Göçmenleri İstanbul diye Gebze'ye bıraktılar

‘Banker Bilo’ filmi Kocaeli'de gerçek olduDoğu ilerinden aldıkları göçmenleri İstanbul’a götürme vaadiyle yüksek fiyatlar karşılığında Kocaeli’nin Gebze ilçesine getirerek, “Burası İstanbul” diyen otobüs ve minibüs sürücüleri, muavinlerin de arasında olduğu 8 kaçak göçmen sevki yapan şüpheli gözaltına alındı.

Göçmenleri İstanbul diye Gebze'ye bıraktılar
Göçmenleri İstanbul diye Gebze'ye bıraktılar
Haber albümü için resme tıklayın

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli Emniyeti Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, göçmen kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, 8 kişinin ülke içerisinde göçmenlerin kaçak sevki yaptıkları tespit edildi. Ekipler tarafından şahısların yakalanmasına yönelik 29 Ocak tarihinde Kocaeli ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda aralarında şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan otobüs ve minibüs sürücüleri, muavinler ve taksi sürücülerinin de olduğu C.A., A.K., Y.Ö., K.Ç., Y.D., H.Ç., B.Z., Ş.G. isimli 8 şüpheli gözaltına alındı.

DOĞU İLLERDEN ALDIKLARI MÜLTECİLERİ İSTANBUL DİYE KOCAELİ’YE BIRAKTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Şahıslar yapılan sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şahısların burada yapılan işlemlerinde, kaçak yollarla Türkiye’ye gelen ve doğu illerinden İstanbul’a gitmek isteyen mültecileri alarak yüksek fiyat karşılığında Kocaeli’nin Gebze ilçesine getirdikleri belirlendi. Şahısların birçok mülteciyi, “Burası İstanbul” diyerek Gebze’de araçtan indirdiği öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemelerde taksi sürücülerinin Gebze’den İstanbul’a gitmek isteyen mültecilerden yüksek miktarda para isteyerek, kaçak olarak sevkini yaptıkları belirlendi.

“BEYLER GÜZEL BİR POZ ALIN DA YAKIŞIKLI ÇIKALIM”

Şahıslar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Kocaeli Emniyeti Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğünden sevkleri için araçlara bindirilen şahıslardan birisi, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Beyler güzel bir poz alın da yakışıklı çıkalım, çirkin çıkmayalım” dedi.

31 Oca 2020 - 10:29 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kartepeli - bu habere cokk güldüm gelin köseköy sanayiye bizden fazla pakistan afgan suri var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 10:29


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler