"Uyuşturucuyu tramvaydan üstüme attı"

Uyuşturucu temin etmek için Kocaeli’den yola çıkarak, İstanbul’a giden 5 kişi yapılan teknik ve fiziki takip sonucu yakalanarak tutuklandı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan 4’ü beraatını isterken, Hem İran hem de Türk vatandaşı olan, satıcı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Sina S., 'ben satmadım, içtim’ dese de hakim karşısına çıkan diğer sanıklar satıcının kendisinin olduğu iddia edildi.   Bir diğer iddiada bulunan tanıklardan Samet Ö., “Sina’yla buluştuk. Tramvaydayken uyuşturucuyu üzerime attı. Ben de alıp cebime koydum. Tramvaydan indikten sonra yakalandım" dedi. “

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMIYORUM

Daha önceden sabıkası bulunmayan ancak diğer sanıkların uyuşturucuyu temin ettikleri iddia edilen isim olan sanık İran asıllı Türk vatandaşı Sina S. "Ben bu maddeyi 2 aydır kullanıyorum. Olay tarihinde Burhan A. isimli şahıs ‘İstanbul’a gidelim’ dedi. Benim de maddem bittiği için gittim. Diğer sanıklar Faruk ve Ersan da bize katıldılar. Kullanmak amacıyla uyuşturucu almak amacıyla Faruk ve Burhan 200 TL verdi. Ben de taksinin parasını verdim. Melih Ç. hariç hep birlikte gittik. Herkes arkadaşından aldığı borç para alarak gittik. Uyuşturucu maddeyi aldık. Herkes verdiği para kadar uyuşturucuyu bölüştü. Daha sonra Kocaeli vilayette indim. Burada Ersan araçtan inerek Neyzen'in aracına bindi. Bir süre sonra Ersan bizi arayarak gelmek istediğini söyledi, biz de onu aldık. Aramızda uyuşturucu alışveriş olmadığı gibi diğer olaylarla ilgili alakam yok. Sonra o arkadaşlarla görüşmedim. İkinci olayda Tanık Samet Ö. ile buluştuk. Amacımız temin ettiğimiz uyuşturucuları hep birlikte içmekti. Melih Ç. arkadaşla buluşacaktık. İşim çıktı. Daha sonra telefonla kullanmak amacıyla istedi. Zaman zaman Melihe uyuşturucu verirdim o da bana sigara verirdi. Samet ile aramızda uyuşturucu alışverişi olmadı. İçmesi için sadece uyuşturucu bıraktım. Ben uyuşturucu ticareti yapmıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben satmadım. Sadece kullandım. İstanbul’a belirttiğim kişiler dışında taksi şoförüyle gittik. 5 kişiydik. Para almadan uyuşturucu verdim. Biz Neyzen’in geldiği petrol istasyonunda onu bekledik. O gelince yola çıktık” dedi.

UYUŞTURUCU VERMEDİM

Neyzen U. isimli şahsa uyuşturucu verdiğinden yargılanan Ersan Y. "Neyzen'e uyuşturucu vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Sina’nın anlatımları doğrudur. Gitmeden önce Neyzen U. İle görüştük. İzmit’ten uyuşturucu madde bulacağını söyledi, ben kabul etmedim. Sina’nın belirttiği şekilde İstanbul’a gittik. Melih yoktu. Diğer sanıklar dönüşte bizden ayrıldı. Takip edildiğimizi anlayınca başka bir arabaya geçtim. Takip edilmeseydik buluşup içecektik. Faruk A. ve Ramazan ile birlikte yanımıza geldi. Amacı uyuşturucu temin etmekti. 100 TL karşılığında esrar maddesi alıp geldiler. Ramazan'a verdim. Benim olaya herhangi bir katkım yok.

UYUŞTURUCULARI ARABADA İÇTİK

Faruk A, "üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. İstanbul’a gittik. Uyuşturucu Sina temin etti. Polis selektör yaparak bizi durdurdu. Ersan bizim aracımıza geçti. Neyzen U. ile Ersan Y. arasındaki olaylardan haberim yok. Diğer olayda ise Burhan A. isimli şahıs uyuşturucu kullanacak param olmadığı için arkadaşımın Kartepe’ye gittiğini söyledim. Tekrar aradı. Burhan’ın yanında Ersan Y. de vardı. Ramazan'dan 100 TL aldı ve birlikte esrar getirdi ve Ramazana verdi. Ramazan da uyuşturucuları arabada açtı ve araç sürücüsü Hakan da olmak üzere hep birlikte içtik. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum.

 İHTİYAÇ DUYDUĞUMDA SİNA’DAN ALIRDIM

Melih Ç., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben uyuşturucu madde kullanırım zaman zaman bunları Sina’dan almaktayım. Evimin bodrumunda ele geçirilen esrar Sina’ya aitti. Zaman zaman gelir kalırdı. Serhat isimli bir arkadaşım uyuşturucu istediği zaman Sina’yı arar ondan temin ederdim. Ancak arkadaşıma numarasının vermesini istemedi. Kendi aldığım metamfetamin ile arkadaşım için de 50 TL’lik esrar istedim. Sina'ya vermek üzere parayı aldım” ifadelerine yer verdi.

TRAMVAYDA ÜZERİME ATTI

Tanık olarak duruşmaya katılan Samet Ö. "Sina’yla buluştuk. Tramvaydayken uyuşturucuyu üzerime attı. Ben de alıp cebime koydum. Tramvaydan indikten sonra yakalandım" dedi. Bir diğer tanık Serhat D. İse "Sanık Melih’i kısa bir süre önce tanıdım. O da İranlı birisi olduğunu söyledi. Parayı Melih'e verdim. Esrarı aldım' dedi. Ramazan Ç. "Bana borcu vardı. Olay günü yolda giderken sanık Burhan ile karşılaştık. O anda Faruk da yanındaydı. Uyuşturucu istedim Burhan’dan aldım. Faruk'un bu olayla ilgisi yok. Faruk'un beyanlarını kabul etmiyorum" dedi.  Duruşma sonunda kararı veren mahkeme sanık Burhan A.’nın başka suçtan ceza almasından dolayı hazır bulunamadığını, bir sonra ki duruşma için sorgulanmasının yapılması ve dinlenilmesi için yazı yazılmasını istedi.

9 Ekim’e ertelenen bir sonraki duruşmaya kadar sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

16 Tem 2019 - 19:22 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

doğan - '' Tramvaydan üstüne atmıış '' :)) bizde yedik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 19:22
01

ersoy aslaunutmaz - Tüm uyuşturucu ticareyle uğraşan haysiyeteizlere sesleniyorum DEVLETTEN büyük değilsiniz hiçbiriniz akıllı olacaksınız!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 19:22


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler