AKP ‘Kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?’ diye soracak

Aday belirlemede işi sansa bırakmak istemeyen AKP yüz yüze mülakatlarda yaşanabilecek manipülasyonu aşmak için “tele-sms” anketini devreye soktu. Bu hafta başlayan çalışma ile vatandaşa başkandan, belediyeden memnun olup olmadığı ve kimi başkan olarak görmek istediği soruluyor

AKP yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırırken; halkın belediyelerden beklentilerini tespit etmek için de saha araştırmalarına devam ediyor. Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından belirlenen başkan yardımcıları sorumlu oldukları bölge ve illerde çalışmalarına başladı. Teşkilatlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen başkan yardımcıları, halkın taleplerine kulak veriyor. Daha sonra halktan gelen talepler değerlendirilerek çıkan sonuçlar rapor haline getirilecek.

İKİ FARKLI ARAŞTIRMA

Yeni Şafak’ın haberine göre; AKP’li bazı belediyelerin, seçmenin bakışını ölçmek için SMS yoluyla hemşehrilerine sorular sormasının ardından Genel Merkez hem SMS yollayarak hem de telefonla arayarak halkın memnuniyetini öğreniyor. SMS’lerde “Belediye başkanından memnun musunuz?”, “Belediyenin çalışmasından memnun musunuz?”, “Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” gibi sorular yöneltiliyor.

AKP kaynakları, yüz yüze yapılan anketlerde vatandaşlarda manipülasyona neden olabileceği düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, en doğru cevabın SMS yoluyla öğrendiklerini vurguladı. Bir hafta içerisinde gelen cevapları rapor haline getirecek olan AK Parti, başkan yardımcılarından gelen sonuçlarla da karşılaştıracak.

13 Eyl 2018 - 09:05 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

DARICALI - DARICA DA 6 LI GANYAN GİBİ TEKRAR ŞÜKRÜ KARABACAK I BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEK İSTİYORUZ YOKSA OYLAR DOĞRU CHP YE BİZLER KÖŞELİK OLAN HIRSIZLARI HARAMZADELERİ İSTEMİYORUZ PARTİYİ KULLANIPTA KÖŞELİK OLANLARI REİS DUYSUN ZATEN OY KAYBEDİYOR OLAN ONA OLUR PAPUÇLARINI ONA GÖRE BOYASIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 09:05
02

Mülayim Çoksert - Önce KİMİ İSTEMİYORSUNUZ diye sorsunlar......Trabzon,Rize,Artvin,Gümüşhane,Erzurumlu birilerini KOCAELİ İlimizin hiç bir yerinde REİS olarak görmek istemiyorum....12+1 belediye reisimizin tamamı babası İZMİTLİ ;kendi sonradan olma değil anadan doğma İZMİTLİ olacak,olmalı ki bizlerden oy devşirebilsin...Yoksa Yok,avucunu yala.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 09:05
01

Izmitli - çok saçma bir sistem... ben reisin yerinde olsam her ile bir bağımsız denetmen atarım , bir ay boyunca tüm illlerin nabzını tuttururum , basından sokak sohbetlerine kadar herşeyi rapor olarak isterim , sonrada o şehre değer katmayan belediye başkanlarının üzerlerini silerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 09:05


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler