AKP’de yeni dönem... Aralarından su sızmıyor

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın aralarından su sızmıyor. Kocaeli’de önceki dönemlerde olan il başkanlığı-büyükşehir cephesi ortadan kaldırıldı. Ellibeş ve Büyükakın her fırsatta bu mesajı veriyor

AKP’de yeni dönem...  Aralarından su sızmıyor
AKP’de yeni dönem...  Aralarından su sızmıyor
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart Yerel Seçimleri, ülkedeki siyaseti etkilediği kadar Kocaeli’de AKP içerisindeki dengeleri de değiştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine Tahir Büyükakın geldi. Değişim belediyelerle de sınırlı kalmadı. AKP İl Başkanlığı’na da Abdullah Eryarsoy’un yerine eski belediye başkanı Mehmet Ellibeş getirildi.

İKİ FARKLI KUTUP VARDI

Önceki dönemlerde AKP, Kocaeli’de teşkilatlara hakim olmak isteyen farklı güç odaklarını içerisinde barındırıyordu. AKP, siyaset tahterevallisinin bir tarafında Büyükşehir’den İbrahim Karaosmanoğlu, diğer tarafında ise bakanlığa kadar yükselen Fikri Işık oturuyordu. 31 Mart, hem belediyelerde hem de teşkilatta ciddi değişimler doğurdu.

“DOST DEDİĞİN GÜZEL BİR KİTAP”

Tahir Büyükakın ve Mehmet Ellibeş’in göreve gelmesiyle AKP içerisindeki güç dengesi de değişti. İkili, uyum içerisinde çalışmaya başlayınca diğer güç odakları da pasifize oldu. AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, dün sosyal medya hesabından Tahir Büyükakın’la bir fotoğrafını paylaşarak, "Dostluk dediğin güzel bir kitap. Hava gibi, su gibi ekmek gibi vazgeçilmez bir tat” notunu düştü. Ellibeş’in bu paylaşımı hem muhalefete hem de parti içerisindeki odaklara verilen bir mesaj olarak okundu.

13 Kas 2019 - 11:33 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Bahar rasim - Ak.parti.ankara il başkanı ne zaman istifa edecek ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:33
01

Metin SAN - Memleket battı benim final okul battıI Hollanda’ya geldim piyasa Mis Kocaeli mi aman aman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 11:33


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler