Acı reçete önerecek kadar utanmadan uzaklar!

Basın açıklaması yayınlayan Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül AKP’ye yüklenerek, AKP’nin acı reçete önerecek kadar utanmadan uzak olduğunu dile getirdi

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül bir basın açıklaması yayınladı. Nazlıgül yaptığı açıklamalarda şu sözleri kaydetti: “Gün geçmiyor ki iktidar, yeni bir adım ve yeni bir söylemle kendisi ile çelişmesin! Geride bıraktığımız hafta, özellikle AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın tezlerini tevil ve iddialarını tekzip edecek bir dizi gelişmeye sahne oldu. Bunların başında gelen ise iktisat literatürünü şaşkın bırakan ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ tezidir. Tez demekten öte; anlaşılmaz ve nihayetinde milyarlarca liralık kayba neden olan inat, muhtemelen sahada artık siyasal sonuçlar da doğurmaya başladığından, kendileri tarafından kırılmıştır, kırmak zorunda kalmışlardır.

“MİLLETİN SIRTINA 100 MİLYAR DOLARLIK MALİYET YÜKLENMİŞTİR”

Ancak devletin şeffaflığını nazara alarak bilebildiğimiz kadarıyla 100 Milyar Dolarlık bir maliyet, sadece geçtiğimiz 6 ayda milletin sırtına bu anlamsız inatla yüklenmiştir. Nitekim geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu beklentilerin de üzerinde bir oranla, 475 baz puanlık bir faiz artırımı ile politika faizini yıllık bazda yüzde 15'e çıkarmıştır.

“PİYASALARIN ÖNEM VERDİĞİ TEK ŞEY PARA POLİTİKASI DEĞİL”

İşin ilginç tarafı ise, Berat Albayrak'ın istifa şeklinde adlandırılan görevi terki sonrası daha hissedilir tepki veren piyasalar, küçük bir dalgalanma yaşamıştır. Bu da göstermektedir ki piyasaların önem verdiği tek şey para politikası, mali disiplin ya da iktisadi istikrar değil, liyakat, adalete bağlı bir rical ve keyfiyetten uzak, akılcı bir yaklaşımdır.

“ACI REÇETE’ ÖNERECEK KADAR UTANMADAN UZAKLAR”

Bu yaklaşıma sahip olmadıkları için iflasa yaklaştırdıkları, hatta tam anlamıyla batırdıkları bir devlette, millete ‘acı reçete’ önerecek kadar da utanmadan uzaklardır. Bilmeleri gerekir ki bu millet; sayelerinde, kendileri daha iyi arabalara binsin, eşleri eşrafları 3 liralık işten 300 lira kazansın, yandaş şirketlerin servetleri ‘garanti’ olsun diye yıllardır reçetenin en acısına maruz kaldı. Oğlunun istediği pantolonu alamadığı için kendini asan bir babadan daha ‘acı’ ne var? Söyleyelim; evlatları ısınsın diye yanlarına fön makinesi koyan ve evlatları ile birlikte can veren bir annenin acısı!

“AB VE ABD İLE İLİŞKİLER KONUSUNDA KESKİN DÖNÜŞ YAPTILAR”

İktidar ve elbette AKP Genel Başkanı Erdoğan, keskin, ikinci dönüşünü ise AB ve ABD ile ilişkiler konusunda yaşamıştır. Partisinin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. Olağan İl Kongrelerinde canlı bağlantı üzerinden konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan ‘Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz’ derken, ABD ile ise uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerini, bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusunda olduklarını ifade etti. Ne gariptir ki bu açıklamalar Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Türkiye ile ilişkilerde gidilecek yöne 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesinde karar verileceğini belirterek, ‘İlişkilerimizde dönüm noktasına doğru yaklaşıyoruz.’ demesinden sonra yapıldı.

“AKP BAŞLADIĞI YERE GERİ DÖNDÜ”

Türkiye'nin 60 yıllık birikimi ve hedeflerini bir kenara bırakarak özellikle son dönemde AB ile ilişkilerini zorunlu sığınmacı meselesi üzerinden sürdüren, Avrupa Birliği hedeflerini "vize serbestisi"ne indirgeyen ve adım adım eksenini saptıran, şakülünü yitiren AKP, şimdi başladığı yere geri döndü. Elbette AKP'nin her dönüşünde, her aldandığında ortaya çıkan maliyet yine milletin sırtına kaldı. Hep dediğimiz gibi; nimet iktidara, külfet vatandaşa. Erdoğan'ın Trump'lı ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ettiğini unutması mümkün mü? Sayın Erdoğan'ın ABD ile alakalı söyledikleri de ayrı bir tartışma konusu.

“ONE MİNUTE’ SÖZLERİNDE SADAKAT ARAMAK HATA OLUR”

İslami referanslara sahip ve hakim, Kudüs'ü bir namus davası diye niteleyen bir cenahın liderliğini yürüten Erdoğan'ın Trump'lı ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ettiğini unutması mümkün mü? Gerçi Mavi Marmara hadisesi sonrası yüzleri bükülmeden, öldürülenlerin bu ülke vatandaşı olduğunu unutanların, tazminata tav olanların ‘one minute’ sözlerinde sadakat aramak hata olur. Dahası Suriye'de PYD'ye, PKK'nın uzantısı terör örgütüne milyarlarca dolar silah yardımı yapanın ABD olduğunu, ABD'de başkanların değişebileceğini ancak kadim bir gelenek olarak sömürü anlayışının ve zulmün bitmeyeceğini nasıl bilmezler?

“BEKLENTİNİZ HALKBANK VE ZARRAB DAVASININ DEŞİLMEMESİ Mİ?”

Beyler; ABD geçmişi olmasa da devlet geleneği olan bir yapıdır. Sizin gibi değillerdir. Politikacılar değişir; devletin ilke ve prensipleri, genel politika ve anlayışları bakidir. Beklentiniz şayet; düşerken elinizden tutulması, Halkbank Davası ve Zarrab dosyasının saçılmaması, deşilmemesi ise bilelim. Geçtiğimiz hafta yaşanan meşum bir olay hakkında da görüşlerimizi ifade etmeyi, demokratik siyasete karşı bir sorumluluk addediyoruz.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN MARUZ KALDIĞI BU ÖLÇÜSÜZLÜĞÜ KINIYORUZ”

Hatırlatmak isteriz ki galiz hakaretlere ve tehditlere maruz kalan sadece Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu değildir. Yaşananlara tepki göstermeyen herkes, garip bir şekilde destek verenler kadar demokratik siyasetin kirlenmesine zemin hazırlamıştır.  Demokrat Parti olarak durduğumuz yer her zaman olduğu gibi adaletin, hak ve haklının yani, demokrasinin tarafıdır. Bu doğrultuda Sayın Kılıçdaroğlu'nun maruz kaldığı bu ölçüsüzlüğü kınıyor, siyasi aktörlerin ve yargının siyasi iklimin zehirlenmesine müsaade etmemesini umuyoruz.”

23 Kas 2020 - 15:09 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

ali - zorunlu olarak ödediysen ödemişsindir sen. zira elinde olsa 5 kuruş vergi vermezsin sen devlete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:09
03

Kenan - Olsun saraylar makam araçları bu lüks ve şatafat nasıl karşılanacak tabiki işçi memur esnafın sırtından

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:09
02

ali - zorunlu olarak ödediysen ödemişsindir sen. zira elinde olsa 5 kuruş vergi vermezsin sen devlete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler