AKP’li aday sokağa çıkma yasağı istedi

Yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkanlığına aday olan AKP Zekeriya Özak Sokağa çıkma yasağı gelmeli dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkan vekili ve yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkan aday adayı AKP’li Zekeriya Özak korona salgını ile ilgili olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında: “İlk günden beri Hükümetimiz canla başla çalışıyor. Ancak korona virüsünden hastalananların ve vefat edenlerin oranı hızla artıyor.11 martta 1 vaka tespit edildi, sadece 14 gün sonra dün itibariyle 2433 vaka ve 59 kayıpla tırmanmaya devam ediyor. İnsanımız dışarda oldukça bulaşıcılığın artacağı görülüyor. Bu yüzden geç kalmadan genel sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Hastalığın kuluçka süresi azami 14 gün olduğuna göre yasak en az 15 gün olmalı. Bu süre içinde hastalık evlere hapsedilerek hızla yayılması engellenecektir. Devlet sadece evlerdeki hasta ve yakın çevresine müdahale edeceğinden sağlık sistemi daha da zorlanmayacaktır. Bu arada günlük test sayısı mutlaka arttırılmalıdır. Böylelikle tüm hastalar tespit edilmiş olacak ve tedavileri yayılım olmadan yapılmış olacaktır. Unutulmasın ki geçmiş yıllarda bayramlarda çok defa 9 gün resmi tatil ilan edildi ve ekonomi bundan dolayı çökmedi. Bilinmektedir ki hastalıklardan korunmak tedavi etmekten daha ucuzdur. Kaldı ki bir miktar zarar göz önüne alınabilir. Çünkü burada söz konusu olan insanımızın hayatı. Evde kalın, sağlıklı kalın. Saygılarımla.”dedi.

27 Mar 2020 - 09:16 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Izmitli - EVDE KENDİ OHAL'İNİZİ İLAN EDİN DİYORLAR DA. PATRONLAR AYNI ŞEYİ SÖYLEMİYOR..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 09:16


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler