Büyükşehir'de keşke bizim adayımız olsaydı

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Kocaeli’deki ittifakla ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Sarıbay Büyükşehir için ise, “Kocaeli’de keşke bizim adayımız olsaydı” şeklinde konuştu

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli TV’de Günün Manşeti programına katıldı. Süreci, Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir’in sorularıyla değerlendirdi. Sarıbay Kocaeli Büyükşehir ile ilgili de konuştu, “Büyükşehir’de keşke bizim adayımız olsaydı” dedi.

CHP-İYİ Parti ittifakını değerlendiren Sarıbay, “Bana sorarsanız ben de içime bazı şeyleri sindiremiyor olabilirim ama ben bir il başkanıyım. Benim bir üst kurulum var. Parti meclisim var, merkez yürütme kurulum var, genel başkanım var. Onların vereceği karara saygı duymam lazım. Ancak kendi görüşümü de bu bağlamda da onlara bildiriyorum”dedi.

KARŞILIKLI BİR UZLAŞMAYSA…

“Büyükşehir’i niye verdik?” sorusunu cevaplarken “Hayatta hiçbir şey bedava değildir. Farenin kapanına fareyi yakalamak için konuşan peynir bedavadır.” diyerek yanıt verdi. Sarıbay, bu açıklamalarını, yerel seçimlerin en kritik noktalarında aday çıkaran partinin kendileri olduğunu hatırlatarak sürdürdü. İl başkanı konuyu “Siz, İyi Parti’nin desteğini alacağım diyorsunuz, İstanbul’u alacağım diye iddia ortaya koyuyorsunuz, iş birliği istiyorsunuz. Öyleyse karşınızdakine de birşeyler vermek zorundasınız. Ben senden çok oy alıyorum. O nedenle hiçbir şey vermeyeyim ama sen bana destek ver! Bu karşılıklı bir uzlaşmaysa bizim de karşılığında bir şeyler vermemiz lazım.” diyerek açıkladı.

AYRIM YAPARSAM PARTİME İHANET EDERİM

Muharrem İnce'nin yanında yer alan ve değişim için en fazla imza veren partililerin bulunduğu iller mi İYİ Parti'ye bırakıldı? İddialarını yanıtlayan Cengiz Sarıbay “Bizim artık bunları aşmamız lazım. O dönem geride kaldı. İmza veren ilçe başkanlarımız vardı, bugün benim tarafımdan aday yapıldı. İmza verenle vermeyen arasında bir ayrım yapmamız söz konusu değil. Nasıl ki bir baba evlatları arasında ayrım yapmazsa benim de bir ayrım içine girmem düşünülemez. Ben yaparsam partime ihanet olur. En iyi, en doğru, partiye en çok oy getirecek arkadaşın belirlenmesi için özen gösteriyorum” diyerek ittifak sürecinin bu konu üzerinden şekillenmediğini ifade etti.

FATMA HANIM’IN KOCAELİ’DE DE KARŞILIĞI VAR

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit adaylığı ile ilgili de konuşan Sarıbay “Fatma Hanım, nereye aday olsa karşılığı olan, çarşıya çıktığı zaman tanınan bilinen, iki dönemdir de parlamentoda sınıfı geçen bir parlamenterimiz. Aktif, çalışkan, güler yüzlü ve insanlara dokunuyor. Tabii bunun karşılığı olacak. Bazı arkadaşlarımız Büyükşehir olsun diyorlardı. Ben Fatma Hanım’a hiçbir şey söyleyemedim ama Fatma Hanım’ın Kocaeli’de de İzmit’te de bir karşılığı var.” dedi.

‘BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

“Keşke Büyükşehir’de bizim adayımız olsaydı” diyen Sarıbay açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İyi Parti’nin içinde bizden giden oylar var. İyi Parti’nin içinde hem MHP’den milliyetçilikten oylar var. Ama onun dışında Anavatan Partisi’nden, Doğru Yol Partisi’nden, Demokratik Sol Parti’den parlamenter sistemi, demokrasiyi, özgürlükleri savunan, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan insanlar var. Bizim bunlarla ittifak kurmamız çok kolay ve doğru. Bizim bunları kazanmamız lazım. Sen başka partidensin, bizim seninle işimiz yok deme lüksümüz yok. Daha önce de birlikte hareket ettik. Yine bunlarla hareket etmemiz lazım.”

CHP’ye 11, İYİ Parti’ye 10 il dağılımını adil bulmayanlara ise Sarıbay,“Verdiğimiz “İstanbul demek, devlet demek. O nedenle bu 10 ili verdik, neden 11 ili aldık mukayesesi doğru değil.” açıklamasında bulundu.

MHP BİZİ ADAM YERİNE KOYMUYORSUNUZ DİYOR MU?

Kendi partisinden yükselen seslere geldiğinde de bu kez başkanın da soruları vardı. “Bir tek MHP’liden biz hiç adam yerine koyulmuyoruz, aday çıkartmıyoruz diye bir eleştiri duydunuz mu? Kayıtsız şartsız destekleyeceğiz diyorlar. AKP bugün Mersin’i, Adana’yı, Kars gibi başka illeri de MHP’ye bırakıyor. Bir tek AKP’li sen Adana’yı nasıl verirsin demiyor. Yüzde 40-50 oyu olan bir partiden böyle çatlak sesler duymuyorsunuz ama bizim parti çok sesli olduğu için, eleştirel yönü ağır basan bir parti olduğu böyle sesler var.” dedi.

KOCAELİ’DEKİ İTTİFAKA HDP DESTEK VERECEK Mİ?

Bu blokta yürütülen müzakerelerin bir diğer cephesinde ise HDP bulunuyor. Başkan Sarıbay, HDP ile resmi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Açıklamalarının devamında “Biz, ülkeyi seven, milliyetçi, vatansever, demokratik kazanımları korumak isteyen, parlamenter sistemi savunan , Atatürk ilke ve inkılaplarını sağlamak isteyen bir grup olarak, bu ittifaka destek verecek herkesin desteğini alacağız. Bu insanların hiçbirini dışlamayacağız. Bu insanların hiçbirine sizin burada yeriniz yok demeyeceğiz.” dedi. Öte yandan HDP dışındaki diğer siyasi partilerle de işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

19 Ara 2018 - 14:46 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın:)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 14:46


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler