“Bahçeli, Adnan Metin’i takip etmeyi bıraksın”

MHP’den AKP’ye geçen ve İzmit için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile ittifak kuran, belediyede önemli görevler alan Adnan Metin, kısa süre önce bu ittifakı bozmuş ve AKP’den istifa etmişti. Metin’in ardından MHP ile AKP arasındaki ittifakın da kopması, “Bahçeli, Adnan Metin’i takip etmeyi bıraksın” şeklinde esprilere neden oldu

Milliyetçi Hareket Partisi’nden İzmit Belediye Başkan Adayı olmuş ve ciddi bir oy oranı elde etmiş olan kent kamuoyunun sevilen ismi Adnan Metin, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın hizmetlerini beğendiği için MHP’den istifa ederek AKP’ye geçmiş, İzmit için ittifakı Nevzat Doğan ile kurmuştu. Belediyede önemli görevlerde bulunan, esnafla arasını iyi tutan Metin, her ne kadar AKP üyesi olsa da parti mitinglerine ve programlarına katılmamıştı. İlimizde lezzetin adresi Yağız Kebap’ın sahibi olan Metin, Başkan Doğan’ın, tekrar aday olmayacağını belirtmesinin ardından ittifakı bozmuş, belediyeden el çekmişti ve Metin, bir süredir sosyal medyada AKP’nin Papaz Brunson hamlesini eleştiriyordu. Metin, günden güne yanlışlarını sıraladığı, lafını esirgemeden eleştirdiği AKP’den geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Adnan Metin gibi AKP ile ittifak kuran MHP Lideri Devlet Bahçeli de tesadüf o ki AKP ile olan ittifakı bozdu. Andımız konusunda ters düşen AKP ve MHP, yerel seçimlere ittifak halinde girmeyecek. Cumhur İttifakı’nın yerel seçim dışında süreceği söylense de bu ters düşüşün daha da derin şekilde hissedilmesi bekleniyor. Adnan Metin’in istifasından kısa bir süre sonra yaşanan bu gelişme, dost çevresinde “Bahçeli, Adnan Metin’i takip etmeyi bıraksın” şeklinde yorumlandı.

Peki, AKP ile ters düşen ve istifa eden Adnan Metin, bundan sonraki süreçte ne yapacak? Herhangi bir partiden teklif alıp almadığı konusunda bir açıklama yapmayan, hakkında konuşanların laflarını bitirmesini bekleyen Adnan Metin, gazetemize yaptığı açıklamada, “En son ben konuşacağım ama İYİ konuşacağım” ifadelerini kullandı. Metin’in “İyi” ifadesini vurgulayarak söylemesi “İYİ Parti’ye mi geçiyor?” sorusunu akla getirdi. Adnan Metin, İzmit’in yarına bir ittifak kurduğunu ve doğru gitmeyen şeyler nedeniyle bu ittifakı bozduğunu belirterek, “Yanlış bir şey yapmadım, yaptıklarımın arkasındayım. Şu an herkes konuşuyor. Onların konuşmalarını bitirmelerini bekliyorum. En son ben konuşacağım ama İYİ konuşacağım” dedi.

23 Eki 2018 - 15:05 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

bülent yıldız - BAHÇELİ adnan METİN,i takip edemez ki,bizim çocukluk arkadaşımız olduğu halde onu takip ederken başımız dönüyor,bugün hangi partide diye bunalıma giriyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 15:05
01

Seyfi ersoy - Valla Tebrik ederim Adnan Bey, Ne zaman ne yapacağını iyi bilen Sevilen Siyasetçi ve Halk Adamı.inşaAllah Başkan Olarak görürüz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 15:05


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler