Bay Lütfü, Türkkan Çiftliği TOKİ arazisi üzerinde mi?

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a, sahibi olduğu yağ fabrikası ve çiftliğinin devlet arazisi üzerinde olup olmadığını sordu

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın AKP’li vekillere yönelik açıklamalarıyla ilgili konuştu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan'ın AK Partili Belediye başkanları ve tüm Kocaeli milletvekillerine dönük yalan ve iftira dolu açıklamaları olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, "Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür." dedi.

Vekil Katırcıoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

"Bay Lütfü Türkkan, iddia ettiklerinin yalan ve iftira olduğunu gayet iyi bir şekilde bilmektedir. Amacı, kendisinin haksız ve hukuksuz işlerini gizlemek ve hedef şaşırtmaktır. Hayal dünyasında yaşayan ve ahlaka sığmayan kurgularını biz AK Parti Kocaeli milletvekillerine yansıtamayacağını hatırlatmak isterim. Şunu da açıkça belirtmek isterim ki ellerindeki karaları başkalarına çalanlar ancak kendi pisliklerini kanıtlamış olurlar.

Meydanı bu ahlak yoksunu iddiaların sahiplerine bırakmayacağımız net bir şekilde bilinmelidir. Ayrıca kendisinin kasıtlı yalan iftiralarını içeren beyanları için siyasi süreçleri başlatıyorum. Bundan sonra da bu tarz açıklamaları için tüm hukuki süreçleri başlatacağımı altını çizerek ifade ediyorum.

Millete ve aziz vatana hizmet etmek için yemin etmiş bir milletvekili olarak milletimizin kürsüsünü böyle işlerle meşgul ettiğim için özür diliyorum." diyen Katırcıoğlu, kendisine birkaç gündür birçok bilgi ve belge ulaştığını belirtti.

"Bunların içerisinde doğrulattığım iki konuyu milletimizden bir kez daha özür dileyerek kendisine sormak durumundayım." diyen Radiye Sezer Katırcıoğlu, şunları söyledi:

"Bunu, inanın benimle beraber hem Kocaeli hem de ülke kamuoyu öğrenmek isteyecek. Biliyorsunuz bu milletvekilinin ve iş insanının Kocaeli Dilovası'nda fabrikaları ve çiftlikleri var. Soruyorum belgelerle birlikte, Bay Lütfü Türkkan. Türkkan Yağ Anonim Şirketi, 126 bin metrekare orman arazisi üzerinde mi değil mi? İkinci sorum, belgemle birlikte Bay Lütfü Türkkan, Türkkan Çiftliği TOKİ arazisi üzerinde mi değil mi?"

Katırcıoğlu, Türkkan'dan bu soruları cevaplamasını beklediklerini ifade ederek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin bu işin takipçisi olacağını belirtti.

Bu arazilerin devlete ait olduğunu vurgulayan Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Özellikle cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum." ifadesini kullandı.

29 May 2020 - 19:25 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Ersoy Kandemir - Sorunun zamanlaması çok manidar,Akp Kocaeli Milletvekillerine bir teklifim var,sizler bu milletvekilliği seçimlerinde hatırladığım kadarıyla mal varlıklarınızı açıklamamıştınız,sorum şu içinizden birinden çok ciddi bir mal varlığı beyanı çıkarsa(rakam yazmıyorum sansasyon olmasın diye),ve o çıkan rakamla arkadaşın milletvekili olmadan önceki mal varlığı olduğu ortaya koyulursa (biliyorsunuz ben basiret düşmanıyım yani ben ortaya koyamam bu veriyi bulamam ya belgesini,heh onu derim yani,zaten 112 oy mu ne almışım ya hani)yüzlerinizin halini gerçekten merak ettiğim kadardan daha çok acaba muhalefet bugüne kadar size bu soruları neden sormuyor anlamak güç gerçekten,ah bay Kemal,ah bay Lütfü,ah Özgür ah ah,ah çekerek de olmuyor işte be Akp kardeş!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25
05

Mrt - İyi güzel belgeye göre konuşuyorsan katırcıoğlu eyvAllah peki şimdiye kadar neden yaygıyı göreve davet etmedin?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25
04

Herkes sussun di mi - Memlekette kimse konuşmasın. Lütfü Türkkan konuşuyor, muhalefet yapıyor diye adama saldırıya gececeginize ülkenin problemlerini çözün. Ekonomiyi iyileştirin. İşsizliği çözün. Sayın vekil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25
03

Hacı - Yıkın o zaman bir gariban devlet arazisine çivi çaksa sabaha yıkılır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25
02

İzmit Li Demokrat - Devletin arazisine fabrika kur çiftlik yap para kazan yılbaşında erkek dansöz oynat sonrada insanları eleştir bu Lütfiye in adam olmadığını anlayın artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25
01

ata - o savcılar hemen harekete geçecektir emin olun iddianız doğruysa .. da başka çağrılara kulak asmıyorlar unu soruyorum :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 19:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler