Ankete göre muhalefet oyları artıyor

Metropoll’ün paylaştığı oy oranı değişimi tablosuna göre, AKP ile MHP’nin oy oranı Şubat 2020’ye göre gerilerken, CHP ve İYİ Parti’de artış yaşandı. ‘Kararsızım’ diyenlerin oranı da dikkat çekici şekilde artış gösterdi.

Ankete göre muhalefet oyları artıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Metropoll Araştırma şirketi, geçtiğimiz gün açıkladığı ‘Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?’ başlıklı çalışma sonucunun ardından, partilerin oy oranlarının değişimine ilişkin bir tabloyu da kamuoyuyla paylaştı.

Metropoll’ün sosyal medya hesabından paylaşılan tabloya göre, Cumhur İttifakı’nın özneleri AKP ile MHP’nin oy oranları geriledi.

AKP’nin Şubat 2020’de yüzde 33,9 olan oyu, Ağustos 2020’de 31,3’e düştü. Araştırmada, AKP’nin oy oranının temmuzda yüzde 33,2’ye yükselip ağustosta 2 puan birden kaybetmesi dikkat çekti.

MHP İNİŞLİ ÇIKIŞLI

Benzer bir gerileme de MHP’nin oy oranında gerçekleşti. Partinin Şubat 2020’de yüzde 8,5 olan oy oranı, Ağustos 2020’de yüzde 7,5’e düştü. MHP’nin bu süreçte inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olduğu görülürken, partinin haziran ayındaki oy oranı yüzde 6,2, temmuzdaki oy oranı ise yüzde 6 olarak kaydedildi.

İktidar cephesindeki gerilemeye karşılık muhalefet partilerinde oy artışı yaşandı. CHP’nin Şubat 2020’de yüzde 20,7 olan oy oranı, Ağustos 2020’de 21,2’yi buldu. Haziran ayında oy oranı yüzde 24’e kadar çıkan partinin, temmuzda düşüş yaşadığı ancak bu düşüşü ağustosta toparladığı görüldü.

Oy oranı yükselişte olan bir diğer muhalefet partisi de İYİ Parti oldu. İYİ Parti’nin Şubat 2020’de yüzde 7’lik oy oranı, Ağustos 2020’de 7,6’ya kadar yükseldi. Partinin en fazla oy oranına ulaştığı ay mayıs ayı oldu. İYİ Parti bu dönemde yüzde 7,7’lik oy oranı yakaladı.

HDP’DE GERİLEME YAŞANDI

HDP’nin oylarında ise şubat ayına göre gerileme görüldü. Partinin Şubat 2020’de yüzde 8,4 olan oy oranı, Ağustos 2020’de yüzde 7,6’ya geriledi. Buna rağmen HDP’nin haziran ayında yüzde 8,9’a sıçraması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan araştırmada ‘kararsız’ların oy oranındaki artış göze çarptı. ‘Kararsızım’ diyenlerin oranı Şubat 2020’de yüzde 7,4 iken, bu oran Ağustos 2020’de yüzde 11,2’ye fırladı. Kararsızların oranının özellikle mayıs ayından itibaren düzenli olarak arttığı görüldü.

21 Eyl 2020 - 15:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hacı Molla - Bundan sonra bu iktidarı desteklemenin büyük vebali vardır ona göre dikkat.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 15:31
03

vatandaş - muhalif gazete ve partiler sandıkta görüşmek üzere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 15:31
02

İzmit 41 - Çok çalışın gece gündüz ak partiyi kötü lemeyin biz daha iyisini yapacağız deyin projeleri anlatın ak uyuzlar mama yedikleri için size zor inanırlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 15:31


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler