Kimler geldi, kimler geçti; Kandıralı geçemedi!

Kasım 2016… Adı ölüm yoluna çıkan İzmit-Kandıra yolunu, bu kötü unvandan kurtarmak için düğmeye basıldı. Dönemin bakanlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, valisinin katılımıyla temel atma töreni düzenlendi İzmit-Kandıra Duble Yolu’nun…

Törene katılanlardan kimi bakandı, bakanlık gitti, kimi belediye başkanıydı başkanlık gitti, kimi milletvekiliydi vekillik gitti… Vali değişti, herkes değişti… Kimler geldi, kimler geçti de Kandıralının yolu bir türlü ne başladı ne bitti! Dolayısı ile kazalar da bitmedi, ölüm haberleri ardın sıra gelmeye devam etti!

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oradaydı, dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık oradaydı, dönemin Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dönemin Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, dönemin AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, dönemin AKP milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, dönemin Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, dönemin Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve dönemin AKP İlçe Başkanı Yunus Özder oradaydı…

Aradan 3,5 yıl geçti, bir genel ve bir yerel seçim atlatıldı! Bakanlar değişti, Fikri Işık düz milletvekili oldu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, başka bir ile tayin oldu. Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek tayin oldu. 3 dönemlik Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu artık başkan değil, başkanlar Nevzat Doğan, Hüseyin Üzülmez artık belediye başkanı değil. Zeki Aygün artık milletvekili değil, Derince Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, artık başkan değil. Kandıra Belediye Başkanı artık başkan değil.

Yani bir temel atma töreni gerçekleştiriliyor ve Kandıra-İzmit Duble Yolu’nun ihalesi yapılana kadar 2 seçim yapılıyor, ülkede sistem değişiyor, törene katılanların yüzde 95’inin görevi ve görev yerleri değişiyor; çünkü aradan 3,5 yıl gibi bir süre geçiyor, kazalar durmuyor, insanlar ölüyor, AKP’li isimler dahi duruma isyan ediyor, ‘ŞEKER’leri yükseliyor ve sonunda o törende yer alan, şu anda hala AKP Kocaeli Milletvekili olan İlyas Şeker, Kandıra-İzmit Duble Yolu’nun ihalesinin 6 Şubat 2020 tarihinde yapıldığını, sonucun yakında netleşeceğini müjde olarak duyuruyor!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Şeker’in bu tweetini tiye alarak eleştiriyor, “İlyas Bey 2016 yılında temel attınız, 2019 yılında hizmete açıyordunuz, biraz geç kalmadın mı Müjde vermek için... Tekrar Temel de atılacak mı? Biz de gelelim mi???” diyor; İlyas Şeker, gayet pişkin bir tavırla; “Haydar Bey hizmetleri izlemeye devam..” diyerek, gülen adam ikonu yerleştiriyor cümlesinin sonuna!

Ve Akar, ikinci kapağı yapıyor Şeker’e, “Arka Sokaklar Dizisi gibi 15 yıl izlemeyelim... Bitmeyen yol ve temel atmalarla fıkraları aratmıyorsunuz İlyas Bey” diye…

***

Şimdi bu olay, başlı başına sadece İlyas Şeker’i ilgilendiren bir durum değil elbet! Konuyu o duyurdu, onun üzerinden yürüdü mevzu! Ancak Şeker’in pişkinlik örneği sergileyip, sonuna gülme ikonu koyduğu; “Hizmetlerimizi izlemeye devam” edin cümlesi, AKP’nin değişmeyen yanını, bir vahameti ortaya koyuyor!

Sayın Şeker, siz ve birkaç ismin haricinde törendeki herkesin değişeceği kadar uzun bir süre geçti atılan temel üzerinden! Sayın Akar’ın dediği gibi uzadıkça uzayan, bitmeyen bir diziyi izlemek gibi bir durumu hizmet olarak nitelerken olayın bir de ciddi yanı olan; bu süre zarfında yaşanan ölümlü kazaları da düşündünüz mü? O ifadesinin sonuna gülücük koyarken, size göre hizmet, bana göre mecburiyet olan Kandıra-İzmit Duble Yolu’nu geciktirmenizden dolayı yaşanan kazaların kaç ocağa ateş olarak düştüğünü düşündünüz mü?

Onu düşünerek o ikonu koyacak kadar vicdansız olduğunuzu düşünmüyorum elbet… Bunca yıl, bu yolda yaşanabilecek kazalarda kaç ocağa ateş düşeceğini düşünmemenizi, düşünememenizi eleştiriyorum. Temelini 3,5 yıl önce attığınız bir yola, 3,5 yıl boyunca başlayamamanıza şaşırıyorum! 18 yıldır iktidarda olmanıza rağmen, böylesine hayati, sizler için basit bir işlemi gerçekleştirememenize ve buna rağmen 3,5 yıl sonra bu konuyu müjde olarak duyurup, övünmenize, “Hizmetlerimizi izlemeye devam edin” demenize şaşıyorum!

Temel atma töreni üzerinden 3,5 yıl geçti, törene katılanların neredeyse tamamı değişti; kimler geldi kimler geçti de bir türlü Kandıralı temeli hayali olarak atılan duble yoldan geçemedi! Herkes değişti Sayın Vekilim, af edersiniz ama sizlerdeki bu pişkin cümleler değişmedi! Yapmayın Sayın Vekilim, hizmet demeyin şuna, 3,5 yıllık beceriksizliğiniz ortada dururken; AKP’nin kuruluşunda yer alan, o dönem olmasa da şu an AKP İzmit Belediye Meclis üyesi olan Şener İnce’nin bile 1 Kasım 2018’de, “Tertemiz insanları saf zannetmeyin. Kandıralı kafayı kaldırırsa yolunuzu da bulamazsınız” ifadeleriyle isyan ettiği bir konuda bu kadar pişkinlik inanın fazla!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz Karabıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler