Başkanın keyfi yerinde

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde yapılan hizmetler hakkında belediye meclis üyelerini telekonferans yöntemiyle bilgilendirdi. Özlü’nün görüşmeler sırasında keyfinin yerinde olduğu gözlerden kaçmadı

Başkanın keyfi yerinde
Başkanın keyfi yerinde
Haber albümü için resme tıklayın

Dünyayı etkisi altına ve ülkemizde de yayılmaya başlayan Koronavirüs salgınına karşı ilçede tedbirleri arttıran ve sıkı tutan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken bu zorlu süreçte belediye olarak yapılan hizmetleri belediye meclis üyelerine aktardı. Başiskele Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda kurulan telekonferans sistemini kullanarak meclis üyeleriyle istişare toplantısı gerçekleştiren Özlü, “Başiskeleli hemşehrilerimizin hizmetinde mesaimiz bu zorlu süreçte de devam ediyor.”  diyerek Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçenin her bir mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yasin Özlü’nün yaptığı görüşmeler sırasında ise keyfinin yerinde olması gözlerden kaçmadı.

BAŞKAN ÖZLÜ: KORONAVİRÜSÜNE KARŞI KRİZ MERKEZİMİZİ KURDUK

Belediye birimlerinin tüm çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Özlü, ilçenin her mahallesinde sokak ve caddelerinde, ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfekte çalışmalarını periyodik olarak sürdürmeye devam ederken, “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla kurulan “Kriz Merkezi” ile 65 yaş ve üstü, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara yapılan hizmetleri anlattı.

Başkan Özlü Başiskele Belediyesi olarak Koronovaris salgınına karşı aldıkları tedbirleri tek tek şöyle sıraladı:

-              Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Akademisi eğitimlerimize ara verdik. Online eğitim sistemi için alt yapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz.

-              Bayan Spor Merkezleri ve Gençlik, Erkek Spor Merkezlerimizde etkinlik ve hizmetlere, Yarı Olimpik yüzme havuzumuzda faaliyetlere ara verdik.

-              Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerimizde her türlü spor, etkinlik, eğitime ara verdik.

-              Psikolojik Danışman ve Diyetisyen hizmetlerimize ara verdik.

-              Tüm hizmet binalarımızda dezenfekten çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

-              Başiskele Tarih Yolu Lansman ve Sempozyumu ve aylık kültür ve sanat etkinliklerimiz iptal ettik.

-              Baştim üzerinden alınan tüm talep, şikayet ve öneriler tamamen online sistem üzerinden almaya başladık.

-              Başkim Kariyer Merkezimiz’in iş başvurularını online olarak almaya başladık.

-              Genelge ile idari izinli olması gereken tüm personellerimize izinler verildi, minimum personelle çalışma düzenine geçildi ve 12 yaş altında çocukları olan tüm annelere idari izin verildi.

-              Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü 30 kişilik ekip ile tüm ortak kamu alanları, tüm mahallelerimizde camiler ve avluları, kuran kursları, park alanları, kent meydanları, konteynerler, (%50’si tamamlandı) , otobüs durakları, kamyon ve otobüs koop., muhtarlıklar, kapalı Pazar alanları, postahaneler, bankamatikler, aile sağlık merkezleri, diş hastanesi, makine kimya, serbest bölge, KOMEK, KOSBAŞ, diğer kamu alanları, eczaneler, iş yerleri v.s. de düzenli olarak dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.

-              Alo Yaşlıyım Evladım projesi kapsamında 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı olan 157 vatandaşımıza ziyaretler gerçekleştiriyor ve alışveriş, ihtiyaçlarını tamamlama desteği sağlıyoruz.

-              Koruyucu önlemler kapsamında maske, eldiven, koruyucu gözlük, tulum, el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı alımları gerçekleştirdik.

-              Ana hizmet binası ve dış hizmet birimlerinde el dezenfektan montajları yaptık.

-              Düğün salonlarımızdaki etkinliklerine ara verdik ve Düğün salonlarımızdaki rezervasyonlarımızı ileri tarihlere alıyoruz, iptal edilen organizasyonlarla ilgili başvurular alınıp geri ödemeler yapıyoruz.

-              Zabıta Müdürlüğümüz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilgili ekipler ile fahiş fiyat denetimlerini gerçekleştiriyor.

-              Zabıta Ekiplerimiz Bakanlık tebliğleri doğrultusunda hizmetlerine ara verilmesi gereken 808 işyerine denetim yapıldı. 334 işyerine ve fırınlara ve marketlere düzenli hijyen denetimler yapıldı.

-              Semt Pazarlarında 85 hijyen denetimi gerçekleştirildi. Moda Pazarımızın hizmete kapandı.

-              Sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü 16 vatandaş tespit edilerek evlerine gönderilmesi sağlandı.

-              Başiskele Sahil Şeridi piknik ve mesire alanları sahil şeridinde denetimler yapılıyor.

-              İSU Genel Müdürlüğü genel kurul toplantısında suya en az 2 ay zam yapılmaması, en az 2 ay %30’a yakın indirim yapılması kararı aldık.

-              #BudaGeçerBaşiskele ile vatandaşlara psikolojik destek görselleri düzenli periyotlar ile paylaşılıyor.

-              #EvdeKal #SağlıklaKal tasarım çalışması yapılarak 22 billboard, 3 panoda görseller basılarak asımı sağlandı.

-              “Ailemiz, Evimiz, Okulumuz Resim Yarışması” düzenlendi. ortaokul öğrencileri yarışma için evlerinde yaptıkları resimleri whatsap hattımız üzerinden gönderecekler, ilk üçe para ödülü vereceğimiz yarışmada ödüllü fotoğraflar ayrıca kentimizde billboard, pano v.s. olarak kullanılacak.

-              #EvdeKalBaşiskele ile vatandaşlarımızın evlerinden çektikleri fotoğraf ve video paylaşımlarını toplayım, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.

“TÜM KAMU KURUM VE KURULUŞLARIMIZLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği’nin kanun, genelge ve yönetmeliklerinin anbean takip edildiğini söyleyen Başkan Özlü, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile koordineli bir şekilde çalışıyor, belediye ekiplerimizin çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eş güdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz." diye konuştu.

31 Mar 2020 - 10:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler