CHP bugün, Derince için YSK’ye gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi, Derince’de geçersiz oy sayısının çok altında bir oy farkıyla kaybedilen seçime itirazını, bugün YSK’ye giderek yineleyecek. CHP’liler kitlesel olarak dilekçe verecek

Cumhuriyet Halk Partisi Derince Belediye Başkan adayı Av. Sertif Gökçe’nin, 31 Mart yerel seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre 1261 oy farkla kaybetmesi sonrası kimi gerekçelerle seçime itiraz eden CHP, oyların yeniden sayılması noktasında önce ilçe seçim kuruluna, sonrasında ise il seçim kuruluna başvurdu ancak her iki kurum da CHP ve Gökçe’nin itirazına ret verdi. İstanbul’daki itirazlar kabul edilip, oylar sayılmaya devam ederken AKP’nin adayı Zeki Aygün ile CHP’nin adayı Sertif Gökçe arasındaki fark 3099 geçersiz oyun altında kalmasına rağmen yapılan itirazların reddedilmesi tepkilere neden oldu. CHP, bugün İzmit Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Salonu’na giderek CHP’li avukatlarla birlikte YSK’ye kitlesel olarak itiraz dilekçesi verecek. İtiraz dilekçeleri saat 14.00’te teslim edilecek.

07 Nis 2019 - 13:18 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler