BİMER iftirasına yargıdan emsal karar

Başbakanlık İletişim Merkezi’nin (BİMER) kişisel çıkarlar için kullanımı konusunda yargı emsal bir karar verdi

BİMER üzerinden attığı iftiralarla rakibinin işlerini ve sağlığını bozan zanlı, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İzmir Konak’ta Hatay semtindeki güzellik salonu sahibi İ.O adlı bir kişi, ustalık belgesi bulunmadığı, sigortasız işçi çalıştırdığı gibi savlarla eskiden ortak olduğu rakip güzellik salonu sahibi B.B’yi BİMER’e şikâyet etti. Ayrıca sahte isimle Konak Belediyesi’ne de başvurdu. Yapılan denetimlerde, yasal olmayan herhangi bir işleme rastlanmadı. İşyerinde doktor bulundurulmadığı, lazer epilasyon, mezoterapi, leke tedavisi gibi deri altı işlemler yapıldığı, ustalık belgesi bulunmadığı şeklindeki iddiaların da geçersiz olduğu ortaya çıktı.

RUH SAĞLIĞINI BOZDU

Kendisine iftira atıldığını savunan B.B ise, denetimlerin çalışma özgürlüğünü kısıtladığını, müşterilerini rahatsız ettiğini ve ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, İ.O.’ya 10 ay hapis cezası verdi. Ayrıca hükmün geri bırakılmasını da kararlaştırdı. B.B’nin avukatı, kararın BİMER’in haksız ve gereksiz kullanımına emsal oluşturacak nitelikte olduğunu belirterek, “Anayasa’da garanti altına alınmış çalışma özgürlüğünü BİMER’i aracı yaparak tehdit edenler, bu kararla birlikte bir kez daha düşünmeli” dedi.

03 Tem 2018 - 13:13 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

izmitli - ben inanmıyorum kaçkere yazdım bimere haklı olduğum durumda belediye diye tabi ses çıkarmıyorlar ama bu durumada inanmadım bimer işi sonuna kadar araştırıp çözmüyor .nokta

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Temmuz 13:13


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler