Kocaeli polisi dolandırıcılık çetesini çökertti: 37 gözaltı

Kocaeli merkezli 7 ilde bankaların ismiyle internet siteleri kurarak vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 37 kişi gözaltına alındı, adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 21'i tutuklandı

Kocaeli polisi dolandırıcılık çetesini çökertti: 37 gözaltı
Kocaeli polisi dolandırıcılık çetesini çökertti: 37 gözaltı
Haber albümü için resme tıklayın

Bankalar adına kurdukları sahte siteler ile kolay kredi vaadiyle vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 21’i tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, bankaların adına kurulan internet siteleri üzerinden kolay kredi imkanı teklifleriyle işlem yapan ve dolandırıldığını anlayan vatandaşların şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemenin ardından başlatılan soruşturmada sahte internet siteleri üzerinden vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekiplerince Kocaeli merkezli İstanbul, Osmaniye, Antalya, Manisa, Rize ve Ardahan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararı bulunan 5 şüphelinin ise benzer suçlardan cezaevinde olduğu tespit edildi.

Şahısların bulundukları adreslerde yapılan aramalarda 2 adet 9mm tabanca, 1 adet 7.65 mm tabanca, silahlara ait çok sayıda fişek, 10 adet çeşitli kart kopyalama aparatı, 2 adet sahte kimlik belgesi, çok sayıda kart kopyalamada kullanılan dijital materyal ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Kocaeli ve İstanbul’da adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 21’i tutuklanırken 9 şahıs ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 2 şahıs hakkında da ev hapsi kararı verildi.

16 Nis 2019 - 08:34 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammed - kocaelide sahterlik tavan yapti fuhus tavan yapti her gun bir kac olay oluyor ne oldu bu kocaeliye insanliktan ciktilar saygi sevgi kalmadi buyuk kucuk kalmadi uygarlik yok medenilik yok olmus sahtekarlik çoğalmış yazik bu kente izmite yazik olmus eskiya şehirde kol geziyor her yer kamera var bu sahtekarlik nasil oluyor yazik bu güzel şehire once insanlik yok oldu sonra şehir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 08:34


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler