İlaçta yeni yönteme geçiyoruz; E-Reçete

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dün itibarıyla sayıları 10 bini bulan işyeri hekimleri için kâğıt reçete döneminin sona erdiğini açıkladı. Bundan sonra ilaçlar e-reçete ile edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dün itibarıyla sayıları 10 bini bulan işyeri hekimleri için kâğıt reçete döneminin sona erdiğini açıkladı. Bundan sonra ilaçlar e-reçete ile temin edilecek. Bu yeni uygulamaya göre doktorlar ilaçlarını kâğıt üzerinden değil internet sistemi üzerinden yazarak verecek.  Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, iş yerlerinde kâğıt reçete döneminin sona ermesiyle ilgili olarak "Bütün reçetelerin elektronik imza ile elektronik ortamda yazılması eczanelerimizin yükünü azaltacaktır" açıklamasında bulundu.

SAHTE REÇETEYE ENGEL OLUNACAK

Reçeteler elektronik imza ile yazıldığı zaman, hekimden başkasının reçete düzenlemesine imkân bulamayacağına vurgu yapan Saydan, sözlerinin devamında, “Bu sebeple sahte reçete düzenlenmesine engel olunacaktır. Eczacılar olarak gelen reçetenin sahte mi gerçek mi olduğunu bilmemiz mümkün değil. E-reçete üzerinde tahrifat yapılması mümkün olmadığından meslektaşlarımız zan altında kalmayacaktır.

REÇETE KAYBETME DERDİ YOK OLACAK

Hastalarımız da reçete kaybetme sorunu yaşamayacaktır. Elektronik imzalı e-reçete sistemiyle, büyük oranda sahte reçetenin ve kâğıt israfının önüne geçildi, yazılan reçetelerle ilgili istatistikî bilgi toplanması kolaylaştı. İlaç bilgisine ulaşma süresinin kısalması, doktor ve eczacıya vakit kazandırması, kayıt edilebilirlik, sürdürülebilirlik, takip edilebilirlik açısından e-reçete sistemi gayet kullanışlı ve sistemin tüm paydaşları için yararlı bir uygulama" dedi.

11 Eyl 2018 - 09:45 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - Sağlığın ve eğitimin özelleştiği bir ülke haline getirilen bir ülke...insanların fatura olarak görüldüğü bir sağlık sistemi...
Bu otel gibi hastaneler devlete ait olmadıkları için para kazanmak zorundalar bu çark dönmesi gerekiyor...Vatandaştan aldıkları gibi ve SGK'danda katkı payı alıyorlar.

Sağlık Devletin sosyal sorumluluk görevidir kar amacı güdülemez,eğitimde üniversiteye kadar eşit kulvarda olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 09:45


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler