Komşuda büyük dolandırıcılık!

Bir banka çalışanının karısının oluşturduğu ‘Saadet Zinciri’ benzeri bir oluşumla, bankalarda yüksek birikimi bulunan çok sayıda kişi milyonlarca lira dolandırıldı. Zincirin kontrolden çıkmasıyla ortaya çıkan dolandırıcılığın mağdurları savcılıklara başvurmaya başladı

Komşuda büyük  dolandırıcılık!
Haber albümü için resme tıklayın

Sigorta şirketi bulunduğu ifade edilen B.K. adlı kadının önderliğinde kurulduğu ve aralarında banka yöneticileri ve çalışanları ile bazı iş insanlarının de olduğu öne sürülen ‘Saadet Zinciri’ benzeri bir örgütün, Sakarya’da bankalarda yüksek miktarda parası bulunan çok sayıda kişiyi, yüksek kazanç vaadiyle dolandırdığı öne sürüldü. Dolandırdıkları kişilere mali yapılarının güçlü olduğunu göstermek için Sakarya’nın tanınmış birçok iş insanından alacaklıymış gibi sahte belge hazırlayıp, bir hakimin imzası taklit edilerek sahte duruşma belgesi düzenlediği de öne sürülen örgüte para kaptıran mağdurlar Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda örgüt üyelerinin ucuz fiyata arsa alp kısa sürede yüksek fiyata satma vaadiyle mağdurlardan büyük paralar topladığı, ancak beyan taahhütlerinin düzmece ve sahte olduğu anlaşılınca sahte belge düzenlemek, tehdit ve şantaja başvurduğu kaydedildi. Kamuoyunda ‘tosuncuk’ vakası olarak bilinen yapıya benzer bu örgütün, 5 mağdurun toplam 10 milyon lirasını buharlaştırdığı, soruşturma derinleştirildikçe mağdur sayısının artmasından endişe edildiği vurgulanan suç duyurusunda, örgüte ilişkin şu tespitler yer aldı:

1) Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olarak görev yapan Sayın “E.M.’nin adı kullanılarak sahte ‘Duruşma Zaptı’ B.K. Tarafından tanzim edilmiş, bu zabıt müvekkillerimize gösterilerek, bankadaki yüklü parasına devlet tarafından el konulduğu, blokenin kalkması için dava açtığı, dava neticelenince müvekkillerimize paralarını ödeyebileceği yalanı ispatlanmaya ve müvekkillerimiz kandırılmaya çalışılmıştır.

2) Yapılan sahtecilik bu kadarla kalmamış, devletçe bloke edildiği iddia edilen banka hesabında 5.750.000.- TL olduğunu gösterir sahte bir dekont, B.K. tarafından tanzimle yine müvekkillerimize ayrı ayrı verilmiştir.

3) İnandırıcılığını arttırmak adına B.K., örgüte üye banka müdürü ‘A.Y.’ tarafından düzelenmiş, imzası sahte olmamakla birlikte içeriği bakımından gerçeğe aykırı olduğu sonradan anlaşılan 13.08.2018 tarihli bir yazıyı yine ayrı ayrı, birbirinden habersiz müvekkillerimize vermiştir. Söz konusu yazıda, B.K.’in hesabına, mali inceleme çerçevesinde devletçe bloke konulduğu belirtilmektedir.

4) bununla yetinmeyen B.K., Kocaeli ve Sakarya’da yakından tanınan ve isimleri müvekkillerimizde güven uyandıran A.A., E.K. ve H.B’ın borçlu, kendisinin alacaklı göründüğü senet görüntülerini müvekkillerimize dijital ortamda göndererek, alacaklı olduğu kişilerin sağlam ve hali vakti yerinde insanlar olduğu, onlardan tahsilat yaparak müvekkillerimize ödeme yapacağı izlenimi yaratmaya çalışmıştır. Müvekkillerimiz bu belgelere güvenerek bir kez daha kandırılmış ve cezai anlamda dolandırılmıştır.

5) Sunulan ve iğfal kabiliyeti olduğu açık olan söz konusu belgeler, müvekkillerimizin B.K.’e daha da güvenmesine ve daha fazla para vermesine yol açmıştır. Nitekim yine B.K. tarafından müvekkilimize gönderilen ve şüphelilerden, emlakçı İ.B.’un da imzasının yer aldığı ‘ Taşınmaz ön satış sözleşmesi’ gibi belgeler, B.K’in ucuza taşınmaz alıp daha fazla fiyata satarak yüksek gelir elde etme vaadine dayanak olarak kullandığı belgelerdir. Ancak Bu alım satımların hiç gerçekleşmediği sonradan anlaşılmış, güven uyandırarak müvekkillerimizin birinden aldığı paranın bir bölümünü, taşınmaz alım satımında kullandığı ve kar elde ettiği söylemi sonrası diğer bir müvekkilimize beyan eden, sözde kar payını ödeyen, güven arttıran bu tür küçük ödemeler sonrası daha çok para isteyen, her seferinde aldığı paranın bir bölümüyle diğer bir müvekkile kar payı ödemesi yapan ve böylelikle değişik bir saadet zinciri kurarak son aşamada tüm müvekkillerimizin parasının ve servetinin tümüne el koyan, uhdesine geçiren B.k. ve suç ortaklarının en ağır şekilde cezalandırılması gerekmekte ve talep olunmaktadır.

6) Müvekkillerimizin bir kısmının durumdan şüphelenmeleri sonrası, alacaklarının bir kısmına karşılık kendilerine kıymetli evrak veren B.K., çek ve senet vasfı eksik, Mahkemelerce sahte kabul edilen belgeler düzenleyerek, müvekkillerimizin yasal takibata geçmesini de engellemiştir.

7) İşlerin sarpa sarması üzerine ise, örgüt üyelerinden bir kısmı, müvekkillerimizi ölümle tehdit ederek, ailelerinin durumdan haberdar edileceği yönünde şantaj yaparak, Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulunulmasını önlemeye çalışmışlardır.

28 Eki 2019 - 15:46 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

CeLLaDo - Metin san gölcükte böyle sinema yapmıştı ama finali var yakında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 15:46


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler