Akar’dan Karaosmanoğlu’na zehir zemberek cevap: Öğretmen maaşıyla asla sahip olamayacağınız lükse…

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dün yaptığı açıklamalara çok sert bir dille cevap verdi. Akar, “Masal anlatmayın. İftar sofralarınızı bile belediye bütçesiyle karşılamanızı, 800 bin liralık makam aracınızı, öğretmen maaşıyla asla sahip olamayacağınız lükse başkanlığınız sayesinde nasıl sahip olduğunuzu anlatın” dedi

Akar’dan Karaosmanoğlu’na zehir zemberek cevap:  Öğretmen maaşıyla asla  sahip olamayacağınız lükse…
Akar’dan Karaosmanoğlu’na zehir zemberek cevap:  Öğretmen maaşıyla asla  sahip olamayacağınız lükse…
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin borçlarıyla ilgili dün açıklama yapmış, bütün borçların 2004 öncesine ait olduğunu belirtmişti. Karaosmanoğlu’nun açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan zehir zemberek bir açıklama geldi. Karaosmanoğlu’nu sert bir dille eleştiren Akar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Yaklaşık 20 gündür yapmış oldukları harcamaları, seçim vaatlerini ve borçlarını sormuş olduğum Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu zahmet etmiş ya da 20 gün sonra idrak edebilmiş ve kendince bize cevap vermeye çalışmış. Ancak dersine çalışmamış, acemice bir moral bozukluğuyla gevelemiş.

SADECE İZMİT İLE SINIRLIYDI

Sayın başkan ‘Borç bizden kaynaklanmıyor. 2004 yılı öncesinin borçları’ demiş.

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor; kamuda devamlılık esastır. Siz aday olurken bu borcu bilerek ve vatandaşlara borçları bitirme ve yeni projeleri hayata geçirme sözünü vererek aday oldunuz. Ancak birincisi borcu ikiye katladınız, ikincisi yatırımda 14 yılda sınıfta kaldınız.

Yine şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. 14 yıl önce Büyükşehir Belediyesi sadece İzmit sınırları ile çevriliyken yine belediyenin o günkü bütçesi sizin bütçenizin neredeyse 12’de 1’ydi. Ancak 2004 yılı öncesi kısıtlı bütçe ile yapılanlara baktığımızda Türkiye’ye örnek olmuş ve ilkleri gerçekleştirmiş bir kenti görüyoruz. Hafızanızı tazelemek için bu ilkleri saymakta fayda görüyorum.

*İZGAZ (Doğalgaz Dağıtım Şirketi)

*İZAYDAŞ (Çöp bertaraf ve Entegre Tesisi)

*İzmit’i çevreleyen Arıtma Tesisleri

*Yuvacık Barajı ( Türkiye’de Belediyeye ait ilk baraj ve ilk yap- işlet- devret Modeli ile bugün Belediyeye ait tesis)

*Süleyman Demirel Kültür Merkezi ( Yaptığınız tüm Kültür Merkezlerinin Toplamından Fazla)

*Outlet

*Yuvam İzmit

*Şampiyon bir Kocaelispor

* Zamanın en modern Otogarı

*Türkiye’ye örnek bir İtfaiye Teşkilatı

NASIL BORÇLANDINIZ?

Sayın Karaosmanoğlu’na hatırlatmak istiyorum; 14 yılda muhalefetin ve benim sürekli gündeme getirmem ile hayata geçirdiğiniz tramvay haricinde vatandaşların aklında kalabilecek tek bir projeniz yok. Yarın başkanlığınız sona erdiğinde vatandaşların sizi hatırlayacağı, anacağı, teşekkür edeceği tek bir projeniz yok. Bana Namazgah’ta yaptığınız göleti anlatmayın… Yine maliyetin bir kısmını OSB’lerden aldığınız köprü ve battı çıktıları anlatmayın… Bana sabah yürüyüşlerinizi ve otobüslerle taşımış olduğunuz yandaşlarla yaptığınız kahvaltıları anlatmayın… Bana 7 bakanlığın bütçesinden fazla bir bütçeye sahip olan ve Türkiye’nin en çok geliri olan ilk 5 belediyesinden birini tramvay yaparken nasıl borçlandırdığınızı anlatın.

NİYE BORÇLARI ÖDEMEDİNİZ?

Bana özellikle seçim dönemlerinde artan özel kalem giderlerinizi anlatın… Hafta sonları özel araçlarınız gibi kullandığınız binlerce kiralık araçları anlatın… Bana her yıl İzmit Belediyesi’nin bütçesi kadar ödediğiniz faizleri anlatın… Bana borç yapılandırmasına gitmenize rağmen niye borçlarınızı ödemediğinizi anlatın… Bana Türkiye’ye en büyük katkıyı veren Kocaeli’nin neden hala bir metroya sahip olamadığını anlatın…

Vatandaş krizle boğuşurken 600 kişiyi Antalya’da 5 yıldızlı otelde nasıl ağırladığınızı anlatın. Halkın parasıyla sürdüğünüz saltanatı, iftar sofralarınızı bile belediye bütçesiyle karşılamanızı, 800 bin liralık makam aracınızı, öğretmen maaşıyla asla sahip olamayacağınız lükse başkanlığınız sayesinde nasıl sahip olduğunuzu anlatın. Lideriniz Erdoğan’ı bile dinlemeyip, tasarruftan nasıl kaçtığınızı anlatın, dinleyelim. Her seçim döneminde kuşe kağıda bastırıp yapmadığımız seçim bildirgelerinizi anlatın bilelim. Bunları tek tek bana anlatsanız bile kafi, dinlerim. Ama artık halka masal anlatmayı bırakın. Sabah kahvaltılarını unutun ve bu kenti nasıl öksüz bıraktığınızı vatandaşlara anlatın. Bunları anlatamayacağınız için de merak etmeyin.31 Mart sonrası bu enkazı biz kaldıracağız. Bu kente ve kentin güzel insanlarına ve tabiî ki sizlere sosyal demokrat hizmetin nasıl yapılacağını icraatlarımızla göstereceğiz.”

18 Eki 2018 - 10:46 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

carşı cocukları - HAYATINDA VEKİL OLDUN OLALI BİRKİŞİYE BİLE SAHİP CIKMADIN HAYDAR KOKAR...SADECE GÜZEL BAYANLARA ANKARADA İSTANBULDA JESTLER YAPTIN..BEDAVADAN KONUSUYORSUN SEN ÖNCE ŞAPKANI ÖNÜNE KOY VE DÜŞÜN KOCAELİ İÇİN VEKİL OLARAK NE YAPTIM..KİMİN YARALI PARMAĞINA İŞEDİNKİ KALKIP AHKAM KESİYORSUN..ONLAR ZATEN YOLUNDA YOLUNU ALMIŞ GİTMİŞLER..SEN NEYİN PEŞİNDESİN ..KALK BİRDE KENDİNİ ANLAT SENİN GEÇMİŞİN DAHA ŞAİBELİ VE GELECEĞİNDE...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 10:46
05

Devletini seven - Amin en kısa zamanda dünya ayakta bu kadar borçmu olur bu kadar çok gelir varki.Ellerinden öpeyim sayın vekilim yarısından çoğu eksik kelimelerin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 10:46
02

VATANDAŞ - Doğru söze ne denir, doğru. Gönül isterdi bu gerçekleri reis görseydi de bedel ödemeseydi. Gördü görmezden mi geldi yoksa kocaeli deki gözü kulağı olanlarmı görmedi duymadı, yoksa gördüler duydularda onlarda mı ? Bu soruların cevabını alana dek bende çekiliyorum bu meballere ortak olamam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 10:46
01

can - sonuna kadar haklısın abi ben c.h.p değilim ama adam gibi adamsın ama bu arada oğullarını unuttun bunlar karunu da geçti abi Allah bunu ve oğullarını kahru perişan etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 10:46


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler