsüne alınması gereken paket servis yapan restoran ve lokantalara kapatılma kararı geldiğini esnaflarımızdan öğrendik.

“HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİLİYOR?”

Evinde karantinada olan hastalarımız, geç saatte iş çıkışı evine giden ve alışverişe vakti olmayan, hazır yemek söylemek durumunda olan birçok vatandaşımız var. Online platformlardaki yemek servisi sitelerine üye olan işletmeler istisnai işyerleri statüsüne alınırken, kendi mahallesinde her zaman paket servis yapan lokanta ve restoranlara kısıtlama getirmek esnafımızı ve vatandaşlarımızı bu zorlu süreçte daha da sıkıntıya sürüklemekten başka bir uygulama değildir. Paket servis uygulaması hangi kriterlere göre seçilerek işletmelere açık kalma izni veriliyor?

“İNFİALE YOL AÇACAK”

Bu zor süreçte ekonomik olarak ayakta kalmaya çalışan esnafımıza bu denli kayırıcı bir uygulama yapılamaz. Genelgede paket servisi yapan lokanta ve restoranlarla ilgili açıkça belirtilen tek ibare, tam kapanmanın uygulanacağı Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürebilecekleridir. Eğer ki bu durum yerel yönetimler tarafından, genelgede açıkça hafta içi yapılacak paket servisi uygulamasına dair net beyan yapılmaması sebebi ile ‘Ne olur ne olmaz kapatın’ anlayışı ile yapılıyorsa daha fazla infiale yol açacaktır. En kısa sürede hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın konuyla ilgili tam olarak bilgilendirilmesini ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz”

02 Ara 2020 - 20:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler