İtfaiye Türk bayrağı yanmasın diye seferber oldu!

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde bulunan bir binada yangın çıktı

İtfaiye Türk bayrağı yanmasın diye seferber oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de 3 katlı binanın en üst katındaki ev alev alev yandı. Kullanılamaz hele gelen evdeki yangına müdahale eden itfaiye ekibi duvarda asılı olan Türk Bayrağı’nı alarak, yanmaktan kurtardı.

Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Yenişehir Mahallesi Bayrak Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere sokak üzerinde bulunan 61 yaşındaki Aynur Kul ve çocuklarının yaşadığı 3 katlı binanın çatı katındaki evde henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Binadan dumanların yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlara bir yandan durumu 112 Acil yardım ekiplerine bildirirken, diğer yandan da eve koşarak evde bulunan Aynur Kul ve çocuklarını dışarı çıkarttılar. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İTFAİYE ERİ YANMAK ÜZERE OLAN TÜRK BAYRAĞI İÇİN SEFERBER OLDU

Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan çalışma ile evde çıkan yangın yaklaşık yarım saat sonra kontrol altına alındı. Merdiven yardımı ile kontrol altına alınan alevleri söndüren bir itfaiye eri duvarda asılı ve yanmak üzere olan Türk Bayrağı’nı fark etti. Merdiven yardımı ile Türk Bayrağı’na asılı olduğu yerden aldı. Alevlerin yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından söndürülmesinin ardından itfaiye eri yanmak üzereyken aldığı Türk Bayrağı’nı alarak itfaiye aracına koydu.

YAŞLI KADIN EVİNİN KÜLE DÖNÜŞÜNÜ GÖZ YAŞLARI İÇİNDE ÇARESİZCE İZLEDİ

Yangın sırasında çevredeki vatandaşların kurtardığı Aynur Kul ve yakınları ise, yangında herhangi bir yaralanma meydana gelmeden sağlimen kurtuldu. Alev alev yanan evini gören Aynur Kul çaresizce ağladı. Olay yerine gelen komşuları ise Aynur Kul’u sakinleştirdi. Kul’un evine yaklaşık 1 ay önce tadilat yaptırdığı ve yeni mobilyalar aldığı öğrenildi. Yangında ev ve Aynur Kul’un satın aldığı mobilyaların hepsi kullanılamaz hale geldi.

“İÇERİDE ÇOCUKLARI FALAN VARDI, ONLARI ALDIKTAN SONRA YANGIN ÇOĞALDI”

O anları anlatan Aynur Kul’un kayın biraderi Adem Kul, “Nasıl çıktığını bilmiyorum. Yukarıda çocuklar vardı. Hepsini apar topar indirdik. Arkada doğal gaz vanaları vardı. Hepsini kapattık. Ama yangının nasıl çıktığı bilinmiyor. İçeride çocukları falan vardı. Onları aldıktan sonra yangın çoğaldı. Ondan sonra girme şansımız olmadı zaten. Bütün eşyaları falan yeniydi, hatta yeni tadilat da yapılmıştı. Ama cana bir şey olmadı. Mal geri gelir ama can geri gelmez” dedi.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

26 Kas 2018 - 14:24 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler