Akar: Erdoğan kimin karnını doyurmuş? EYT'nin mi, işsizin mi, çiftçinin mi...?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Herkesin karnını doyuruyorsun, her türlü ihtiyacını karşılıyorsun yine de oy vermiyorlar” şeklinde sözler sarf ettiğini belirterek, “Şimdi, ben merak ettim kimlerin karnını doyurdu?” dedi

TBMM Genel Kurulunda CHPKocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın vermiş olduğu Yap-İşlet-Devret projelerinin araştırılmasına ilişkin önerge görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Herkesin karnını doyuruyorsun, her türlü ihtiyacını karşılıyorsun yine de oy vermiyorlar” sözleri tartışma yarattı.

Önerge sahibi olarak söz alan Akar, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine değinerek şunları söyledi: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sözüme Sayın Recep Erdoğan'ın bir sözüyle başlamak istiyorum. Okuyorum çünkü hata yapmak da istemiyorum: "Herkesin karnını doyuruyorsun, her türlü ihtiyacını karşılıyorsun yine de oy vermiyorlar." diyor. Şimdi, ben merak ettim kimlerin karnını doyurdu diye. Sizlere sormak istiyorum: Çiftçinin mi karnını doyurmuş? İşçinin mi karnını doyurmuş? Esnafın mı karnını doyurmuş? Emeklinin mi karnını doyurmuş? Yoksulun mu karnını doyurmuş? Memurun mu karnını doyurmuş? İşsizin mi karnını doyurmuş? EYT'lilerin mi karnını doyurmuş? Hiç merak ettiniz mi kimin karnını doyurmuş? Ben söyleyeyim size kimin karnını doyurduğunu, tam da araştırma önergem bununla ilgili. Hani bahsettiğimiz beşli çete var ya, hani bahsettiğimiz 5-10 müteahhidi geçmeyen yap-işlet-devlet modelleriyle bugün yaşadığımız ekonomik krizin temellerini oluşturan müteahhitler var ya, hah, tam onların karnını doyurdu Recep Erdoğan.”

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİNE 1 YILDA 6,3 MİLYARLIK KAYNAK

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yap-işlet-devret projelerinde Hazinenin vermiş olduğu garantilere dikkat çekerek, şehir hastaneleri yapılıyor, havalimanları yapılıyor, köprüler tüneller yapılıyor ve hepsinde yolcu, hasta ve araç garantisi veriliyor. Milletin cebinden 1 lira çıkmayacak diyenlerin bu garantiler yüzünden 1 yılda Hazineden 6,3 Milyar TL kaynak aktarmak durumunda kaldığını söyledi. Köprü ve tüneller için geçiş ücretlerinin Dolar kuru üzerinden belirlendiğinin altını çizen Akar, sadece 2018 yılında Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim köprüsünden garanti araçlar nedeni ile Hazine’nin 2 milyar TL kaynak ayırmak zorunda kaldığını kaydetti.

HAVA DA KARA DA FATURA HEP VATANDAŞA

Köprü ve Tüneller deki ağır faturanın Havaalanlarında da yaşandığını belirten Akar, İstanbul yeni havalimanı için bu garantilerden kaynaklı 600 Milyon Euro’nun bu yılsonunda ödenmek durumunda kalınacağını dile getirdi. Tablonun diğer havaalanlarında da farklı olmadığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Zafer Havaalanında iç hatlarda 2 euro, dış hatlarda 10 euro olan yolcu garantisinin İstanbul yeni havaalanında iç hatlarda 5 euro, dış hatlarda 20 euro olduğunu bu şekilde hazinenin kasasının boşaldığını söyledi. Yap- İşlet- Devret projelerinin araştırılması için önergesine destek isteyen Akar’ın önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

17 May 2019 - 09:36 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

İzmitli Sadi - Bu zat BBG evi vardı orda kim fazla cazgırlık yapar kim ona buna sadırırsa o hafta hep o puan toplardı işte aynısı gündem olayım diye atıyorlar sanki millet eskiyi bilmiyor unutsa bile millet tarih unutmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mayıs 09:36
01

Kazım - Sen kimin karnını doyurdun acep laf la konuşmak ancak işiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mayıs 09:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler